Informatie ouders coronavirus

footer-gezamenlijk-logo.png

Blijf op de hoogte van de recente ontwikkelingen

Beste ouder,

Met deze pagina houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen over het coronavirus en wat dit voor jou betekent. Ook proberen wij hier antwoord te geven op al je mogelijke vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Afhankelijk van de komende ontwikkelingen vullen wij de informatie op de pagina aan. Bekijk deze met enige regelmaat zodat je op de hoogte blijft.

 

Veelgestelde vragen   Contactpagina     Noodopvang      Compensatie 

 

Maatregelen RIVM 

maatregelen-social-1280x720.png

Update: 25-03-2020 

 

Veelgestelde vragen compensatie

Er wordt op dit moment gewerkt aan een regeling voor compensatie van kinderopvang.

Kijk bij veelgestelde vragen compensatie voor de actuele stand van zaken.

Zodra er meer informatie beschikbaar komt werken we dat bij op deze pagina.

Update: 21-03-2020 

 

Alle ouders krijgen hun eigen bijdrage kinderopvang terug

De ouders die hun kind(eren) vanwege de coronacrisis tijdelijk niet naar de kinderopvang of bso kunnen brengen, maar wel de rekening hebben betaald, krijgen hun geld terug. Dat geldt ook voor ouders die nu aan het werk zijn en cruciaal werk verrichten.

Dat melden staatssecretaris van Financiën (Toeslagen en Douane) Van Huffelen en staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Van Ark. De brancheorganisaties voor de kinderopvang, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Belastingdienst/Toeslagen tekenden vandaag een intentieverklaring om dit snel te kunnen regelen.

Voor recht op de kinderopvangtoeslag betalen ouders een eigen, inkomensafhankelijke, bijdrage. Het kabinet wil er zorg voor dragen dat de kinderopvangorganisaties noodopvang kunnen bieden van kwaliteit. Het is onwenselijk om ouders de kosten van een eigen bijdrage voor de kinderopvang te laten betalen terwijl ze daar geen gebruik van maken. Alle ouders worden gecompenseerd. Aan gebruik van de noodopvang voor kinderen van mensen in cruciale beroepen zijn geen kosten verbonden.

Tamara van Ark: “We willen de kinderopvanglocaties in staat stellen goede noodopvang te verzorgen voor ouders die nu aan het werk zijn in vitale sectoren. Ik ben trots op hoe de sector dat op dit moment oppakt. Als de rekeningen niet betaald worden dan lopen we het risico dat opvanglocaties in gevaar komen en in het ergste geval moeten sluiten. Ook voor de lange termijn zou dit zeer onwenselijk zijn. Dat willen we met deze compensatie voor alle ouders voorkomen.”

Oplossing

De Belastingdienst maakt de eigen bijdragen van ouders aan de 3500 kinderopvangorganisaties over. De kinderopvangorganisaties kunnen dan rechtstreeks aan de ouders het te veel betaalde deel, dat wil zeggen het verschil tussen het factuurbedrag en de ontvangen kinderopvangtoeslag, over de periode 16 maart t/m 6 april overmaken aan de ouders. Mocht de situatie onverhoopt langer aanhouden, dan kan deze mogelijkheid bijvoorbeeld met enkele weken verlengd worden.

Alexandra van Huffelen: “Het is goed dat ouders nu duidelijkheid krijgen. Zij kunnen hun kinderopvangplek gewoon behouden, ook als de kinderen tijdelijk niet naar de kinderopvang gaan. Samen met de sector zorgt de belastingdienst dat ouders gecompenseerd worden voor de teveel betaalde eigen bijdrage. Ik hoop dat dit de ouders rust geeft, in deze moeilijke tijd.”

De Brancheorganisatie Kinderopvang, de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang, de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang, de Belastingdienst/Toeslagen en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, hebben de handen ineengeslagen. Met deze regeling worden de kosten voor de ouders gecompenseerd en kunnen de kinderopvangorganisaties overeind blijven. Ouders kunnen met een gerust hart door blijven betalen en worden hierdoor niet financieel benadeeld. Het recht op kinderopvangtoeslag blijft hiermee doorlopen. Ook blijft de vertrouwde plek voor de kinderen op de kinderopvanglocatie behouden voor wanneer de reguliere situatie terugkeert.

Cruciale beroepen

Het kabinet vindt het belangrijk dat mensen met cruciale beroepen aan het werk kunnen blijven en er voor hen opvang beschikbaar is. Vanaf maandag stond de kinderopvang meteen klaar om alle kinderen op te vangen van één of twee ouders met een cruciaal beroep. Als in een gezin één ouder een cruciaal beroep uitvoert, en het niet lukt zelf de kinderen op te vangen, kan er een beroep worden gedaan op de school en/of kinderopvang (dagopvang, BSO, gastouderopvang). Het is dus geen harde eis dat beide ouders een cruciaal beroep uitoefenen. Hierdoor kunnen de ouders die nu cruciaal zijn in de zorg, het onderwijs en op andere plekken aan het werk blijven.

Update: 17-03-2020 

Ouders van christelijke Kinderopvang BijdeHandjes

Voor alle ouders van BijdeHandjes die in een cruciale beroepsgroep werken geldt, met ingang van donderdag 19 maart, dat we vanuit onderstaande geclusterde locaties opvang aanbieden. Hierover hebben we u vanmiddag een bericht gestuurd.

Hieronder vindt u het overzicht van onze opvanglocaties die openblijven voor kinderen van ouders die uitsluitend werken in cruciale beroepsgroepen:

Amersfoort

Alle kinderen die op één van de locaties in Amersfoort gebruikmaken van de peuteropvang, kinderdagverblijf of BSO worden opgevangen op locatie Liendert in Amersfoort.

Adres: Liendertseweg 116, Amersfoort 033-4755125.

Kootwijkerbroek, Harskamp, Stroe, Otterlo, BSO Lunteren

Alle kinderen die op één van deze locaties gebruikmaken van het kinderdagverblijf, peuteropvang of BSO worden opvangen op locatie Harskamp.

Adres: Molenweg 8, Harskamp 0318-457478

Ede, Lunteren

Alle kinderen die op één van deze locaties gebruikmaken van het kinderdagverblijf of de peuteropvang worden opgevangen op locatie Pollenstein in Ede.

Adres: Pollenstein 1, Ede 06 13155822.

Voorthuizen, Garderen

Alle kinderen die op één van deze locaties gebruikmaken van het kinderdagverbijf, peuteropvang of de BSO worden opgevangen op Locatie de Wheem in Voorthuizen.

Adres: Frans Halsstraat 111, Voorthuizen 0342-219021.

Scherpenzeel, Woudenberg

Alle kinderen die op één van deze locaties gebruikmaken van het kinderdagverblijf, peuteropvang of BSO worden opgevangen op locatie Kersentuin Woudenberg.

Adres: Kersentuin 34, Woudenberg 06-82755850.

Bennekom

Alle kinderen die op één van de locaties in Bennekom gebruikmaken van  het kinderdagverblijf, peuteropvang of BSO worden opgevangen op locatie Oost Breukelderweg in Bennekom.

Adres: Oost-Breukelderweg 1a, Bennekom 0318 – 301597.

Update: 17-03-2020 

Ouders van SKOL en BLOS kinderopvang (Heemstede en Haarlem) 

Voor alle ouders van SKOL en BLOS kinderopvang (Heemstede en Haarlem) die in een cruciale beroepsgroep werken geldt, met ingang van woensdag 18 maart, dat we vanuit onderstaande geclusterde locaties opvang aanbieden. Hierover hebben we je vanmiddag een bericht gestuurd.

Hieronder vind je het overzicht van onze opvanglocaties die openblijven voor kinderen van ouders die uitsluitend werken in cruciale beroepsgroepen:

Lisse, SKOL Brede School Nassaupark:
kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang

Noordwijkerhout, SKOL Paleistuin:
speelscholen en buitenschoolse opvang

Heemstede BLOS Overijssellaan 309:
kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang

Update: 17-03-2020 

Ouders van Het Elfenbosch 

Voor alle ouders van Het Elfenbosch die in een cruciale beroepsgroep werken geldt, met ingang van woensdag 18 maart, dat we vanuit onderstaande geclusterde locaties opvang aanbieden. Hierover hebben we je vandaag een bericht gestuurd.

Hieronder vind je het overzicht van onze opvanglocaties die openblijven voor kinderen van ouders die uitsluitend werken in cruciale beroepsgroepen:

Arnhem, Kindercentrum Jacobiberg:
kinderdagverblijf en buitenschoolse ontspanning

Velp, Kindercentrum Het Elfenbosch:
kinderdagverblijf en naschoolse ontspanning

Update: 16-03-2020 

Ouders van BLOS kinderopvang, De Groene Kikker en De Rakkers 

Voor alle ouders van BLOS kinderopvang, De Groene Kikker en De Rakkers die in een cruciale beroepsgroep werken geldt, met ingang van dinsdag 17 maart, dat we vanuit onderstaande geclusterde locaties opvang aanbieden. Hierover hebben we je vanmiddag een bericht gestuurd.

Amersfoort, Waterkers:
peuteropvang en buitenschoolse opvang

De Bilt, Asserweg:
kinderdagverblijf

Houten, Beekmos:
kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang

Nieuwegein, Groenling:
kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang

Utrecht, Richard Wagnerlaan:
kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang

Update: 16-03-2020 

Ouders van Trias Kinderopvang 

Ben je een ouder met een cruciaal beroep en wil je gebruikmaken van onze opvang dan vragen wij je je actief aan te melden via KOV net.

Update: 15-03-2020 

Het kabinet heeft op 15 maart besloten dat alle onderwijs- en kinderopvanglocaties vanaf heden uitsluitend kinderen mogen opvangen waarvan ouders werkzaam zijn in cruciale beroepsgroepen.

Concreet houdt dit in dat je vanaf maandag 16 maart tot en met 6 april, alleen gebruik kunt maken van kinderopvang wanneer je een cruciaal beroep hebt.

De aangescherpte richtlijnen van het RIVM blijven van kracht. Hierbij geldt dat je jouw kind niet mag brengen wanneer er sprake is van één van de volgende klachten: hoesten, neusverkoudheid, verhoging en of koorts.

Als je niet in deze beroepsgroep valt dan kun je helaas tot en met 6 april geen gebruik meer maken van de opvang. We hopen dat de nieuwe maatregel een enorme bijdrage gaat leveren in de beperking van de verspreiding van het coronavirus. Pas goed op je kinderen, jezelf, je naasten en alle andere mensen om je heen. We hopen na 6 april alle kinderen weer met open armen te ontvangen. 

Update: 10-03-2020 

De afgelopen week is het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland gestegen. Vooralsnog hebben wij op onze opvanglocaties geen signalen ontvangen van een eventuele besmetting. Uiteraard hopen wij dat dit zo blijft.

Voor alle ouders geldt een meldingsplicht. Dit betekent dat bij een besmetting met het coronavirus dit moet worden gemeld bij de GGD of de huisarts. Wij vragen je vriendelijk, doch dringend om bij besmetting ook ons hiervan direct op de hoogte te stellen, zodat wij in het belang van alle kinderen, ouders en medewerkers eventuele maatregelen kunnen nemen.

Voor een melding van een besmetting of een vermoeden van besmetting bij je kind, jezelf of andere directe gezinsleden, kun je tijdens openingstijden telefonisch contact opnemen met jouw locatiemanager. Om tijdig eventuele maatregelen te kunnen nemen zijn wij ook buiten openingstijden, in de avond en het weekend, bereikbaar. Vermeld in het bericht je naam, telefoonnummer én de opvanglocatie van je kind, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Je kind aanmelden bij BLOS?

Vul dan het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan bij een BLOS vestiging bij jou in de buurt. Vragen? Wij helpen je graag!

Inschrijven Contact Rondleiding