Informatie ouders coronavirus

labels blos

Blijf op de hoogte van de recente ontwikkelingen

Beste ouder,

Via deze pagina houden we je zo goed mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen van het coronavirus en wat dit voor jou betekent. Ook proberen wij antwoord te geven op al je mogelijke vragen via veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Afhankelijk van de komende ontwikkelingen vullen wij de informatie op de pagina aan. 

Bijgewerkt: 22 september - 18.30 uur

Update: 22-09-2020 

Graag informeren wij je over de ‘beslisboom’ die BOink (Belangenvereniging van Ouders in kinderopvang) in samenwerking met het RIVM heeft gepubliceerd. Hiermee kun je zelf makkelijk(er) beoordelen of je kind met verkoudheidsklachten wel of niet naar het kinderdagverblijf of de buitenschoolse opvang mag. Bekijk of download de ‘beslisboom’.

Update: 07-09-2020 

Het is duidelijk, er komt een vergoeding voor ouders die tijdens de gedwongen sluiting van de kinderopvang de rekening hebben doorbetaald en tot nu toe buiten de compensatieregeling vielen. Dat geldt voor ouders die geen kinderopvangtoeslag of subsidie van de gemeente krijgen voor de periode tussen 16 maart en 7 juni 2020.

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kondigde dat op 2 september 2020 aan. "Ook deze ouders hebben tijdens de lockdown kosten gemaakt, zonder gebruik te kunnen maken van de opvang. Ik vind het belangrijk dat zij daar net als de andere ouders een vergoeding voor krijgen", aldus staatssecretaris Van ’t Wout. Voor ouders, van naar schatting 3.700 kinderen, heeft het kabinet 8,5 miljoen euro gereserveerd om ze alsnog een vergoeding te geven. 

Wij zijn blij met deze ontwikkeling en vinden het fijn dat ook voor deze ouders aan een oplossing wordt gewerkt. De regeling zal de komende periode worden uitgewerkt. We houden de ontwikkelingen goed in de gaten. Zodra er meer bekend is delen wij dit op deze informatiepagina.

poster-voorzorgsmaatregelen-ko.jpg

basisregels-voor-iedereen-mei-0001.jpg

 

Update: 10-03-2020 

Voor alle ouders geldt een meldingsplicht. Dit betekent dat bij een besmetting met het coronavirus dit moet worden gemeld bij de GGD of de huisarts. Wij vragen je vriendelijk, doch dringend om bij besmetting ook ons hiervan direct op de hoogte te stellen, zodat wij in het belang van alle kinderen, ouders en medewerkers eventuele maatregelen kunnen nemen.

Voor een melding van een besmetting of een vermoeden van besmetting bij je kind, jezelf of andere directe gezinsleden, kun je tijdens openingstijden telefonisch contact opnemen met jouw locatiemanager. Om tijdig eventuele maatregelen te kunnen nemen zijn wij ook buiten openingstijden, in de avond en het weekend, bereikbaar. Stuur ons een e-mail en vermeld in het bericht je naam, telefoonnummer én de opvanglocatie van je kind, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Je kind aanmelden bij BLOS?

Vul dan het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan bij een BLOS vestiging bij jou in de buurt. Vragen? Wij helpen je graag!

Inschrijven Contact Rondleiding