Informatie ouders coronavirus

labels blos

Blijf op de hoogte van de recente ontwikkelingen

Beste ouder,

Met deze pagina houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen over het coronavirus en wat dit voor jou betekent. Ook proberen wij hier antwoord te geven op al je mogelijke vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Afhankelijk van de komende ontwikkelingen vullen wij de informatie op de pagina aan. Bekijk deze met enige regelmaat zodat je op de hoogte blijft.

Veelgestelde vragen   Contactpagina    Compensatie 

Bijgewerkt: 17 juni - 16.45 uur

poster-voorzorgsmaatregelen-ko.jpg

basisregels-voor-iedereen-mei-0001.jpg

 

Update: 17-06-2020 

 

RIVM herziet richtlijn: kind met snotneus mag toch naar school en opvang

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) past de richtlijn voor neusverkouden kinderen aan, waardoor kinderen tot zes jaar met een snotneus niet meer thuis moeten blijven van school of de opvang. Dat bevestigt het RIVM dinsdagavond aan NU.nl na berichtgeving door RTL Nieuws.

Zolang de snotneus niet gepaard gaat met koortsklachten, hoeft het kind niet thuis te blijven. Ook is bij neusverkoudheid een negatieve coronatest niet verplicht om het kind toe te laten tot een school of opvang.

Dit komt doordat het risico op besmetting onder kinderen van deze leeftijdsgroep erg klein is. Ook hebben kleine kinderen vaker last van verkoudheidsklachten, dus om hen om die reden thuis te houden is volgens het RIVM niet wenselijk.

Update: 19-05-2020 

 

Buitenschoolse opvang vanaf 8 juni weer volledig open

De buitenschoolse opvang (BSO) gaat vanaf 8 juni weer volledig open. De kinderen kunnen vanaf dan weer op hun normale vertrouwde dagen op de BSO terecht. Daarmee stopt ook de vergoeding die ouders van de overheid ontvangen voor het doorbetalen van de eigen bijdrage voor de kinderopvang. De vergoeding geldt voor de periode van 16 maart tot 8 juni. De noodopvang overdag stopt in principe. De noodopvang in de avonden en in het weekend is vanaf 8 juni aanstaande alleen voor ouders open die in de zorg werken. Dat heeft het kabinet zojuist bekendgemaakt. 

Update: 25-03-2020 

 

Veelgestelde vragen compensatie

Kijk bij veelgestelde vragen compensatie voor de actuele stand van zaken.

 

Update: 10-03-2020 

Voor alle ouders geldt een meldingsplicht. Dit betekent dat bij een besmetting met het coronavirus dit moet worden gemeld bij de GGD of de huisarts. Wij vragen je vriendelijk, doch dringend om bij besmetting ook ons hiervan direct op de hoogte te stellen, zodat wij in het belang van alle kinderen, ouders en medewerkers eventuele maatregelen kunnen nemen.

Voor een melding van een besmetting of een vermoeden van besmetting bij je kind, jezelf of andere directe gezinsleden, kun je tijdens openingstijden telefonisch contact opnemen met jouw locatiemanager. Om tijdig eventuele maatregelen te kunnen nemen zijn wij ook buiten openingstijden, in de avond en het weekend, bereikbaar. Vermeld in het bericht je naam, telefoonnummer én de opvanglocatie van je kind, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Je kind aanmelden bij BLOS?

Vul dan het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan bij een BLOS vestiging bij jou in de buurt. Vragen? Wij helpen je graag!

Inschrijven Contact Rondleiding