Nieuws en inspiratie

Avontuurlijk kunstenfestival 2turvenhoog bij BLOS kinderopvang

icoon-kalender-tekengebied-2.png 13 april 2021
icoon-klokje 2 minuten

blos-maasdijkstraat-hku-2turvenhoog.jpg

Dinsdag 30 maart presenteerden derdejaarsstudenten van HKU Theater hun eindopdracht ‘2turvenhoog’ op ons kinderdagverblijf aan de C. van Maasdijkstraat in Utrecht. De studenten verrasten de kinderen met allerlei leuke activiteiten en bezorgden de kinderen en pedagogisch medewerkers een fantastische ochtend.

2turvenhoog

2tuvenhoog is een avontuurlijk festival voor de allerkleinsten, waarbij de beleving van de jonge bezoeker centraal staat. De studenten van HKU Theater maakten in drie interdisciplinaire teams vanuit hun eigen fascinaties twee enorme kunstwerken en traden op met een voorstelling vol muziek, toneel en kunst.

Kunstwerk Diep in het Bos

Buiten op het plein stond een enorme paddenstoel. De kinderen namen een kijkje in de wereld van de paddenstoelen. De zintuigen werden geprikkeld met alle kleuren, geluiden en geuren uit het bos.

blos-maasdijkstraat-hku-2turvenhoog-diep-in-het-bos.png

Kunstwerk De wereld van Anansi

In De wereld van Anansi leerden de kinderen spelenderwijs de verhalen van Anansi kennen. Anansi is een mythische spin uit de volksverhalen van West-Afrika en de Caraïben. De kinderen stapten in het grote spinnenweb van Anansi en beleefden zijn avonturen. 

blos-maasdijkstraat-hku-2turvenhoog-anansi.png

Voorstelling Woeshj!

In de voorstelling Woeshj! vroegen de spelers zich af of ze hetzelfde dromen als een paardenbloem en of schimmels stiekem dansen als je niet kijkt. Met een schaduwspel en licht brachten zij de natuur tot leven.

blos-maasdijkstraat-hku-2turvenhoog-woeshj.png

Samenwerken met BLOS kinderopvang

Wij staan altijd open voor leuke samenwerkingen. Ben jij student (of stagebegeleider) en moet je een (afstudeer)opdracht uitvoeren waarbij kinderen de doelgroep zijn? Doe je een opleiding in de richting pedagogiek, sport of kunst en wil je samenwerken met BLOS kinderopvang? Informeer dan gerust naar de mogelijkheden! Neem voor meer informatie over stages en afstudeeropdrachten contact op met de afdeling recruitment. Voor alle overige suggesties kun je terecht bij de afdeling marketing & communicatie

Wij zoeken zomerkrachten

Ben jij in het bezit van een kwalificerend mbo-diploma, bijvoorbeeld (gespecialiseerd) pedagogisch medewerker, onderwijsassistent of sport en bewegen op minimaal niveau 3? Of ben je bezig met een uiteindelijk kwalificerende hbo-opleiding en heb je minimaal 50% van je totaal te behalen studiepunten behaald of een overgangsbewijs van jouw 2e naar 3e leerjaar? Vind je het geweldig om met kinderen te werken en ben je beschikbaar deze zomer? Dan zijn wij op zoek naar jou! Check hier of je met jouw opleiding of diploma in aanmerking komt. 

Foto’s: Jos Kuklewski

Terug naar het overzicht

Je kind aanmelden bij BLOS?

Vul dan het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan bij een BLOS vestiging bij jou in de buurt. Vragen? Wij helpen je graag!

Inschrijven Contact Rondleiding