Nieuws en inspiratie

BLOS kinderopvang nu ook in Sassenheim, Leiden en Voorschoten

icoon-kalender-tekengebied-2.png 17 juni 2021
icoon-klokje 3 minuten

Groepsruimte van kinderdagverblijf St. Antoniuslaan BLOS Sassenheim

BLOS kinderopvang vind je nu ook in Sassenheim, Leiden en Voorschoten. Voormalig Trias Kinderopvang is sinds 1 maart BLOS kinderopvang. Dezelfde warme en vertrouwde omgeving, maar dan onder een nieuwe naam. Bij BLOS kinderopvang is elke dag een avontuur. Spelend ontdekt je kind wie het is en wat het in zich heeft. Maak kennis met de kinderdagverblijven, speelschool en buitenschoolse opvanglocaties van BLOS kinderopvang in Sassenheim, Leiden en Voorschoten.

Kinderopvang in Sassenheim, Leiden en Voorschoten

Bij BLOS kinderopvang in Sassenheim, Leiden en Voorschoten richten we ons op een brede en gezonde ontwikkeling van kinderen. Daarbij staan natuur, beweging en plezier centraal. We zijn veel buiten, doen leuke bewegingsactiviteiten en maken vrijwel alleen gebruik van natuurlijke materialen en fairtrade en vegetarische producten.

Opgroeien in een veilige en vertrouwde omgeving

Op onze kinderdagverblijven zorgen we voor een veilige vertrouwde omgeving waarin je kind vol zelfvertrouwen kan groeien en iedere dag iets nieuws leert. Al onze locaties zijn duurzaam ingericht en hebben een rustige, natuurlijke uitstraling. In de diverse speelhoeken kunnen de kinderen samen spelen en bewegen. Ook spelen de kinderen elke dag lekker in de buitenlucht. Uitdagend spelen is een thema waar we veel aandacht aan besteden. Op verschillende locaties hebben we dan ook een Pikler klimrek. Dit klimrek helpt bij het ontwikkelen van de motoriek en balans en is geschikt voor alle leeftijden omdat je het op verschillende vormen kan gebruiken. Zo kunnen de kinderen op een veilige manier hun grenzen verkennen. Verder gaan we regelmatig op pad in de omgeving en leren we de kinderen alles over de natuur en dieren.

BLOS kinderdagverblijf Jan van Brabantweg in Sassenheim

BLOS kinderdagverblijf Jan van Brabantweg in Sassenheim

BLOS kinderdagverblijf Burg. de Koolplantsoen in Voorschoten

BLOS kinderdagverblijf Burg. de Koolplantsoen in Voorschoten

Bijzonder project ‘Samen Groen’

Op het kinderdagverblijf Jan van Brabantweg in Sassenheim zijn we in samenwerking met zorgorganisatie Activite een bijzonder project gestart genaamd ‘Samen Groen’. De peuters doen elke maand activiteiten met de bewoners van verzorgingstehuis SassemBourg. We tuinieren in de moestuinbakken, sluiten ’s ochtends aan bij de ochtendgym of maken mooie knutselwerkjes om de huiskamers van de bewoners te versieren. Dit tot grote vreugde van de bewoners. Die zien we zichtbaar genieten van de aanwezigheid van de kinderen. Helaas liggen de gezamenlijke activiteiten wegens corona al meer dan een jaar stil.

Op avontuur bij de buitenschoolse opvang

Kinderen in de basisschool leeftijd kunnen na schooltijd hun hart ophalen bij onze veelzijdige BSO’s. Wat onze BSO’s zo uniek maakt is het avontuurlijke activiteitenaanbod. We doen net de dingen die je thuis niet zomaar doet. We gaan op avontuur in de natuur, spelen en ravotten, zetten een speurtocht uit of gaan slootjespringen. Daarnaast bieden we allerlei activiteiten en workshops die zijn afgestemd op de leeftijd en wensen van de kinderen. We staan ook regelmatig in de keuken te kokkerellen. Tijdens de schoolvakanties bieden we een leuk en gevarieerd vakantieprogramma vol leuke activiteiten. We vliegen ervandoor tijdens Jachtseizoen. Een spannend zoek- en ontsnapspel. Ook prikkelen we de creativiteit van de kinderen. Wie maakt het ‘Perfecte Plaatje’? Verder ontdekken we de omgeving tijdens een Step up tour, spelen we Levend Mariokart en BLOS minigolf. We sluiten de zomervakantie af met een heus BLOStival.

BSO op een unieke locatie in de speeltuin

Onze BSO in Leiden ligt op een unieke locatie in speeltuin Noorderkwartier. We hebben hier een grote, gezellige ruimte waar de kinderen kunnen spelen, knutselen en lezen. Verder gebruiken we het toneel en de keuken en we hebben de prachtige speeltuin Noorderkwartier tot onze beschikking. We zijn dol op spontane ideeën. Daarom vragen we de kinderen regelmatig naar hun wensen en spelen daarop in. Iedere dag spelen we lekker buiten of we gaan op pad in de omgeving.

Speelschool (VVE)

Op onze speelschool aan de Sint Antoniuslaan in Sassenheim komen kinderen vanaf 2 jaar een aantal dagdelen in de week spelend leren. We zingen liedjes, doen spelletjes en knutselen samen. Elke dag leren de kinderen nieuwe woordjes en vaardigheden. Met het Voorschoolse Educatie programma Peuterpraat werken we aan de ontwikkeling van peuters en eventuele ontwikkelingsachterstanden.

BLOS speelschool aan de Sint Antoniuslaan in Sassenheim

BLOS speelschool aan de Sint Antoniuslaan in Sassenheim

Beleef BLOS

Wil je meer weten over onze kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang of speelschool? Je vindt ze op de regiopagina’s van Sassenheim, Leiden en Voorschoten! We nodigen je van harte uit voor een (digitale) kennismaking met een van onze locatiemanagers! Zien we je snel?

Terug naar het overzicht

Je kind aanmelden bij BLOS?

Vul dan het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan bij een BLOS vestiging bij jou in de buurt. Vragen? Wij helpen je graag!

Inschrijven Contact Rondleiding