Nieuws en inspiratie

BSO-thema: Help, ik smelt!

icoon-kalender-tekengebied-2.png 24 augustus 2022
icoon-klokje 2 minuten

bso-thema-help-ik-smelt-.png

Na de zomervakantie starten we op de meeste BSO's van BLOS met het thema ‘Help, ik smelt!’ Een leuk en divers thema waarin we allerlei leuke activiteiten doen. Dit doen we aan de hand van de 5 talentontwikkelingen. In dit artikel lees je er meer over.

DoenKids!

Op onze BSO’s werken we met het toffe activiteitenprogramma DoenKids! bomvol gave, uitdagende en eigen activiteiten. Hiermee maken we de buitenschoolse opvang nog breder, leuker en leerzamer voor je kind. We vinden het belangrijk dat je kind zich spelenderwijs ontwikkelt, iedere dag iets nieuws leert en zijn of haar talenten ontdekt. Dit doen we aan de hand van 5 talentontwikkelingen die elke week aan bod komen. Lees hieronder meer over de talentontwikkelingen.

Zo kunstig!

We stimuleren, helpen en dagen je kind uit om op ontdekking te gaan. Door bijvoorbeeld bezig te zijn met kunst, mode en vrije expressie, prikkelen we de creativiteit. We knutselen tijdens dit thema toffe dingen met bijvoorbeeld ijswaterverf. We maken ook creatieve fruitijsjes met diverse kleuren fruit om mee af te koelen.

BLOS lab

Tijdens de buitenschoolse opvang mag je kind zelf ontdekken, ervaren en experimenteren. Zelfstandigheid is een belangrijke eigenschap die we je kind mee willen geven. Je kind leert zelf zijn of haar problemen oplossen waardoor het zelfvertrouwen groeit. Dit thema leent zich uitstekend voor het doen van ijskoude experimenten. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je water laat bevriezen? En smelt ijs als je er zout bijdoet?

Dit ben ik

Je kind krijgt bij BLOS de ruimte om te ontdekken wie het is, want iedereen is uniek. Onze pedagogisch medewerkers stimuleren de kinderen zoveel mogelijk zelf te doen en begeleiden je kind om zijn of haar expressieve talenten te ontdekken, te uiten en verder te ontwikkelen. Hierbij vinden we het proces belangrijker dan het eindresultaat. Zo gaan we onder andere zingen, dansen, improviseren en toneelspelen.  

Ja, natuurlijk?

We maken je kind bekend met de wonderen van de natuur en de duurzaamheid ervan. Hierdoor helpen we je kind bewust met de aarde om te gaan en groeit het op tot een betrokken en bewust kind dat spelenderwijs de wereld ontdekt en geniet van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Zo maken we bijvoorbeeld een insectenhotel, planten we zaadjes, leren we meer over het recyclen van afval en vangen we regenwater op om de planten mee water te geven.

3, 2, 1 GO…

Niets is zo leuk en gezond als lekker actief bezig zijn. Lekker rennen, klimmen en klauteren! Je kind kan zich op verschillende sport- en spelactiviteiten oriënteren en ervaren wat hij of zij het leukste vindt om te doen. Tijdens dit thema doen we toffe tikspellen en koelen we af met diverse waterspellen.

Volg de avonturen van je kind via de ouderapp

Het thema ‘Help, ik smelt!’ loopt tot en met 16 september. Via de ouderapp houden we je dagelijks op de hoogte van de avonturen van je kind. Heb je vragen of wil je meer weten over het thema? Stel ze dan gerust aan een van onze pedagogisch medewerkers op de BSO.

Terug naar het overzicht

Je kind aanmelden bij BLOS?

Vul dan het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan bij een BLOS vestiging bij jou in de buurt. Vragen? Wij helpen je graag!

Inschrijven Contact Rondleiding