Nieuws en inspiratie

Certificering volgens Wet IKK

Onze pedagogisch medewerkers werken op een fijne, warme en professionele manier met ‘onze’ baby’s. Daar hechten wij veel waarde aan want we zijn ons ervan bewust dat jij jouw kostbare kleintje bij ons in vertrouwen geeft.

babytraining-bloskinderopvang.png

Daarnaast heeft de kwaliteit van onze pedagogische teams hoge prioriteit. Met deze gedachte is in mei 2019 BLOS academy geopend. Een leeromgeving waar al onze medewerkers gebruik van kunnen maken om zich verder te ontwikkelen in hun professionele én persoonlijke vaardigheden.

Misschien heb je er al iets van gehoord of gelezen. Vanaf 1 januari 2023 moeten alle pedagogisch medewerkers die met baby’s (0-2 jaar) werken gecertificeerd zijn volgens de Wet IKK. BLOS start met ingang van het najaar 2019 met een aanvullende babytraining. Zo voldoen wij ruim op tijd aan de kwaliteitseisen die deze wet aan kinderopvang stelt.

De babytraining heeft een theoretische en een praktische component, waarbij onder meer de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Het gebruik van interactievaardigheden in communicatie met baby’s.
  • Bewust omgaan met de dag- en taakverdeling op de groep.
  • Werken aan het nog beter begeleiden van spel en activiteiten met baby’s.
  • Het creëren van een evenwicht tussen uitdaging en rust/veiligheid.
  • Nadenken over hoe je je handelen afstemt met ouders

Heb jij vragen over dit onderwerp? Stuur ze gerust naar academy@blos.nl. Wij beantwoorden ze graag!

Terug naar het overzicht

Je kind aanmelden bij BLOS?

Vul dan het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan bij een BLOS vestiging bij jou in de buurt. Vragen? Wij helpen je graag!

Inschrijven Contact Rondleiding