Nieuws en inspiratie

Hieperdepiep hoera: zo trakteer je coronaproof

13 juli 2020

We doen in deze periode met z’n allen zoveel mogelijk coronaproof. Thuis en op de locaties. En natuurlijk mag ook in deze tijd de verjaardag van jouw kind niet overgeslagen worden. Maar wat doen we eigenlijk met verjaardagen bij BLOS en wat valt er allemaal onder coronaproof trakteren? Wij denken met je mee!

coronaproof-trakteren.jpg

Jarig zijn op het kinderdagverblijf

Afstemming met de pedagogisch medewerker
We vragen je altijd rekening te houden met het traktatiebeleid van BLOS. Dat wil zeggen dat we voor iets gezonds gaan. Nog niet helemaal op de hoogte van het gezonde voedingsbeleid van BLOS? Deze vind je in het ouderportaal (bij het kopje 'voeding' onder 'informatie')!

Is je kind jarig? Stem dan de traktatie altijd even af met een pedagogisch medewerker. Handig voor de locatie, maar ook voor jou. Op deze manier kom je er namelijk achter voor hoeveel kinderen een traktatie gemaakt mag worden, wat eventuele bijzonderheden zijn zoals allergieën én wanneer je gaat trakteren. Daarnaast is afstemming met een pedagogisch medewerker fijn voor jou ter inspiratie op wat er allemaal mogelijk is. Kinderen tot één jaar ervaren een traktatie namelijk weer heel anders dan een kind van drie. De pedagogisch medewerker kijkt graag met je mee!

Feestmutsen en foto’s in het ouderportaal
Op de dag dat jouw kind jarig is en naar de opvang komt, zorgen we voor een gezellige feestmuts, een speciaal traktatiemomentje en zingen we samen een verjaardagsliedje. Is de traktatie niet eetbaar zoals bellenblaas of stoepkrijtjes? Dan zorgen we dat er tijdens het traktatiemoment alsnog iets eetbaars is om er op deze manier echt een speciaal moment van te maken. Een lekker stukje fruit bijvoorbeeld. Kijk op deze feestelijke dag ook eens in het ouderportaal of de -app, want daar vind je foto’s van de verjaardag van je kind. Zo ben je er toch een beetje bij.

Hoe bereid je je kind voor
Kinderen houden van structuur. Neem je kind daarom mee in de voorbereidingen van zijn of haar verjaardag op de opvang. Doe dit niet te vroeg! Het heeft namelijk nog geen tijdsbesef. Maak samen een dag van tevoren de traktaties. Zing ondertussen verjaardagsliedjes en leg uit wat er gaat gebeuren.

Coronaproof trakteren
In tijden van het coronavirus zijn traktaties nog altijd welkom bij BLOS, maar wel in een iets aangepaste vorm: voorverpakt of niet-eetbaar. Met wat creativiteit zijn er oneindig veel leuke, lekkere én gezonde dingen mogelijk!

Voorverpakte traktaties
Die rozijnendoosjes, daar kun je veel meer mee. Maak er bijvoorbeeld indiaantjes of spinnetjes van. Voor de vakantiegangers onder ons is deze traktatie erg leuk: een volgeladen auto (rozijntjes op het dak), klaar om op vakantie te gaan. Of wat dacht je van deze gezellige regenboogbekers? Onderin kun je een gezonde, maar voorverpakte snack stoppen. Een doosje rozijnen bijvoorbeeld!

En er is nog veel meer mogelijk met fruit. Voor de stoere jongens maak je deze gave piratenboot van banaan. En met een verzameling appels en mandarijnen creëer je in een handomdraai kabouters en poezen. Knijpfruit is een gezond tussendoortje voor kinderen en met de verpakking kun je allerlei kanten op! Knutsel er bijvoorbeeld helikopters van of vrolijk drinkende poppetjes.

Niet-eetbare traktaties
Maar er is meer! Want naast voorverpakte, eetbare traktaties, is er nog veel meer leuks. Bijvoorbeeld deze gezellige badeendjes met een persoonlijk verjaardagskaartje eraan. Dat maakt het badderen extra leuk. En ook met deze bellenblaas vlinders en vliegtuigjes maak je de kinderen blij. Of verras de kinderen op de groep met een verfpakketje; gegarandeerd veel speelplezier thuis en op de locatie. Tot slot maak je ieder kind blij met stoepkrijt. En al helemaal met deze versierde indianenkrijtjes!

Heb je weleens op onze Pinterestpagina gekeken? Daar vind je namelijk onder het bord ‘traktatietips’ een flinke dosis inspiratie. Zo blijft het trakteren, ook tijdens het coronavirus, leuk voor je kind en voor jou!

Je verjaardag vieren op de BSO

Op de BSO’s wordt niet getrakteerd, want dat doet je kind al op school. Maar dat betekent niet dat we de verjaardag van je kind onopgemerkt voorbij laten gaan! We zetten hem of haar in het zonnetje door een speciaal momentje in te lassen. We geven een toffe verjaardagskaart en zingen samen met de kinderen van de BSO.

Terug naar het overzicht

Je kind aanmelden bij BLOS?

Vul dan het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan bij een BLOS vestiging bij jou in de buurt. Vragen? Wij helpen je graag!

Inschrijven Contact Rondleiding