Nieuws en inspiratie

Hoera, de BSO weer open: tips voor een goede start

icoon-kalender-tekengebied-2.png 13 april 2021
icoon-klokje 2 minuten

hoera-de-bso-weer-open-tips-voor-een-goede-start.jpeg

Na ruim 4 maanden gaan aankomende maandag de deuren van onze BSO’s weer open. Wij staan in de startblokken om alle kinderen weer te verwelkomen. Waar het ene kind staat te springen om weer naar de BSO te gaan, kan het ander dat een beetje spannend vinden. Of misschien vind jij het als ouder ook wat spannend dat je kind, na zo’n lange tijd, weer naar de buitenschoolse opvang gaat. Daar hebben we alle begrip voor. Het zal even wennen zijn, maar je zult zien: binnen no-time is dit weer het ‘nieuwe normaal’.

Een fijne, ontspannen sfeer op de BSO

Op al onze BSO’s zijn er vanaf maandag maatregelen getroffen om de kinderen zo goed en zo veilig mogelijk binnen een eigen ‘bubble’ op te vangen. Dat kan even wennen zijn voor de kinderen, maar daar nemen onze pedagogisch medewerkers dan ook alle tijd voor. We zorgen voor voorspelbaarheid door de kinderen een duidelijk ritme te bieden en besteden veel aandacht aan het creëren van een gevoel van samen. Zo zorgen we voor een fijne, ontspannen sfeer op onze BSO’s waar kinderen veilig kunnen spelen en op ontdekkingstocht kunnen gaan.

Einde-lockdown-ritueel

Voordat de BSO van start gaat, kun jij je kind thuis al voorbereiden op de BSO. Bedenk samen een ritueel om het einde van de BSO lockdown te vieren. Bak bijvoorbeeld iets feestelijks, hang de slingers op, of eet het favoriete kostje van je kind aan een sjiek gedekte tafel. Gebruik dit moment om even met je kind te praten over de nieuwe situatie. Heeft je kind er zin in? Vind hij of zij het een beetje spannend? Of misschien zijn er wel vragen waarop je kind graag een antwoord wil? Door je kind de ruimte te geven om gevoelens te tonen en door deze te erkennen, stel je het op zijn of haar gemak en help je je kind een goede start te maken op de BSO.

Informeer de pedagogisch medewerker

Bij BLOS vinden wij het belangrijk dat onze pedagogisch medewerkers goed op de hoogte zijn van je kind. Omdat onze pedagogisch medewerkers een groot deel van de kinderen al zo’n lange tijd niet meer hebben gezien, horen wij graag als er bijzonderheden zijn zodat onze pedagogisch medewerkers hierop in kunnen spelen. Zo zorgen we samen voor een goede start op de BSO.

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover. Wij zijn er klaar voor en hebben er zin in. Geniet nog van het weekend en tot snel!

Terug naar het overzicht

Je kind aanmelden bij BLOS?

Vul dan het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan bij een BLOS vestiging bij jou in de buurt. Vragen? Wij helpen je graag!

Inschrijven Contact Rondleiding