Nieuws en inspiratie

Kinderyoga: nieuw op ons kinderdagverblijf

icoon-kalender-tekengebied-2.png 26 april 2021
icoon-klokje 2 minuten

Kinderyoga op het kinderdagverblijf van BLOS

Kinderen bruisen van energie en staan de hele dag aan. Af en toe wat rust en ontspanning is daarom goed om even op adem te komen. Kinderyoga helpt daarbij. Het is uitdagend en tegelijkertijd rustgevend. Tijdens het Uk en Puk thema 'Vier de lente' maken de kinderen op het kinderdagverblijf voor de eerste keer kennis met kinderyoga. Daarna wordt kinderyoga een vaste activiteit binnen de Uk en Puk thema’s. 

Kinderyoga op het kinderdagverblijf

Yoga wordt steeds populairder. Ook onder kinderen. Al is yoga voor kinderen natuurlijk heel anders dan voor volwassenen. Tijdens de yogalessen op het kinderdagverblijf maakt je kind kennis met verschillende yogahoudingen en -oefeningen en wordt het zich bewust van zijn of haar ademhaling. De yogalessen bestaan uit ongeveer 7 à 8 korte oefeningen. We beginnen met een warming-up en eindigen met een cooling down. In de oefeningen beelden we figuren, dieren en andere objecten uit die in het lopende Uk en Puk thema naar voren komen. Zoals een bloem, vogel of huis. Op deze manier herhalen wij op een leuke manier het thema in bewegingen. 

Voordelen van kinderyoga

Kinderyoga is niet alleen leuk maar ook heel leerzaam. Hieronder lees je een aantal voordelen van kinderyoga.

  • Je kind leert te ontspannen.
  • Je kind wordt flexibeler. Letterlijk en figuurlijk!
  • Je kind leert om beter te ademen.
  • Je kind bouwt zelfvertrouwen op.
  • Je kind leert zich beter te concentreren.
  • Het stimuleert de ontwikkeling, fantasie en creativiteit van je kind.

Kinderyoga voor thuis

De yogaoefeningen die we op het kinderdagverblijf doen zijn ook beschikbaar voor thuis! Zo kun je samen met je kind op een leuke manier actief bezig zijn en tegelijkertijd ontspannen. Download de yogakaarten via de button hieronder. Namasté!

Download

Terug naar het overzicht

Je kind aanmelden bij BLOS?

Vul dan het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan bij een BLOS vestiging bij jou in de buurt. Vragen? Wij helpen je graag!

Inschrijven Contact Rondleiding