Nieuws en inspiratie

Koningsdag 2021: activiteiten voor thuis

icoon-kalender-tekengebied-2.png 22 april 2021
icoon-klokje 2 minuten

koningsdag-2021.jpeg

Deze week staan alle BLOS locaties in het teken van Koningsdag. We doen onder meer oud-Hollandse spelletjes zoals zaklopen en blikgooien, maken oranjehapjes en knutselen erop los. Net als vorig jaar viert de Koning zijn verjaardag dit jaar klein. Daarom geen traditionele vrijmarkten. Maar dat betekent niet dat je er thuis geen feestje van kunt maken. Daarom hebben we een aantal leuke activiteiten voor thuis voor je klaar staan.

Versier je huis

Bij een feest horen natuurlijk slingers. Knutsel je eigen koningsdagslinger met rood, wit, blauw en oranje papier en maak het af met het BLOS kroontje.

BLOS koningsdag slinger

Verkleden

Koningsdag is natuurlijk niet compleet zonder een oranje outfit. Open samen met je kind de verkleedkist en trek je oranjekostuum aan!

Oranjeproeverij

Wat natuurlijk ook niet mag ontbreken zijn oranje hapjes en drankjes! Proef verschillende oranje producten, zoals sinaasappel, wortel, perzik, filet americain, mandarijn, papaja, paprika en pompoen en laat je kind benoemen wat hij of zij proeft. Zoet, zuur, zout of bitter?

Oud-Hollandse spelletjes

Als je aan Koningsdag denkt, denk je natuurlijk aan oud-Hollandse spelletjes. Veel spelletjes kun je doen met producten en materialen die je standaard in huis hebt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een eierrace, koekhappen, spijkerpoepen, flesvoetbal, hinkelen of boter, kaas en eieren? En misschien heb je nog wel een sjoelbak op zolder liggen. Gezelligheid gegarandeerd!

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is… oranje!

Zoek en benoem samen met je kind alle oranje voorwerpen in en om het huis. Ben je klaar? Dan kun je natuurlijk hetzelfde doen met de kleuren rood, wit en blauw.

Koningsdag memory

Stimuleer tijdens Koningsdag memory het cognitieve geheugen van je kind. Download hieronder de memorykaartjes, kleur ze in en knip ze uit. Leg de kaartjes vervolgens op de kop neer en vind zoveel mogelijk setjes door de kaartjes om te draaien. Leuk voor jong en oud!

Download

Fijne Koningsdag! 

Terug naar het overzicht

Je kind aanmelden bij BLOS?

Vul dan het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan bij een BLOS vestiging bij jou in de buurt. Vragen? Wij helpen je graag!

Inschrijven Contact Rondleiding