Nieuws en inspiratie

Mijn kind is ziek, wat nu?

Het eerste echte winterweer is een feit en de ‘r’ zit weer in de maand. Misschien heb je je handschoenen alweer tevoorschijn getoverd evenals je winterjas. Zo’n weersschommeling kan zorgen voor een ziek kind. Hoe gaan we bij BLOS kinderopvang om met zieke kinderen? Lees het hier.

ziekte-kinderen-beleid-bloskinderopvang.jpeg

Thuis uitzieken

Wij gaan er vanuit dat zieke kinderen het best thuis kunnen herstellen. Als jouw kind zich duidelijk niet lekker voelt of verhoging lijkt te hebben dan nemen we contact met je op om te overleggen. Wij kijken of het kan deelnemen aan het dagprogramma. Is het hier niet toe in staat, dan vragen wij jou je kind op te halen. Wanneer je kind duidelijk niet lekker is en warm aanvoelt, wordt de koorts in principe niet gemeten. Voor de gezondheid van je kind mag koorts niet te hoog oplopen. De locatiemanager neemt uiteindelijk de beslissing of het verantwoord is dat het bij de opvang kan blijven.

Besmettelijke ziektes

Bij enkele besmettelijke ziektes mogen kinderen niet naar de opvang komen. Om te bepalen bij welke ziekte en hoe lang dit is, houden wij ons aan de richtlijnen van de GGD. Twee jaar geleden is de KIDDI-app gelanceerd: een handige omgeving met alle informatie over infectieziekten en hygiënerichtlijnen. De app is in eerste instantie bedoeld voor medewerkers, maar ook heel handig voor ouders. Wij vinden het belangrijk dat je een besmettelijke ziekte van je kind bij ons meldt. Zo kunnen wij andere ouders op de hoogte stellen. Vooral voor zwangere vrouwen is dit van belang.

Paracetamol

Koorts is een natuurlijke reactie van het lichaam op een virus of infectie. Het gebruik van paracetamol en overige koortsverlagende middelen onderdrukt deze reactie waardoor er geen goed beeld wordt verkregen van de ziekte. Wij geven geen paracetamol tegen of bij koorts. Bij uitzondering geven wij wel paracetamol op doktersrecept tegen pijnbestrijding, bijvoorbeeld bij oorontsteking.

Terug naar het overzicht

Je kind aanmelden bij BLOS?

Vul dan het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan bij een BLOS vestiging bij jou in de buurt. Vragen? Wij helpen je graag!

Inschrijven Contact Rondleiding