Nieuws en inspiratie

Safari bombarie op de BSO’s van BLOS tijdens de zomervakantie

icoon-kalender-tekengebied-2.png 7 juli 2022
icoon-klokje 2 minuten

bso-thema-safari-bombarie.jpg

Hoera! De zomervakantie begint bijna en dat betekent dat we er weer een groot spektakel van gaan maken op de BSO. We gaan op safari en schenken aandacht aan alles wat te maken heeft met safari’s, expedities, muziek, het dierenrijk en de natuur. We koelen af met diverse waterspellen. Het belooft weer een zomer vol plezier te worden op de buitenschoolse opvang van BLOS.

Dit gaan we doen!

Nog een paar nachtjes slapen en dan starten we op de BSO’s van BLOS kinderopvang met het zomervakantiethema ‘Safari bombarie’. Een leuk en divers thema waarin we op reis gaan door toffe activiteiten. Je kind leert meer over dieren, de natuur en muziek. Tijdens verschillende activiteiten werken we aan de vijf talentontwikkelingen. Lees hieronder wat we onder andere gaan doen.

Zo kunstig!

Afrikaanse kunst is vaak heel vrolijk en kleurrijk. De kinderen gaan zelf aan de slag met kunst. Zo maken ze een kunstwerk van een Afrikaanse zonsondergang met dieren, maar ook Afrikaanse maskers en Afrikaanse huisjes. Op safari gaan doe je in een jeep. Die maken we van restmateriaal. En we hebben natuurlijk ook een verrekijker nodig, dus knutselen we die ook meteen. Tijdens een safari kom je verschillende dieren tegen, zoals giraffen, flamingo’s, struisvogels en insecten. Die gaan we zelf knutselen.

Dit ben ik!

Op de buitenschoolse opvang krijgt je kind de ruimte om te zijn wie het is en ontdekken we zijn of haar creatieve talenten. Zo doen we onder andere een leuk dramaspel waarbij verschillende voorwerpen en objecten worden uitgebeeld. We prikkelen de fantasie en maken gekke dierencombinaties, zoals een olidil en een krokofant en beelden uit hoe deze dieren, als ze bestonden, zouden bewegen. Verder gaan we echte Afrikaanse liedjes zingen, levend junglememory spelen en een junglemuziekbingo doen.

BLOS lab

Tijdens de zomervakantie gaan we op de BSO natuurlijk ook weer experimenteren en gave dingen ontdekken en ervaren. Een savanne is een (sub)tropisch graslandschap met hier en daar bomen. Dat betekent dat er niet zoveel schaduw is. Wij gaan aan de slag met schaduwen. Verder gaan we een proefje doen met magisch zand en onderzoeken we of we met potloden in een zak met water kunnen steken zonder dat deze gaat lekken.  

Ja, natuurlijk?

Het thema ‘Safari bombarie’ leent zich uitstekend om de wonderen van de natuur te ontdekken. We maken de kinderen bewust van de natuur en de duurzaamheid ervan. Een watergevecht met natte sponzen is bijvoorbeeld veel duurzamer dan met waterballonnen. We gaan op safari in de omgeving van de BSO om vogels te spotten en proberen planten en kruiden van elkaar te onderscheiden.

3, 2, 1, GO…

In de zomer is niets zo leuk (en gezond) als lekker actief bezig zijn. We leven ons uit tijdens het apenkooien. Springen als een aap van hindernis naar hindernis en zorgen ervoor dat we niet getikt worden. Bij mooi weer organiseren we een waterzeskamp en spelen we verschillende waterspellen. Maar we gaan ook ontspannen. Tijdens een yogasessie in een speciaal junglethema, doen we verschillende dieren na zoals een tijger, olifant, flamingo, slang en leeuw.

Volg de zomerse avonturen van je kind via de ouderapp

Het zomervakantiethema ‘Safari bombarie’ loopt van 11 juli tot en met 2 september. Afhankelijk van regio start het thema later of stopt het thema eerder. Via de ouderapp houden we je dagelijks op de hoogte van de avonturen van je kind. Heb je vragen of wil je meer weten over het zomervakantiethema op de buitenschoolse opvang? Stel ze dan gerust aan een van onze pedagogisch medewerkers.

Bovengenoemde activiteiten zijn een greep uit het totale activiteitenprogramma. We bieden de activiteiten gedurende de zomervakantie verspreid aan over alle dagen. Het kan daardoor voorkomen dat bepaalde activiteiten plaatsvinden op dagen dat je kind niet aanwezig is.

Terug naar het overzicht

Je kind aanmelden bij BLOS?

Vul dan het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan bij een BLOS vestiging bij jou in de buurt. Vragen? Wij helpen je graag!

Inschrijven Contact Rondleiding