Nieuws en inspiratie

Samen bewegen tijdens de Nationale Beweeg Dag

icoon-kalender-tekengebied-2.png 31 mei 2023
icoon-klokje 1 minuut

Nationale-Beweeg Dag

Bij BLOS kinderopvang vinden we het belangrijk dat kinderen genoeg bewegen en gezond eten. Om extra aandacht te vragen voor deze twee belangrijke thema’s organiseerden we op dinsdag 30 mei samen met de Glitterfabriek de Nationale Beweeg Dag. Onder leiding van Fenna Ramos (NPO Zappelin), olympisch skeletonster Kimberley Bos en Johnny Glitter gingen zo’n 200 kinderen vanuit De Engel in Houten een uur lang bewegen en plezier maken. Verschillende BLOS-locaties deden mee via de livestream verbinding of door leuke activiteiten rondom het thema aan te bieden. Met een feestelijk programma maakten we er met zijn allen een gezellig beweeguur van!

Het programma werd om 16.00 uur geopend door Fenna Ramos. Vervolgens werden de spieren warm gemaakt met Kimberley Bos tijdens de warming-up en daarna werd er met Johnny Glitter gedanst op bekende hits. Fenna sloot de dag af met een spetterend optreden en als afsluiting van het event nam Johnny Glitter het eerste exemplaar van zijn kinderboek “Bewegen” in ontvangst.

Waarom een Nationale Beweeg Dag?

De Nationale Beweeg Dag is bedoeld om kinderen op een leuke en speelse manier in beweging te krijgen en bewust te maken van het belang van een gezonde levensstijl.

"Het belang van bewegen is onderdeel van onze pedagogische focus, het draagt bij aan het welbevinden van onze kinderen." (Sander Hummel, regiodirecteur)

Bewegen heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen. Samen stimuleren we kinderen zoveel mogelijk te laten bewegen. Spelenderwijs en met plezier doen ze allerlei ervaringen op en ontwikkelen ze hun motorische en sociale vaardigheden door middel van zowel vrij spelen als georganiseerde activiteiten. In deze BLOS pluist het uit, lees je alles over de voordelen van bewegen voor kinderen.
Ook gezonde voeding is erg belangrijk voor de ontwikkeling en het welzijn van kinderen. We streven naar een gezonde leefstijl en hanteren een gezond voedingsbeleid. Zo leren we kinderen goede gewoontes aan en dragen we bij aan het voorkomen of uitstellen van gezondheidsproblemen bij kinderen.

Hieronder vind je een kleine impressie van deze zeer geslaagde middag!

Nationale-Beweeg Dag    Nationale-Beweeg Dag

Nationale-Beweeg Dag    Nationale-Beweeg Dag

Terug naar het overzicht

Je kind aanmelden bij BLOS?

Vul dan het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan bij een BLOS vestiging bij jou in de buurt. Vragen? Wij helpen je graag!

Inschrijven Contact Rondleiding