Nieuws en inspiratie

Weer naar het kinderdagverblijf

 

icoon-kalender-tekengebied-2.png 5 februari 2021
icoon-klokje 1,5 minuut

jongen-in-de-sneeuw.jpg

Ieder kind reageert anders wanneer het weer naar het kinderdagverblijf gaat. De een pakt de draad zo weer op, de ander zal misschien nog even moeten wennen. Onze pedagogisch medewerkers houden hier rekening mee en begeleiden je kind om zich weer snel bij ons thuis te voelen. We geven je enkele tips waarmee jij je kind kunt voorbereiden op de hernieuwde start op het kinderdagverblijf van BLOS. Als jij en wij het vertrouwen uitstralen dat het goed komt, dan leggen we samen de basis voor de emotionele veiligheid voor je kind.

Voorbereidingen voor de eerste opvangdag

Neem je kind mee in de voorbereidingen voor de eerste opvangdag. Pak dit weekend samen het tasje in en kies samen kleren uit. Print foto’s uit en verzamel knutsels van de weken dat je kind thuis was. Zo maak je het visueel en kan je kind op de eerste opvangdag vertellen wat het de afgelopen periode allemaal gedaan heeft.

Benoem gevoelens

Is je kind onrustig en gespannen? Benoem de emoties. Helemaal niet gek dat het allemaal een beetje onwennig is. Zeker tijdens het voorbereiden op de eerste opvangdag, kan jouw kind spanning ervaren. Het mag er zijn. Luister en kijk goed naar je kind en benoem samen wat het spannend vindt. Want wie weet kun je de zorgen al voor een groot deel wegnemen! Vergeet daarbij niet de leuke dingen te benoemen van het weer teruggaan naar de opvang.

Haal herinneringen op

Blader eens samen met je kind door het ouderportaal of de -app. Bekijk de foto’s en verhalen en haal herinneringen op aan de vriendjes, pedagogisch medewerkers, de groepsruimte en de activiteiten. Zo betrek je je kind alvast weer een beetje bij zijn of haar tijd op het kinderdagverblijf.

Maak een wandeltocht in de sneeuw langs de opvang

Het beloofd een weekend met sneeuwpret! Lekker naar buiten dus. Wandel samen gezellig door de sneeuw langs de opvang. Laat je kind zien dat het kinderdagverblijf er nog steeds is en bereid het voor op de eerste dag na de heropening. Zwaai samen en praat over de fijne momenten op de opvang.

Het openen van onze kinderdagverblijven is een bijzonder moment voor jou als ouder, voor ons maar vooral voor de kinderen. Onze pedagogisch medewerkers doen er alles aan om je kind een veilige en vertrouwde start te bezorgen. We kijken ernaar uit jullie weer te verwelkomen. Tot snel!

Terug naar het overzicht

Je kind aanmelden bij BLOS?

Vul dan het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan bij een BLOS vestiging bij jou in de buurt. Vragen? Wij helpen je graag!

Inschrijven Contact Rondleiding