Nieuws en inspiratie

Werken bij BLOS: Meike is locatiemanager en vertelt over haar vak


icoon-kalender-tekengebied-2.png 16 november 2020
icoon-klokje 1,5 minuut

Meike over BLOS

Wanneer je werkt in kinderopvang, dan heb je het mooiste vak ter wereld. Meike is locatiemanager en vertelt waarom ze gekozen heeft voor het vak én waarom werken bij BLOS zo leuk is.

“16 jaar geleden begon ik aan mijn SPW opleiding met het doel voor de klas te staan. Tijdens mijn opleiding werkte ik fulltime in de kinderopvang en kwam ik erachter dat tóch daar mijn hart ligt. Inmiddels werk ik ruim 14 jaar in de kinderopvang en zou niet anders meer willen.

BLOS is een grote familie waarbij iedereen elkaar helpt zoals een familie dat doet. Naast mijn dagelijkse taken sta ik ook nog weleens op de groep om te ondersteunen. De dagen vliegen bij BLOS voorbij en elke dag is anders. Van de kinderen, ouders en medewerkers om mij heen krijg ik volop energie. Van de onverwachte knuffel op het kinderdagverblijf of een high five in de wandelgangen van de BSO. Samen met het team vieren we vooruitgangen en zorgen we voor een fijne, doorgaande lijn vanaf het kinderdagverblijf of de speelschool naar de BSO en school.

Aan grappige, fijne, mooie en leerzame momenten op het werk is geen gebrek, maar één ding is mij altijd bijgebleven. Aan het eind van de dag is het vaak spitsuur. Een tweeling (3 jaar) moest naar de wc. Dit kunnen ze zelfstandig en hadden toestemming om dit ook zelf te doen. Ik vond het toch wat lang duren en besloot een kijkje te nemen. Guess what… De dames hadden een grote boodschap gedaan en besloten elkaar te helpen met billen afvegen. De wc’s, wc brillen, de vloer, de muur alles zat onder. Toen de meisjes mij verbluft in de deuropening zagen staan zeiden ze: “We wilden je helpen, goed hè?!”. Dan kun je toch niet boos worden! Een vies klusje stond op me te wachten, maar wel met een grote grijns van oor tot oor op mijn gezicht.”

Wil je meer lezen over collega's die vertellen over werken bij BLOS? Ga dan snel naar onze werken-bij pagina.

Terug naar het overzicht