Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn kinderopvangtoeslag berekenen?

Via de kostencalculator kun je een proefberekening maken van de kinderopvangtoeslag. Mocht je er niet uitkomen dan kun je altijd contact opnemen met onze afdeling Oudersupport. Zij helpen je graag!

Ik ben werkloos geworden. Moet ik nu mijn kinderopvang stopzetten?

Indien je werkloos bent geworden adviseren wij de kinderopvangtoeslag tijdig stop te zetten. Je behoudt het recht op kinderopvangtoeslag tot en met drie maanden na het aflopen van het arbeidscontract. Je kind(eren) kan gewoon nog naar de opvang. Je hebt drie maanden de tijd om gebruik te maken van onze ‘Van werk naar werk service’. Wij bieden je hiermee een steuntje in de rug met een tijdelijke lastenverlichting en extra flexibiliteit. Lees meer over 'Van werk naar werk service' van BLOS kinderopvang of neem contact op met onze afdeling Oudersupport.

Hoe kan ik kinderopvangtoeslag aanvragen?

Je kan kinderopvangtoeslag aanvragen via www.toeslagen.nl. Om hier in te loggen heb je DigiD nodig.

Is het mogelijk om de kinderopvangtoeslag rechtstreeks aan BLOS te laten overmaken door de Belastingdienst?

Nee, dit is helaas niet mogelijk.  

Mijn aanvraag voor kinderopvangtoeslag is nog in behandeling. Wat moet ik nu doen?

Indien je aanvraag nog bij de Belastingdienst in behandeling is, verzoeken wij je hierover contact te onderhouden met onze afdeling Oudersupport. 

Wat is het Landelijk Register Kinderopvang (LRK)?

In het LRK staan alle gastouderbureaus, gastouders, kinderdagverblijven, organisaties voor buitenschoolse opvang en peuterspeelzalen die voldoen aan de wettelijke kwaliteitseisen. 

Waar vind ik het LRK-nummer van de kinderopvang?

Het LRK-nummer van elke BLOS locatie is op onze website terug te vinden op de locatiepagina. Klik hier voor onze locaties.

Je kind aanmelden bij BLOS?

Vul dan het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan bij een BLOS vestiging bij jou in de buurt. Vragen? Wij helpen je graag!

Inschrijven Contact Rondleiding