BLOS academy

Continu ontwikkelen

Bij BLOS kinderopvang geloven we in continue ontwikkeling. Als je nieuwsgierig bent dan wil je iedere keer iets nieuws leren. BLOS academy geeft hier invulling aan. Een online leeromgeving waarin je verschillende vak- en vaardigheidstrainingen worden aangeboden. Naast online trainingen vinden er gedurende een jaar ook klassikale trainingen plaats. 'Blended learning' noemen we dat.

Wat is BLOS academy?

Je bent dagelijks bezig met groei. De ontwikkeling van de kinderen waarmee je werkt krijgt je volle aandacht, en je bent trots op de sprongen die ze maken. Maar hoe groei je eigenlijk zelf? Dat is duidelijk: met BLOS academy.

BLOS academy is een unieke plek voor alle medewerkers van BLOS waar op elk moment van alles te leren valt. Als professional en als mens. Elke training is zorgvuldig samengesteld en wordt verzorgd door mensen die er verstand van hebben. En wat je ook kiest, je raakt niet snel uitgeleerd. Er worden regelmatig nieuwe trainingen toegevoegd.

BLOS academy in het kort:

 • Altijd trainingen om je vaardigheden en kennis up-to-date te houden
  Je weet zeker dat je op de hoogte bent én blijft.
 • Een wisselend aanbod van praktische trainingen op elk vlak
  In de leerlijn ‘Trending trainingen’, is er altijd wel iets waar jij wat van opsteekt.
 • Inspiratie en motivatie, beloond met een certificaat
  Een prima manier om te blijven groeien in je werk.
 • Leren op het moment en de manier die bij je past
  Bijna alle trainingen zijn online, dus je volgt ze waar en wanneer je wilt.

Ervaringen uit de praktijk

Training: VVE in de kinderopvang

“Ruim een jaar geleden ben ik begonnen bij BLOS en hiermee ook met Uk & Puk. Iedere dag voeren we twee activiteiten uit en ik wilde leren hoe ik dit het beste kon doen. Tijdens de training heb ik veel geleerd over de VVE-methode Uk & Puk. Hoe de thema's zijn opgebouwd, hoe de activiteiten zijn uitgewerkt en waar je op moet letten. De tip waar ik het meest aan heb gehad: maak de activiteiten eigen! In eerste instantie probeerde ik de activiteiten zo precies mogelijk uit te voeren. Dit voelde soms onnatuurlijk. Ik heb geleerd leuke en leerzame activiteiten neer te zetten die bij mij passen én aansluiten bij de kinderen. Ik vond het bijvoorbeeld niet fijn om het stemmetje van Puk te gebruiken. Nu praat Puk via mij, door in mijn oor te fluisteren. Ik heb nu veel meer plezier in de activiteiten. De training is een echte aanrader voor iedereen die met een VVE-methode werkt! Daarnaast komt het absoluut de ontwikkeling van de kinderen ten goede.”

Training: Feedback geven en ontvangen

“Ik ben de training gaan doen omdat ik vorig jaar ben gestart als praktijkbegeleider. Daarnaast was ik ook benieuwd naar handige tips voor op de werkvloer. De training duurde niet te lang en ik vond het fijn dat er korte filmpjes met een duidelijke uitleg bij zaten. Ik zou de training daarom ook zeker aanbevelen bij collega’s. Leren omgaan met feedback geven en ontvangen is voor iedereen een goede ontwikkeling om in te groeien.”

Training: Correct Nederlands; is het een -d, -t of -dt?

“Ik ben deze training gaan volgen omdat ik mijn geheugen wilde opfrissen. Het is zo lang geleden dat ik grammatica bewust heb gebruikt. Het gaat allemaal automatisch, maar toch zijn er momenten dat ik twijfel en even moet graven hoe het ook alweer zat. Voor mensen die ook hun Nederlandse grammatica willen bijspijkeren, raad ik deze training zeker aan.”