Wat wil je later worden?

Het thema ‘Beroep onder de loep’ duurt in totaal zeven weken en loopt van 30 augustus tot en met 15 oktober. Elke week staat in het teken van een andere beroepsgroep en doen we leuke activiteiten die passen bij de vijf talentontwikkelingen. Zo gaan we op ontdekking in de natuur, prikkelen we de creativiteit, doen we gave experimenten, spelen we toneel en raken we onze energie kwijt tijdens verschillende sport- en spelactiviteiten. Hieronder lees je per week wat we tijdens de naschoolse opvang gaan doen.

Week 1: Entertainment

We trappen het thema af met de beroepsgroep entertainment. De BSO wordt omgetoverd tot een plek waar de kinderen hun talenten laten zien. Vloggen, cheerleaden, toneelspelen, reclamespotjes maken en food art: het komt allemaal voorbij. Tijdens de TV & Film kennisquiz testen we onze kennis over films en televisie. Het winnende team wordt gekroond met eeuwige roem.

Week 2: Topsport

In de tweede week ontdekken en ervaren de kinderen de wereld van topsport. We doen verschillende sportactiviteiten, zoals surfen op het droge, voetballen met natuurlijke materialen, reuzetafeltennis en atletiek. Maar de kinderen staan ook in de schoenen van een sportcommentator en sportfotograaf en ze maken eigen gewichten voor in de sportschool. Van al die sportieve activiteiten krijgen we trek, daarom maken we een lekkere power smoothie. Daar krijgen we spierballen van!

Week 3: Zorg

Week drie staat in het teken van zorgen voor jezelf en zorgen voor anderen. We kruipen in de huid van de dokter en onderzoeken hoe de longen werken en hoe het hart klopt. Met een microscoop kijken we naar dingen die we met het blote oog niet kunnen zien. De kinderen leren meer over de geneeskracht van planten. We gaan de natuur in op zoek naar die planten, zoals koriander, munt, kamille, rozemarijn en tijm. Ook doen we verschillende hulpdienst-tikspellen en een sirenedans.

Week 4: Boer en bouw

Muurtjes metselen, hoefijzers maken, koeien melken en onderzoeken hoe het isolatieproces precies werkt. In week vier nemen we een kijkje in de wereld van boeren en bouwvakkers. Zwaar, maar leuk werk waarbij je lekker veel buiten kunt zijn. Op de boerderij leven veel verschillende dieren. Tijdens het spel ‘Rara, welk boerderijdier ben ik?’ raden we welk dier er wordt nagedaan. We knutselen een bouwvakkersriem waarin al het gereedschap past en maken boerderijkunst met een sponsje en verf. Natuurlijk is er ook ruimte voor sport en spel. We doen het spannende ren- en tikspel Koehandel, een spelletjesparcours met boerderijspellen en bouwen al gymmend een huis.

Week 5: Mode

Week vijf staat in het teken van mode. We prikkelen de creativiteit van de kinderen en ontwerpen verschillende soorten kledingstukken en accessoires, zoals sportoutfits, brillen, sandalen, armbanden en bruidskleding. Daarna showen we als echte modellen de ontwerpen aan elkaar tijdens een heuse modeshow! Ook doen we gave spellen zoals een estafette met wasknijpers en modebingo.

Week 6: Dierenverzorging

Op de maandag in de zesde week van het BSO-thema ‘Beroep onder de loep’ is het Dierendag. Daarom leren we deze week meer over dierenverzorging. Net als Freek Vonk gaan we op expeditie en komen we meer te weten over bijzondere dieren, zoals haaien en larven. We gaan de natuur in op zoek naar de slaapplekjes van dieren en doen een speurtocht over bedreigde diersoorten. Verder maken we dolle 3D-dieren en leren we verschillende technieken om een kunstwerk te maken.

Week 7: Toerisme en recreatie

Ik ga op reis en neem mee… mijn paspoort! Niet alleen mensen hebben een paspoort, bomen ook! De kinderen gaan op onderzoek uit in de natuur om te ontdekken welke bomen er zijn en voeren verschillende opdrachten die in het paspoort staan uit. We doen ook allerlei creatieve activiteiten, zoals het knutselen van mooi souvenir en een vakantiemascotte. Hoe is het eigenlijk om kok of ober te zijn? Dat ontdekken we in het BLOS restaurant. Tijdens het douanespel proberen de smokkelaars geld over de grens te smokkelen zonder getikt te worden door de douaniers. Welk team brengt het meeste geld bij de posten?

Volg de avonturen van je kind

Je leest het al, dit thema barst weer van de leuke activiteiten. Via de ouderapp houden we je op de hoogte van de avonturen van je kind op de buitenschoolse opvang. Heb je vragen of wil je meer weten over het thema ‘Beroep onder de loep’? Stel ze dan gerust aan een van onze pedagogisch medewerkers.