Samen jouw wereld ontdekken

Dit is BLOS kinderopvang

BLOS kinderopvang is jouw partner in het avontuur dat ouderschap heet. Wij geloven in de kracht van samen ontdekken. In een veilige, maar uitdagende omgeving helpen we je kind om zich vol vertrouwen te ontwikkelen. Op eigen tempo, op jouw manier. Autonoom en zeker van jezelf, trots op wie je bent en wat je kunt. Klaar voor een volgende stap. Bij BLOS is jouw wereld onze wereld.

Snel naar: Pedagogisch beleid I Missie & visie I Voeding & Duurzaamheid I Veiligheid & Kwaliteit I Begeleiding ontwikkeling I Samenwerking met ouders I Partnerships

Kinderen spelen aan tafel met open einde speelgoed
Kinderen spelen aan tafel met open einde speelgoed

Meer dan alleen opvang

Onze basis bestaat uit meer dan alleen opvang. Wij willen bijdragen aan de ontdekkingstocht van een nieuwe generatie. Zodat kinderen écht iets leren. Over zichzelf, de omgang met anderen en de wereld om ons heen. Wie ben je, wat wil je en wat kun je? We leren kinderen om op een respectvolle manier met elkaar om te gaan. Dat doen ze samen. Door met elkaar te spelen, samen te werken en nieuwe vriendschappen te sluiten.

We doen het samen

Kinderopvang betekent voor ons: samenwerken aan de opvoeding en begeleiding van jouw kind in de belangrijkste ontwikkelingsfase van het leven. Met ruim 2500 collega’s op ruim 300 locaties staan we elke dag klaar. Voor je kind én voor jou. We prikkelen, stimuleren en dagen uit. Met een gezamenlijke missie. En een eigentijds aanbod dat we blijven toetsen aan de nieuwste inzichten. Voor kleine én grote avonturiers. Voor ieder kind.

Hoe het begon     

In 1992 openden twee vriendinnen een buitenschoolse opvang in Nieuwegein. Wat begon als Kinderopvang De Vrije Vogels groeide in 2018 uit tot BLOS kinderopvang. Sinds 2021 maakt BLOS samen met de zusterorganisaties BijdeHandjes christelijke kinderopvang, kinderopvang Zonnekinderen en Zein international childcare deel uit van Babilou Family Nederland. Een samenwerking die ons verrijkt met nieuwe inzichten en kennis.

Lees meer over Babilou Family Nederland

Wereldwijde familie

Babilou Family Nederland is de Nederlandse tak van Babilou Family. Wereldwijd is Babilou Family betrokken bij de ontwikkeling van kinderen uit 57.000 gezinnen in 12 landen. Dit maakt ons tot een van de vijf grootste kinderopvangorganisaties ter wereld. We delen ervaringen, investeren in wetenschappelijk onderzoek en werken aan projecten die een positieve impact op kinderen en hun ouders vergroten.

Nieuw familielid: Ikky

Kinderopvangorganisatie Ikky is per maart 2024 ook onderdeel van Babilou Family Nederland, onder ons label BLOS. Deze overname sluit naadloos aan bij onze missie en visie: een goede start en gelijke kansen voor ieder kind. Door de integratie van Ikky in onze familie kunnen we niet alleen meer kinderen en ouders bereiken, maar ook onze impact vergroten. Lees meer over de overname.

Innovatie en vooruitgang

We zijn ervan overtuigd dat we met goede kinderopvang investeren in de aanstaande voortrekkers van onze samenleving. Daarom zijn we altijd nieuwsgierig hoe het anders of beter kan. Naast veiligheid en kwaliteit, staan gezondheid en duurzaamheid, en innovatie en vooruitgang bij ons centraal. Iedere dag werken we aan verbetering van onze pedagogische kwaliteit en de ontwikkeling van onze mensen. Zodat we voor kinderen én ouders altijd op ons best zijn.

kinderen spelen schaakspel op de bso
Welkom bij de familie Ikky

Waarom Ikky?

Het bijzondere aan Ikky is hun toewijding aan het ondersteunen van gevluchte gezinnen. Door gespecialiseerde kinderopvang aan te bieden op een locatie van het COA, dragen zij bij aan het welzijn en de ontwikkeling van deze kinderen. Bij BLOS geloven we in het belang van zorg, aandacht en spelenderwijs leren voor een goede start voor ieder kind. Als onderdeel van BLOS zullen we nauw samenwerken met het COA en extra ondersteuning bieden aan de kinderen van gevluchte gezinnen. Onze pedagogisch medewerkers zetten zich elke dag in om een veilige en stimulerende omgeving te creëren waarin alle kinderen geprikkeld en gestimuleerd worden. 

We kijken ernaar uit om samen met Ikky en het COA te werken aan een betere toekomst voor alle kinderen. De jeugd heeft de toekomst!  

Meer over onze missie & visie

Nieuwsgierig geworden?

Wij geloven dat een gelijkwaardige start voor elk kind bijdraagt aan een betere wereld. Bij BLOS is ieder kind welkom en bouwen we samen aan de toekomst van morgen. Wil je de BLOS-ervaring zelf beleven? Neem contact op voor meer informatie of laat je rondleiden op een van onze locaties. Ontdek zelf wat BLOS voor jouw kind kan betekenen!

  Vind jouw BLOS-locatie  Neem contact met ons op