Kinderen gaan op ontdekkingsreis

BLOS BSO

Buitenschoolse opvang

Klaar voor actie? Op de BSO van BLOS doe je activiteiten die thuis of op school niet op het programma staan. Vaak verzinnen we ze samen! We geven je kind de ruimte om zelf te kiezen en moedigen aan om te ontdekken. Even bijkomen na school op de naschoolse opvang. En je daarna uitleven met sport, kunst, mode, techniek of spel. Wie is er klaar voor? 3, 2, 1…

Wat de tijd op onze BSO bijzonder maakt
 

Avonturen zijn belevenissen

rocket

Zélf kiezen

Rustig of actief? Waar word jij blij van? Wat vind jij leuk? Ons BSO programma biedt vijf talentontwikkelgebieden. Elke dag een nieuw avontuur. 

school

Samenwerken

We doen het samen. Met jou en de scholen in de buurt. We halen je kind veilig op van school en onze naschoolse opvang is ook tijdens schoolvakanties en studiedagen geopend.

comb_scissors

Helpende hand

We maken het je graag makkelijk op de BSO kinderopvang. Een gezonde snack na school? Staat klaar! Een keer extra opvang? Kaart het aan. Knipbeurt voor je kind? Regelen we! 

globe

Goed doordacht

Wij willen kinderen écht iets leren. Spelenderwijs. Over zichzelf, anderen en de wereld om hen heen. Bij ons op de buitenschoolse opvang kan ieder kind zichzelf zijn. 

Jouw wereld is onze wereld

pedagogisch medewerker praat met kinderen terwijl zij tekenen
Als pedagogisch medewerker vind ik het belangrijk dat de kinderen zich helemaal thuis voelen op de BSO. Ik kijk goed naar wat ze individueel nodig hebben en daar speel ik op in. Als de kinderen met een glimlach naar huis gaan en tegen hun ouders zeggen dat ze te vroeg zijn met ophalen, dan geeft mij dat veel voldoening.’’
Jay, pedagogisch medewerker op de BSO
Spelen met hoepels bij BLOS kinderopvang Den Haag Sport BSO Laan van Wateringse Veld
Er wordt van alles georganiseerd, van kookworkshops en sporten tot uitjes naar het natuurkwartier. Hierdoor gaan onze kinderen eigenlijk altijd met veel plezier naar de BSO.’’
Marieke, moeder van Floris en Casper, BSO
pedagogisch medewerker Chaja met krat speelgoed
Eenmaal op de BSO eten we fruit en drinken we iets. De kinderen vertellen hoe hun dag was. En dan starten we met de activiteiten. Ik ben gek op knutselen en koken. Elke keer verzin ik een gezond recept. En soms bak ik pannenkoeken. Volgens de kinderen zijn het de lekkerste pannenkoeken van het land!’’
Chaja, Pedagogisch Medewerker BSO
schaakbord
"Ik ervaar als ouder de betrokkenheid van de leidsters. Je wordt gezien en gehoord. Ik kan mijn kinderen met een gerust hart achterlaten, omdat ik weet dat er goed voor ze wordt gezorgd en ze aandacht en uitdaging krijgen."
Diane, moeder van Saar, BSO
Pedagogisch medewerker Joost
Werken met kinderen vind ik leuk, uitdagend en heel divers. Ik loop als het ware een stukje mee in hun ontwikkeling en kan veel betekenen in de periode dat ze op de BSO zijn. Toen ik laatst jarig was, kreeg ik van twee jongens een rozet met ‘De beste meester’. Hoe leuk!''
Joost, Pedagogisch Medewerker BSO

Fijne start  op de BSO

Het is zover! Je kind mag voor het eerst naar de BSO. Superleuk en ook best spannend. Wij zijn er om de overgang zo soepel mogelijk te maken. Een kennismaking, een keertje wennen. Stroomt je kind vanuit ons kinderdagverblijf door naar de naschoolse opvang? We praten veel met elkaar over de overstap. 

Een goede start  

BLOS Ouderapp 

De aandacht voor het kind staat bij ons centraal, maar we snappen dat je benieuwd bent naar de belevenissen van je kind op de BSO kinderopvang. Via de BLOS ouderapp ontvang je de leukste foto’s en verhalen. Je regelt hier ook alle praktische zaken. En leest het laatste nieuws en activiteiten van de locatie.  

BLOS ouderapp

Initiatief nemen

Proefjes en experimenten doen, bakken in de keuken, creatief bezig zijn of plezier maken met sport en spel. Altijd een bomvol activiteitenprogramma voor jouw kind! Ook tijdens schoolvakanties en studiedagen. Je kind mag zijn of haar stem laten horen. En eigen ideeën inbrengen. Iedere dag een avontuur op de BSO van BLOS!

Kinderparticipatie op de BSO

Zo ziet een middag op de buitenschoolse opvang (BSO) eruit

Kostenberekening


Natuurlijk wil je weten wat de kosten voor buitenschoolse opvang zijn. Gelukkig betaal je deze kosten in veel gevallen niet alleen. In de meeste gevallen ontvang je een deel terug met kinderopvangtoeslag. Deze toeslag vraag je aan via de Belastingdienst. We leggen je uit hoe de kinderopvangtoeslag werkt.  

Hoeveel kinderopvangtoeslag krijg je? Dat hangt af van je persoonlijke situatie. Heb je al een BLOS-locatie op het oog? Met onze rekentool weet je in 3 stappen wat je (netto) kosten zijn. 

Bereken de kosten 

 

Kind hangt aan klimmuur op de bso
Het mooiste vak ter wereld

Werken op de buitenschoolse opvang

Onze pedagogisch medewerkers weten wat de tijd op de BSO bijzonder maakt. Elke dag zet jij als pedagogisch medewerker jouw eigen talenten in om bij te dragen aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie. Vanuit een moderne visie op pedagogiek en met alle aandacht die een kind verdient.  

Deel jij onze passie, ben je leergierig en werk je met teamspirit? Kom werken bij een familie die je ziet, respecteert en waardeert.  

Bekijk alle vacaturesLees over BLOS als werkgever

pedagogisch medewerker en kind komen blij aan op de bso
pedagogisch medewerker en kind komen blij aan op de bso

Uitgelicht voor jou

foto verhaaltje
Ontwikkeling

Waarom voorlezen belangrijk is

Lees meer
Programma Werk Wijzer Event
Employer branding

Ontwikkeling en inspiratie op het Werk Wijzer Event

Lees meer
Liefde kent geen labels BLOS
Kinderparticipatie

International Day of Families

Lees meer
De Plasklas BLOS zindelijkheidstraining
Ontwikkeling

De Plasklas: een innovatieve aanpak voor vroegtijdige zindelijkheidstraining

Lees meer