Peuters-spelen-met-speelgoed

BLOS peutergroep

Peuteropvang (VE)

Je peuter ziet, denkt en ontdekt elke dag iets nieuws. Soms is dat overweldigend. Bij ons op de peuteropvang ontwikkelen kinderen zich in een veilige, maar uitdagende omgeving. Groter, sterker, wijzer! Onze pedagogisch medewerkers nemen je kind én de andere kinderen mee op ontdekkingsreis in de peutergroep. Wie gaat er mee? Stap voor stap maken we de wereld van je kind steeds iets groter bij de (VVE) peuterspeelzaal van BLOS.

Wat de tijd op onze peuteropvang bijzonder maakt
 

Spelenderwijs de wereld ontdekken

blocks_abc

Samen op avontuur

Lekker spelen met leeftijdsgenoten. Ontdekken wat je kunt. Jouw peuter krijgt alle ruimte om dat te doen bij onze peuterspeelzaal. In avontuurlijke speelhoeken en met peuter+ activiteiten. 

school

Naar de basisschool

Je plek vinden in de peutergroep, vriendjes maken, een ritme volgen. Wij helpen jouw peuter met het ontwikkelen van vaardigheden die de stap naar de basisschool kleiner maken.  

globe

Goed doordacht

Spelenderwijs leren. Ieder kind op eigen tempo en eigen manier. Zelf kiezen en zelf doen. Steeds iets nieuws proberen. Met alle aandacht van onze pedagogisch medewerkers.  

comb_scissors

Helpende hand

Wij zijn er voor je kind en voor jou. Een keer extra peuteropvang? Kaart het aan. Een gezonde snack? Zetten we klaar. De eerste schoolfoto? Die maken wij! Knipbeurt voor je kind? Regelen we! 

Voorschoolse educatie (VE-indicatie) op onze speelscholen


Naast reguliere peuteropvang bieden we bij BLOS ook Voorschoolse Educatie aan. Met een VE-indicatie krijgt jouw peuter extra, passende ondersteuning van onze pedagogisch professionals op onze speelscholen. Voor ons is ieder kind gelijk. En we willen graag dat ieder kind een goede start heeft op school. Kinderen met een VE-indicatie zitten vaak gemengd in de reguliere peuteropvang groepen. We leggen de focus op activiteiten zoals taalspellen, luisteren en bewegen. 

Meer lezen over VE & direct inschrijven

peuters spelen met hijskraan

Zo ziet een ochtend op de peuteropvang eruit

Jouw wereld is onze wereld

Pedagogisch medewerker Francesca met peuter
Waar ik energie van krijg op de peutergroep? Samen een watergevecht houden of verven op grote papieren op de muren. En dan vooral ook zelf actief meedoen. Want dat vinden de kinderen maar al te leuk (oh, en ik ook). Ze durven dan net wat meer “want de juf doet het ook”."
Fransisca, pedagogisch medewerker peutergroep
Kind leert spelenderwijs met kaarten
Ik vind het belangrijk dat mijn kind ervaren, professionele leidsters heeft en dat is zeker het geval. BLOS is meedenkend en staat open voor feedback van ouders. Ik ben zeer tevreden en zou iedereen aanraden om hun kind hier naar toe te brengen.''
Shirin, moeder van Nila
pedagogisch medewerker carina met peuter
Geen dag gaat voorbij zonder dat ik minimaal een keer de slappe lach heb gehad door een leuke grap of een wijze opmerking van een peuter. De stralende glinsteroogjes en brede glimlach op de gezichten van de kinderen geven mij veel voldoening.’’
Carina, pedagogisch medewerker peutergroep

Kostenberekening

Natuurlijk wil je weten wat de kosten voor peuteropvang zijn. Gelukkig betaal je deze kosten in veel gevallen niet alleen. In de meeste gevallen ontvang je een deel terug met kinderopvangtoeslag. Deze toeslag vraag je aan via de Belastingdienst. We leggen je uit hoe de kinderopvangtoeslag werkt.  

Hoeveel kinderopvangtoeslag krijg je? Dat hangt af van je persoonlijke situatie. Heb je al een BLOS-locatie op het oog? Met onze rekentool weet je in 3 stappen wat je (netto) kosten zijn. 

Bereken de kosten 

BLOS peuteropvang meisje speelt op de peuterspeelzaal met speelgoed

Zo houden we je op de hoogte

De peuteropvang is een ontdekkingsreis voor jonge kinderen. Daarom houden we je goed op de hoogte van de belevenissen en de ontwikkeling van je peuter.  

Ons kindvolgsysteem 

Onze pedagogisch medewerkers volgen de ontwikkeling van je kind met oprechte aandacht en interesse. We hebben veel plezier en kijken goed naar spraak en taal, motorische ontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling. We koppelen bij het halen of brengen of tijdens een oudergesprek aan jou terug hoe het gaat, wat je kind goed kan en wat hij of zij nodig heeft. 

 Begeleiding van de ontwikkeling

Onze ouderapp

Was je kind vandaag lekker creatief met klei, enthousiast muziek aan het maken of van de glijbaan aan het rauzen? We snappen dat je nieuwschierig bent. Daarom ontvang je spontane foto’s en leuke verhalen. Zo ben je er af en toe toch een beetje bij! In de app stuur je ons gemakkelijk een bericht en regel je praktische zaken. Ook lees je het laatste nieuws en activiteiten van de locatie.

BLOS-Ouderapp

Het mooiste vak ter wereld

Werken op de peuteropvang

Onze mensen weten wat de tijd op de peuteropvang bijzonder maakt. Peuters ontwikkelen zich razendsnel. Als pedagogisch medewerker begeleid jij hen in dit avontuur. Met aandacht, zorg en spelenderwijs leren. Zodat jouw peuters straks vol zelfvertrouwen de stap naar de basisschool maken. 

Deel jij onze passie, ben je leergierig en werk je met teamspirit? Kom werken bij een familie die je ziet, respecteert en waardeert.  

Bekijk alle vacaturesLees over BLOS als werkgever

Pedagogisch medewerker lacht naar peuter
Pedagogisch medewerker lacht naar peuter

Uitgelicht voor jou

foto verhaaltje
Ontwikkeling

Waarom voorlezen belangrijk is

Lees meer
Programma Werk Wijzer Event
Employer branding

Ontwikkeling en inspiratie op het Werk Wijzer Event

Lees meer
Liefde kent geen labels BLOS
Kinderparticipatie

International Day of Families

Lees meer
De Plasklas BLOS zindelijkheidstraining
Ontwikkeling

De Plasklas: een innovatieve aanpak voor vroegtijdige zindelijkheidstraining

Lees meer