Nieuws en inspiratie

tips-om-het-leesplezier-van-je-kind-te-stimuleren.png

Tips om het leesplezier van je kind te stimuleren

De Kinderboekenweek is weer gestart! De jaarlijks terugkerende week die in het teken staat van het Nederlandse kinderboek en waarin extra aandacht wordt besteed aan lezen en schrijven. Waar het ene kind helemaal idolaat is van lezen, is het andere kind dat helemaal niet. Het opdoen van leeservaring kan je kind helpen om er plezier in te krijgen en helpt je kind verder op school. Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je kind meer gaat lezen en er plezier in krijgt.

Lees verder
blos-pluist-het-uit-de-dromen-van-je-kind.png

BLOS pluist het uit: de dromen van je kind

Dromen is een belangrijk onderdeel van de slaap. Tijdens een droom verwerkt je kind namelijk de indrukken van de dag. In welke slaapfase droomt je kind, vanaf welke leeftijd droomt het en wat kun je doen bij nachtmerries? Dat en meer lees je in deze ‘BLOS pluist het uit’.

Lees verder
daisy-locatiemanager-bij-blos-kinderopvang.png

De spontane knuffels en glimlachende kinderen zijn het allerleukst

Wanneer je werkt in de kinderopvang, heb je het mooiste vak ter wereld: bijdragen aan de ontdekkingstocht en ontwikkeling van een nieuwe generatie. Daisy, locatiemanager bij BLOS kinderopvang in Wijk bij Duurstede, vertelt over haar vak én waarom werken bij BLOS kinderopvang zo leuk is.

Lees verder
blos-pluist-het-uit-zelfredzaamheid-2.jpg

BLOS pluist het uit: zelfredzaamheid

Zelfredzaamheid is belangrijk in de ontwikkeling van je kind. Want door dingen zelf te doen, oefent je zoon of dochter belangrijke vaardigheden waarmee het zich weer verder kan ontwikkelen. De ontwikkeling van zelfredzaamheid is een proces waarbij je kind steeds meer dingen zelfstandig leert doen. In deze ‘BLOS pluist het’ uit lees je meer over zelfredzaamheid, het belang ervan en hoe je het kunt stimuleren.

Lees verder
joost-pedagogisch-medewerker-bso.png

Samen veel plezier hebben en mooie herinneringen maken, dat is waar ik het voor doe!

Wanneer je werkt in de kinderopvang, heb je het mooiste vak ter wereld: bijdragen aan de ontdekkingstocht en ontwikkeling van een nieuwe generatie. Joost is pedagogisch medewerker op de BSO en vertelt over zijn vak én waarom werken bij BLOS kinderopvang zo leuk is.

Lees verder
blos-pluist-het-uit-de-nee-fase-bij-peuters.png

BLOS pluist het uit: de nee-fase bij peuters

Ga je mee boodschappen doen? Neem je nog een hap van je broodje? Zullen we straks met de blokken spelen? Zegt je peuter op elke vraag die je stelt ‘nee’? Dan is de bekende nee-fase aangebroken. Van de een op de andere dag beginnen peuters ermee en we kunnen alvast verklappen: voorlopig stopt het niet. In deze ‘BLOS pluist het uit’ lees je meer over de nee-fase en hoe je ermee om kunt gaan.

Lees verder

Je kind aanmelden bij BLOS?

Vul dan het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan bij een BLOS vestiging bij jou in de buurt. Vragen? Wij helpen je graag!

Inschrijven Contact Rondleiding