Nieuws en inspiratie

BLOS kinderdagverblif en BSO Touwlaan pand De Minstreel IJsselstein

Maandag 1 november: officiële opening kindcentrum De Minstreel in IJsselstein

Het is bijna zover! Op maandag 1 november opent het nieuwe kindcentrum De Minstreel haar deuren aan de Touwlaan 23 in IJsselstein. In het kindcentrum vind je straks ons kinderdagverblijf, onze BSO en basisschool De Minstreel. We werken intensief met elkaar samen en ondersteunen de kinderen in hun ontdekkingsreis en ontwikkeling van baby tot prachtig mooi mens.

Lees verder
sporten-bij-blos-sport-bso-de-meern-alendorperplaats.jpg

Sport BSO Alendorperplaats in Utrecht: plezier voor sportfanaten

In het hart van Leidsche Rijn, in het clubhuis van MHC Fletiomare, vind je BLOS Sport BSO Alendorperplaats. Dit is dé plek waar kinderen na schooltijd lekker kunnen sporten en spelen. Locatiemanager Kimberley Meyer vertelt vol enthousiasme over de mogelijkheden van deze sportieve buitenschoolse opvang in Utrecht.

Lees verder
Gordonmethode: het gedragsraam

Gordonmethode: het gedragsraam

Volgens Thomas Gordon wordt de relatie tussen een volwassene en een kind grotendeels bepaald door de manier waarop de volwassene naar het gedrag van het kind kijkt. Hij ontwikkelde daarom het gedragsraam. Hiermee kijk je naar het gedrag van jezelf en dat van je kind en ontdek je waar het eventuele ‘probleem’ ligt. Aan de hand daarvan beslis je hoe je het probleem oplost.

Lees verder
Uk en Puk thema regen

Uk & Puk thema ‘Regen’ op het kinderdagverblijf

Het regent, het regent, de pannetjes worden nat. In Nederland regent het gemiddeld 120 tot 155 dagen per jaar. Daarom komen kinderen van jongs af aan al in aanraking met regen. Tijdens het Uk & Puk thema ‘Regen’ op onze kinderdagverblijven staat regen centraal. Je kind leert en ontdekt begrippen die te maken hebben met regen, voelt dat regen nat is, luistert naar het geluid van de regen en trekt regenkleding aan.

Lees verder
Tips voor slechte slapers

Slaaptips voor slechte slapers

Het ene kind slaapt met gemak de klok rond, het andere kind heeft moeite met slapen. Veel kinderen hebben een periode waarin ze minder goed slapen. Dat gaat gelukkig meestal vanzelf over. Slaapt jouw kind vaak slecht? Hieronder lees je wat je kunt doen om hem of haar beter te laten slapen.

Lees verder
BSO thema In weer en wind

Herfst op de BSO!

Na de herfstvakantie starten we op de BSO met het nieuwe thema ‘In weer en wind’. De kinderen ontdekken wat de herfst ons biedt en we gaan buiten lekker op avontuur. Maar ook binnen doen we toffe dingen! In dit artikel lees je er meer over.

Lees verder

Je kind aanmelden bij BLOS?

Vul dan het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan bij een BLOS vestiging bij jou in de buurt. Vragen? Wij helpen je graag!

Inschrijven Contact Rondleiding