Mega media

Maandag 9 mei zijn we gestart met het nieuwe BSO-thema ‘Mega media’. Een divers thema waarin je kind kennis maakt met verschillende media en apparaten. Aan de hand van de 5 talentontwikkelingen doen we leuke activiteiten. Het thema ‘Mega media’ loopt nog t/m 10 juni.

Dit ben ik!

Bij de talentontwikkeling ‘Dit ben ik!’ ontdekt je kind wie het is en wat het kan. Is het in de wieg gelegd voor de media? De kinderen maken een eigen Freek Vonk natuurvlog, maar ook een foodblog. Verder gaan ze aan de slag met een eigen reclamespotje van een zelfgekozen product. Tijdens ‘Raad het apparaat’ beelden de kinderen, zonder te praten, verschillende apparaten uit. Hiermee stimuleren we de cognitieve vaardigheden. Verder testen we de kennis over Holland tijdens de Ik hou van Holland quiz en spelen we het spannende tv-programma ‘De Verraders’ na.

BLOS lab

In het BLOS lab mag je kind zelf ontdekken, ervaren en experimenteren. We gaan terug naar de tijd waarin er nog geen (mobiele) telefoons waren en ontdekken of je echt kunt telefoneren met behulp van blikken. De mediawereld kent een hoop grote ‘sterren’. Wij doen een experiment waarbij we erachter komen hoe en waarom sterren licht geven.

Ja, natuurlijk?

Tijdens de talentontwikkeling ‘Ja, natuurlijk?’ maken we je kind bekend met de wonderen van de natuur en de duurzaamheid hiervan. We gaan de natuur in en maken onze eigen editie van ‘Nieuws uit de natuur’. In groepjes gaan de kinderen op zoek naar informatie en maken hiermee hun eigen aflevering. Een leuke en leerzame activiteit waarbij we werken aan de cognitieve-, creatieve- en taalvaardigheden.

3, 2, 1 GO…

Na schooltijd is het lekker om te rennen zodat je kind goed zijn of haar energie kwijt kan. Tijdens deze sportieve activiteiten kan dat zeker! Zo doen we het ‘MEGA hinkelparcours’ waarin we moeten springen, draaien, rennen en balanceren en spelen we Ganzenbord XXL. Je kind zal het spel Snake, wat jij vroeger speelde op je Nokia, waarschijnlijk niet kennen. Tijdens de buitenschoolse opvang spelen we het tikspel Snake, waarbij de slang steeds langer wordt. De variaties in dit spel zijn eindeloos, dus daar zijn we wel even mee zoet!  

Zo kunstig!

We prikkelen de creativiteit en gaan aan de slag met kunst en vrije expressie. Zo knutselen we van een kartonnen verpakking een tv en tekenen we daarin een tv-show en maken we een eigen toffe gameconsole, 3D-bril, telefoonstandaard en tablet.

Help de vormgever van BLOS kinderopvang

Tijdens het thema ‘Mega media’ mogen de kinderen meedenken over het ontwerp van de poster van een nieuw thema. De basis van de poster is al af, maar de kinderen mogen de poster aanvullen. Het winnende ontwerp is straks te zien op de BSO-locaties en op Facebook en Instagram van BLOS kinderopvang.

Blijf op de hoogte van onze avonturen op de BSO via de ouderapp

Via de BLOS ouderapp houden we je op de hoogte van de avonturen van je kind op de buitenschoolse opvang. Heb je vragen over het thema ‘Mega media’? Stel ze dan aan een van onze pedagogisch medewerkers op de buitenschoolse opvang. Bovengenoemde activiteiten zijn een greep uit het totale activiteitenprogramma. We bieden de activiteiten gedurende het thema verspreid aan over alle dagen. Het kan daardoor voorkomen dat bepaalde activiteiten plaatsvinden op dagen dat je kind niet aanwezig is.