Ontdekkingsreis door landen en culturen

Gedurende het thema ‘Wereldwijd’ leren we de kinderen meer over de werelddelen Afrika, Australië, Europa, Azië en Amerika. Elke week staat er een ander werelddeel centraal. We verdiepen ons in de verschillende culturen, vlaggen en gebruiken. Maar we ontdekken ook wat ons eigen land zo uniek maakt.

Talentontwikkeling op de BSO

Tijdens het thema ‘Wereldwijd’ doen we gave en uitdagende activiteiten die de vijf talentontwikkelingen stimuleren. Zo leert je kind spelenderwijs meer over de verschillende werelddelen en ontdekt het zijn of haar eigen talenten. Lees hier meer over onze vijf talentontwikkelingen.

Zo kunstig!

De werelddelen kennen allemaal hun eigen kunst en cultuur. We prikkelen de creativiteit van je kind en gaan aan de slag met kunst, mode, handwerk en vrije expressie. Zo creëren we Afrikaanse Samburu kettingen en maskers, knutselen we schattige koala’s, bouwen onze eigen LEGO-wereld en maken we een dromenvanger.

BLOS Lab

De kinderen mogen zelfstandig experimenteren en ontdekken in een proefje we hoe ze rijst kunnen laten dansen. Ze onderzoeken hoe een boemerang werkt en maken er zelf een. Ook bouwen we een moddervulkaan met zand die we tot uitbarsting brengen. Tijdens de activiteiten geven we de kinderen de ruimte om heerlijk zelfstandig aan de slag te gaan.

Dit ben ik!

Ieder land is uniek, net als ieder kind. Tijdens het Australisch dobbelspel leert je kind nieuwe dingen over zichzelf en de wereld. Verder zingen we Afrikaanse liedjes en gooien de heupen los tijdens Caribisch carnaval.

Ja natuurlijk!

De kinderen gaan op zoek naar dieren die tot de ‘Big Five’ van Afrika behoren. Tijdens een proefje leren ze alles over cactussen. Kan een cactus water opnemen of hoeft hij helemaal geen water? En hoe komt dit? We gaan kliederen met modder en maken fantasiefiguren. En in de laatste week maken we natuurlijke kunst met behulp van materialen uit de natuur.

3, 2, 1 GO…

Elk werelddeel heeft eigen sporten en spellen. Je kind maakt elke week kennis met sporten en spellen van een ander werelddeel. Zo spelen we Aussie Rules en gaan we limbo dansen. En als echte landveroveraars spelen we levend RISK, doen we een modderloop tijdens Modderdag en spelen we Chinese muur tikkertje.

Volg de avonturen van je kind via de ouderapp

Het thema ‘Wereldwijd’ loopt van 14 juni tot en met 16 juli. We houden je via de ouderapp op de hoogte van de avonturen van je kind. Heb je vragen of wil je meer weten over het thema op de BSO? Stel ze dan gerust aan een van onze pedagogisch medewerkers.