Zo past de speelhoek weer bij je woonkamer

Kinderen vinden het fijn om lekker dicht bij papa en mama te kunnen spelen. Niet zo gek dus dat veel mensen ervoor kiezen om een speelhoek te maken in de woonkamer. Maar wat als die vrolijke speelhoek niet zo goed past bij het interieur van je woonkamer? Geen zorgen. Er zijn genoeg mogelijkheden om het speelpaleis van je kleine bij de rest van de ruimte te betrekken. Onze interieurstylist Marianne Dijkstra geeft je handige (styling)tips.

Speelhoek in de woonkamer: onze tips

Om maar met de deur in huis te vallen: de allerbeste tip is dat je het jezelf vooral niet te moeilijk moet maken. Veel mensen denken bij een speelhoek aan felle kleuren en veel tierelantijntjes. Maar dat is helemaal niet nodig. Geef je kinderhoek in de woonkamer juist een rustige kleur die past bij de rest van de ruimte. En vergeet de details natuurlijk niet. Een gezellig tafeltje, een stoel of bijvoorbeeld de omlijsting van de speelhoek kun je ook in diezelfde rustige kleur schilderen. Met een leuk kastje en hier en daar een rekje maak je zelfs een speelhoek in de woonkamer met voldoende opbergruimte. 

Hoe richt je je speelhoek in?

Niets is leuker dan je kind zien genieten tijdens het spelen, toch? We snappen daarom heel goed dat je je kind zo dicht mogelijk bij je laat ravotten. Het is dan heel handig om de salontafel met een klein stoeltje om te toveren tot eettafel voor je kind. Dan kan het lekker ‘aan tafel’ spelen, terwijl jij tv kijkt. En wat dacht je van een tipitent? Of van een chillplekje naast de bank? Verzamel wat leuke matraskussens en voilà: jouw kind kan lekker chillen en tóch dicht in de buurt zijn.

Benieuwd naar het favoriete kindermeubel van Marianne? Dat is zonder twijfel het Ikea-keukentje dat je zelf kunt pimpen. Verf hem in een leuke kleur, zet hier en daar wat pannen neer en geef je kleine een koksmuts cadeau. Plezier gegarandeerd! Het leuke is: het ziet er niet alleen super leuk uit, met een Ikea-keukentje bouw je een speelhoek in de woonkamer die voldoende opbergruimte heeft.

Leuke shoppingtips

Een speelhoek in een kleine woonkamer

Een leuk kinderhoekje in de woonkamer hoeft helemaal niet zo groot te zijn. Eigenlijk is een hoekje om te zitten en te spelen al genoeg. En als je echt een kleine woonkamer hebt, volstaat een kist op wielen (met rem!) al. Rijd hem naar een plek waar gespeeld mag worden en berg al het rondslingerende speelgoed snel weer netjes op. Handig!

Let ook op de veiligheid

Natuurlijk gaat veiligheid boven alles in een kinderhoek. Let dus goed op dingen als punaises, warme radiatoren en brandende kaarsen. Een ongeluk zit in een klein hoekje!