In weer en wind

Het thema ‘In weer en wind’ loopt van 25 oktober tot en met 19 november. Tijdens dit thema doen we gave activiteiten die de vijf talentontwikkelingen stimuleren. We gaan bijvoorbeeld aan de slag als weervoorspellers, doen een herfstbingo, stormen over de stormbaan en knutselen de mooiste kunstwerken van materialen die we in de natuur vinden. Hieronder lees je een greep uit de activiteiten per talentontwikkeling.

3, 2, 1 GO…

Als je aan herfst denkt, denk je aan storm. Op de BSO maken we een gave stormbaan die de kinderen gaan afleggen. Klimmen, klauteren, rennen en springen! Ook spelen we het spel ‘De vlag in de wind’ waarbij de groep in twee teams wordt verdeeld en de groepen elkaars vlag moeten veroveren.

BLOS Lab

Wat gebeurt er als je een fles met een ballon erop in koud water stopt? En wat als je hem in warm water stopt? Dat en meer gaan de kinderen ontdekken tijdens interessante proefjes in het BLOS Lab.

Ja, natuurlijk?

De herfst is het perfecte seizoen om de natuur te ontdekken want er gebeurt van alles. Bladeren vallen op de grond en er is regen, wind én zonneschijn. We gaan op zoek naar kastanjes, bladeren en eikeldopjes en maken er mooie kunstwerken van. Als echte weerdetectives kijken we naar de wolken in de lucht en proberen te voorspellen wat voor weer het wordt.

Zo kunstig!

Bij de herfst horen ook spinnenwebben. Daarom maken de kinderen hun eigen spinnenweb inclusief een griezelige spin. We gaan aan de slag met verf en schilderen een mooi parapluschilderij en we maken kunstwerken met materialen uit de natuur.

Dit ben ik!

Dromen vliegen net als de wind voorbij. We vragen de kinderen wat hun dromen voor later zijn. Ook mogen ze raden wat de dromen van de andere kinderen zijn. Wie het goed raadt, wint de quiz! Verder spelen we een herfstbingo met herfstachtige plaatjes.

Volg de avonturen van je kind

Het wordt weer een thema vol leuke activiteiten. Blijf via de ouderapp op de hoogte van de avonturen van je kind op de buitenschoolse opvang. Heb je vragen of wil je meer weten over het BSO-thema? Stel ze dan gerust aan een van onze pedagogisch medewerkers. Bovengenoemde activiteiten zijn een greep uit het totale activiteitenprogramma. We bieden de activiteiten gedurende het thema verspreid over alle dagen aan.