Werken in de kinderopvang

"Vroeger wilde ik graag moeder worden en werken met jonge kinderen. Na mijn middelbare school ben ik gestart met de opleiding pedagogisch medewerker. Daarna kreeg ik direct een baan aangeboden bij het bedrijf waar ik stage liep. Deze kans heb ik natuurlijk meteen aangepakt! Inmiddels werk ik al bijna 13 jaar in de kinderopvang. Drie jaar lang heb ik een eigen sport bso gedraaid. Daarna heb ik 5 jaar op de babygroep gestaan, enkele jaren een peutergroep en toen weer gewerkt met baby’s. Ik vind dreumesen wel echt heel tof. De leeftijd dat ze net beginnen te lopen en praten. Zó waardevol om die stapjes van dichtbij mee te mogen maken. Begin september 2022 ben ik doorgegroeid als locatiemanager van de BSO’s in Breukelen. Én ik ben moeder. Al mijn toekomst idealen die ik als kind had zijn dus uitgekomen!"

Contact met de kinderen

"De afgelopen jaren heb ik op de groep gestaan, nu ziet mijn baan er anders uit en werk ik meer op kantoor. Doordat ik de werkvloer goed ken, weet ik goed wat er speelt. De variatie tussen kantoorwerkzaamheden en groepswerk is super leuk en waardevol! Ik ken alle kinderen bij naam en zij kennen mij. Als ik even over de groep loop is er altijd een kindje dat met open armen op mij af komt rennen. De kusjes en knuffels die je dan krijgt zijn écht zo veel waard. Het leuke is dat bijna alle kinderen van ons kinderdagverblijf doorstromen naar onze BSO’s. En daar krijg ik dan vaak de opmerking: 'Hee Juf, toen ik een baby was, zat ik bij jou op de crèche toch?!' of 'Toen ik een baby was sliep ik bij jou op kantoor!' Dan moet ik vaak hard lachen. Ik wil de kinderen meegeven dat ze zich op hun eigen tempo en manier mogen ontwikkelen. Dat het niet uit maakt wanneer je leert lopen, praten of lezen. Dat er geen boekje of cijfer bestaat voor groei. Sociaal emotionele ontwikkeling staat bij mij voorop. Daar draait het om bij alle ontwikkelingsgebieden. En of je nou vroeg of wat later bent met bepaalde stappen in je leven, je komt altijd waar je wilt. Áls je maar wilt!"

Dynamiek in ons team

"Ik vind het leuk om te sparren met collega’s over de gang van zaken op de groep, het is onwijs dankbaar werk. Van zowel kinderen als ouders krijgen we regelmatig terug hoe dankbaar ze zijn. Veel collega’s werken hier ook al heel wat jaren. We hebben ook een paar mannen bij ons op de BSO (en als inval op het kinderdagverblijf). SUPER leuk! De kinderen zijn gek op ‘onze’ mannen. Het brengt veel gezelligheid met zich mee. Als kind vond ik een meester ook altijd heel stoer, dus kan mij heel goed voorstellen dat het voor de kinderen leuk is. Bovendien brengt het een andere dynamiek met zich mee, die heel waardevol is. We vinden naar buiten gaan allemaal erg belangrijk. Kinderen die hun energie kwijt kunnen in de zandbak, op een fietsje rond rijdend over het plein of dreumesen die op ontdekkingstocht gaan door het ‘bos’ in onze tuin. Of de BSO kinderen die een eigen project opzetten, zoals het bouwen van een mega grote hut. Dat zijn dingen die ik super tof vind en die mijn collega's en ik altijd steunen. We vinden het fantastisch om de kinderen buiten te zien genieten."
 

Doorgroeimogelijkheden en de leukste andekdotes bij BLOS

"Ik vind het tof dat er veel te zien en te leren is via de BLOS Academy. Ook zijn er binnen onze organisatie genoeg doorgroeimogelijkheden, dus aantrekkelijk voor eventueel nieuw personeel met die wens. Bovendien maak je bij BLOS elke dag iets leuks mee. Ik vroeg kinderen van ongeveer 6 à 7 jaar laatst wat het verschil is tussen Nederland en Holland. En wat Holland eigenlijk is? Sommige kinderen dachten dat je ’t kon eten of dat je er met de trein heen kon. Ik heb ze even in die waan gelaten en ondertussen enorm genoten van de discussie die ontstond. Héérlijk die uitspraken!"

Fun fact: De bijgevoegde foto is gemaakt door een kind van de BSO.

Werken bij BLOS kinderopvang in Utrecht

Jamie zoekt nog naar enthousiaste pedagogisch medewerkers voor BSO Heycoplaan en Gerard Splinter van Ruwiellaan in Breukelen. Word je enthousiast van haar ervaring en lijkt het je tof om voor onze organisatie te werken? We komen graag met je in contact. Bekijk onze vacatures voor pedagogisch medewerker in Breukelen en stuur je cv en motivatie naar sollicitatie@blos.nl.