Yoga voor peuters, kleuters en schoolkinderen

Yoga is al jaren populair. Ook voor kinderen! Maar kinderyoga is natuurlijk héél anders dan yogalessen voor volwassenen. Als jij yoga doet, keer je naar binnen en werk je aan de soepelheid van lijf. Dit kan je van een kind niet verwachten: peuters, kleuters en schoolkinderen zijn hartstikke speels en soepel. Daarom draait het in peuteryoga, kleuteryoga en kinderyoga om spelenderwijs bewegen en ontspannen. 

Hoe kan yogales kinderen helpen?

Kinderyoga is niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. Hieronder lees je een paar voordeel van yoga voor kinderen:

  • Je kind leert om te kunnen relaxen.
  • Je kind vergroot zijn of haar flexibiliteit, zowel fysiek als mentaal.
  • Je kind leert om dieper adem te halen vanuit de buik.
  • Je kind leert om te vertrouwen op zichzelf.
  • Je kind verbetert zijn of haar concentratievaardigheden.
  • De ontwikkeling, verbeelding en creativiteit van je kind worden aangemoedigd.

Yogales op ons kinderdagverblijf

Tijdens de yogalessen op ons kinderdagverblijf maken de kinderen kennis met verschillende oefeningen. Een les bestaat uit ongeveer 8 korte yogahoudingen. We beginnen met een warming-up en eindigen met een cooling-down. Tijdens de oefeningen doen we dingen en dieren na, zoals een huis, een bloem of een vogel. We herhalen de onderwerpen uit het ‘Uk & Puk’ thema van dat moment.

Kinderyoga-oefeningen voor thuis

De yogalessen van het kinderdagverblijf kun je ook gewoon thuis doen. Zo kun je samen met je kind op een leuke manier actief bezig zijn en de stress en spanning van de dag van jullie af laten glijden. Vanuit BLOS hebben we voor de verschillende Uk & Puk thema's yogakaarten ontwikkelt. Deze volgen later op deze pagina. Namasté!