De weg naar BLOS

"Ik wilde altijd al met kinderen werken," vertelt Marith. "Ik zag mezelf als juf staan voor de klas, vandaar mijn keuze voor de PABO. Maar ik realiseerde me al vrij snel dat lesgeven toch niet helemaal mijn ding was." Haar oog viel op de studie Ecologische Pedagogiek. Tijdens haar studie liep ze stage bij BLOS. Inmiddels werkt Marith nu ruim een jaar en drie maanden bij ons. Ze geniet vooral van het contact met de kinderen. Maar ook met hun ouders. "De onschuldigheid van de kinderen en het gevoel dat je werk gewaardeerd wordt, maken elke dag de moeite waard." 

Werken met de kleinste avonturiers

Voor de klas staan zag Marith niet zitten. Ze komt erachter dat ze werken met kleinere kinderen, vóór ze naar school gaan, leuker vindt. Marith licht toe: "Eigenlijk vind ik alle kinderen van 0 tot 4 jaar geweldig. Met baby's kun je heerlijk knuffelen en met de peuters kun je al echt iets ondernemen. Zodra ze naar de basisschool gaan, worden ze een beetje te eigenzinnig naar mijn idee." Haar keuze om te stage te lopen en te werken in de kinderopvang voelt als de beste beslissing. "Toen mij een contract werd aangeboden, heb ik geen moment geaarzeld".

Teamspirit en onvergetelijke momenten

Marith beschrijft haar werkdag als goed gestructureerd met vaste routines. Rond half acht begint de dag en we eindigen rond vijf uur. Daartussen zorgen we voor fruit, lunch, slaapjes en natuurlijk veel speel- en knutseltijd. Het team bij BLOS wordt door Marith geprezen voor de goede sfeer en onderlinge steun. "Iedereen lacht met elkaar en helpt elkaar, ongeacht persoonlijke verschillen. Dat maakt het werken hier extra leuk. Er zijn zoveel prachtige quotes en anekdotes van de kinderen, dat ik bijna een boek zou kunnen vullen!"

Toekomstplannen en feestelijke vooruitzichten

Voor de toekomst wil Marith de kinderen vooral meegeven dat ze lekker kind mogen blijven en genieten van het spelen. "Normen en waarden zijn belangrijk, maar spelen is essentieel," benadrukt ze. Marith is een inspiratiebron voor velen door haar frisse kijk op kinderopvang en haar passie en toewijding aan de ontwikkeling van kinderen.

Werken bij BLOS kinderopvang in Utrecht

Marith en haar team zoeken nog naar enthousiaste pedagogisch medewerkers. Word je enthousiast van haar ervaring en lijkt het je tof om voor onze organisatie te werken? We komen graag met je in contact. Bekijk onze vacatures voor pedagogisch medewerker en stuur je cv en motivatie naar sollicitatie@blos.nl.