Onze eerste studiedag

‘We hebben deze studiedag georganiseerd om met en van elkaar te leren. We zijn een organisatie die uit vier labels bestaat: onze hoogwaardige reguliere kinderopvang BLOS, de christelijke kinderopvang BijdeHandjes, de integrale kindcentra van Zonnekinderen en de internationale kinderopvang Zein. Binnen onze groeiende organisatie willen we de kwaliteit van kinderopvang waarborgen en verbeteren. Nieuwsgierig blijven naar hoe iets beter kan is iets dat we graag stimuleren’, vertelt organisator Liesbeth Buddingh, Teamlead Learning & Development bij Babilou Family Nederland. 

Het doel van deze studiedag is om elkaar te inspireren en om kennis, passie en ideeën uit te wisselen. Zo bouwen we samen aan de wereld van morgen.

Het Werk Wijzer Event was het eerste grote evenement waar alle collega’s van Babilou Family Nederland bij elkaar gebracht werden. ‘Dat is voor ons belangrijk, want we zijn allemaal onderdeel van dezelfde grote familie. Iedereen hoort erbij en we doen het samen’, zegt Anoek Klein Swormink, Recruitment & Development Director bij Babilou Family Nederland.

Altijd in ontwikkeling

Naast het creëren van een gevoel van saamhorigheid, stond het opdoen van kennis en inspiratie centraal op het Werk Wijzer Event. ‘Onze collega’s zijn de drijvende kracht achter onze pedagogische kwaliteit. Iedere dag zetten we ons in om het nog beter te doen. Van collega’s op onze kinderopvanglocaties tot collega’s van Kwaliteit & Beleid op het service kantoor’ vertelt Liesbeth. ‘Het Werk Wijzer Event is een mooie plek om dat extra onder de aandacht te brengen. Dat deden we onder meer door middel van een interactieve en informatieve Belevingsmarkt.’

Belevingsmarkt Werk Wijzer Event

Er waren allerlei stands waar onze pedagogische uitgangspunten Durf, Bevlogen, Ruimdenkend en Vaardig en de thema’s motoriek en beweging, creatieve ontwikkeling, duurzaamheid, media, gezonde voeding en kinderparticipatie op een inspirerende manier werden vertegenwoordigd.

Voeten van de vloer

We daagden onze collega’s uit om uit hun comfortzone te stappen tijdens de studiedag. Met een lachworkshop kon je een wondere wereld ervaren door de stofjes die vrijkomen als je lacht. Ook kon je collega’s uitdagen om in beweging te komen in de Silent Disco of iemand een compliment geven via de Babilou Brievenbus. Natuurlijk mocht gezonde voeding niet ontbreken. De catering zorgde ervoor dat onze collega’s konden ervaren dat gezond eten ook heel lekker is. En dat er in een gebalanceerd eetpatroon op z’n tijd ook best ruimte is voor een frietje.

Vitaal zijn op je werk

Naast de Belevingsmarkt waren er verschillende boeiende sprekers op het event. Ontwikkeling van onze collega’s stond in hun presentaties centraal. Zo vertelde ontwikkelingspsycholoog Steven Pont over de pedagogisch medewerker als professional. En werd nogmaals benadrukt dat werken in de kinderopvang écht een vak is. Remco van der Drift van het Instituut voor Faalkunde nam zijn publiek tijdens een interactieve workshop Faalfitness mee in het maken van fouten. In de kinderopvang staat veiligheid voorop, maar je leert ook – of juist – door fouten te maken. Hoe ga je om met deze dunne lijn? Ook hoogleraar Erik Scherder, dé expert op het gebied van neuropsychologie en voorvechter van het gezonde brein was aanwezig op het Werk Wijzer Event. Hij vertelde in zijn energieke lezing op een laagdrempelige manier meer over het brein van jonge kinderen, maar ook over het belang van zelf vitaal zijn op de werkvloer. 

Met elkaar blijven we leren

Naast het Werk Wijzer Event, organiseren we elk jaar de Werk Wijzer Week. Een week die volledig in het teken staat van leren en ontwikkelen. Liesbeth: ‘We hopen dat iedereen door deze dag weer helemaal geïnspireerd is, vol zin om in de praktijk aan de slag te gaan met alles wat ze hebben gezien, gedaan en beleefd.’ Dat kan op de werkvloer, maar ook op ons online leerplatform BLOX. Het hele jaar door kun je jezelf blijven ontwikkelen. Collega's kunnen aan de slag met interessante podcasts van bekende sprekers, leerbites over werkgeluk en trainingen over samenwerken en communicatie. Met elkaar blijven we leren. Bij BLOS doen we het samen! 

Bekijk de video van het evenement hieronder:

Werk Wijzer Event collega's komen samen

 

Sfeerimpressie Werk Wijzer Event