Dit gaan we doen!

Elke dag wordt er tijdens de dagelijkse routines aandacht besteed aan het thema. De pedagogisch medewerkers praten met de kinderen op een speelse manier over de lente. Ze geven de kinderen de gelegenheid om hier zoveel mogelijk over te leren en te ontdekken op verschillende momenten van de dag.

  • Tijdens het buitenspelen worden de kinderen bij de lente betrokken door bijvoorbeeld blaadjes te verzamelen, met de handen in de aarde te voelen of met verschillende attributen zoals bakjes, emmertjes en een gieter aan de slag te gaan.
  • Tijdens de verzorging stellen pedagogisch medewerkers ook vragen over bijvoorbeeld de kleding van de kinderen. ‘Heb je een T-shirt aan?’ ‘Hoe komt dit?’ - ‘Omdat het is lekker weer, want het is lente!’
  • In de kring staan we ook stil bij het thema, bijvoorbeeld via plaatjes, verhaaltjes of liedjes die daarbij passen. Kinderen mogen dan zelf aangeven waarover ze nog meer zouden willen weten.
  • Tijdens het vrij spelen sluit de inrichting van de groepsruimte zoveel mogelijk aan op het lente thema. Zo komt de lente nog dichter bij de belevingswereld van de kinderen. Onze medewerkers brengen een spel op gang waarin alle kinderen een rol krijgen. Ze openen bijvoorbeeld een bloemenwinkel en stellen vragen als: ‘Wie wil er bloemen kopen in mijn bloemenwinkel?’ of ‘Wie wil de winkeljuffrouw zijn?’ of ‘Hallo (naam kind), heb je zin om met me mee naar de winkel te gaan? Dan kunnen we bloemen gaan kopen.’

Blijf op de hoogte via de ouderapp

Wanneer het thema ‘Vier de lente’ loopt op het kinderdagverblijf van BLOS word je via de ouderapp op de hoogte gehouden van de dagelijkse avonturen van je kind. Heb je vragen over het thema ‘Vier de lente' of wil je meer weten? Stel ze dan gerust aan een van onze pedagogisch medewerkers of de locatiemanager op jouw kinderdagverblijflocatie.

Andere Uk & Puk thema's

Gedurende een heel jaar op het kinderdagverblijf bij BLOS besteden we aandacht aan verschillende thema's. Via onze oudernieuwsbrief en/of ouderapp word je geïnformeerd over de start van een thema. Benieuwd naar onze andere Uk & Puk thema's? Bekijk ons overzicht van Uk & Puk thema's in ons activiteitenprogramma.