Dit gaan we doen!

Donkere dagen

De dagen worden korter en het wordt steeds vroeger donker buiten. De gezellige lampjes binnen zorgen voor licht en geven de kinderen een veilig en vertrouwd gevoel. Onze pedagogisch medewerkers doen samen met de kinderen de lichtjes aan en uit en creëren een gemoedelijke sfeer. Zo bieden we je kind emotionele veiligheid.

Rollenspel ‘Dag meneer de sneeuwman’

Tijdens een rollenspel werken de kinderen onbewust aan hun sociaal-emotionele en communicatieve vaardigheden. Het spelen van rollenspellen helpt de kinderen hun eigen identiteit te ontdekken en draagt bij aan de ontwikkeling van het zelfvertrouwen. Daarnaast krijgen de kinderen inzicht in hun eigen gevoelens maar ook in die van anderen. Tijdens het rollenspel ‘Dag meneer de sneeuwman’ liggen er in de kring een hoed, sjaal en bezem die de kinderen mogen pakken en op of om mogen doen. De kinderen die het durven mogen in de kring gaan staan en het liedje ‘Dag meneer de sneeuwman’ zingen. Dit draagt ook bij aan de spraak- en taalontwikkeling.

Voorlezen

Tijdens het thema ‘Gezellige dagen’ lezen we de kinderen op een interactieve manier voor uit boeken die passen bij het thema, zoals ‘Jip en Janneke vieren december’ en ‘Kerstmis met Boer Boris’. Interactief voorlezen is een intensieve en ontwikkelingsgerichte manier van voorlezen waarbij we de kinderen betrekken bij het verhaal. De kinderen luisteren aandachtig naar het verhaal en bekijken de plaatjes. Tijdens het voorlezen ontdekken de kinderen verschillende basisemoties, zoals blijheid, angst en verdriet.

Vuurwerk

Onze pedagogisch medewerkers praten met de kinderen over vuurwerk. Wanneer wordt er vuurwerk afgestoken en wat voor geluid maakt het? De kinderen stempelen met verschillende materialen en verf vuurwerk op een zwart vel papier en maken daarbij het geluid van vuurwerk. Door te praten over vuurwerk en de geluiden na te doen bereiden we de kinderen voor op Oud en Nieuw. We zorgen voor een veilig en vertrouwd gevoel en leren de kinderen dat ze niet bang hoeven te zijn voor de knallen, zolang ze veilig afstand houden.

Een ‘kopje gezelligheid’ knutselen

Op onze kinderdagverblijven knutselen we gezellige kopjes van ijsstokjes. De kinderen mogen de stokjes inkleuren en aan elkaar plakken. Hiermee oefenen we met de fijne motoriek. Door creatief bezig te zijn stimuleren we de creativiteit en het concentratievermogen van je kind. Tijdens het gezamenlijke knutselen stellen de pedagogisch medewerkers allerlei vragen en praten we over het thema. Ook leren de kinderen om de beurt de lijm of de verf te gebruiken en dat ze dan soms even op hun beurt moeten wachten. Dit draagt bij aan de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Volg de avonturen van je kind via de ouderapp

Het thema ‘Gezellige dagen’ op onze kinderdagverblijven loopt van 21 november tot en met 30 december. Via de ouderapp houden we je op de hoogte van de dagelijkse avonturen van je kind. Heb je vragen over het thema ‘Gezellige dagen’ of wil je meer weten? Stel ze dan gerust aan een van onze pedagogisch medewerkers op het kinderdagverblijf.