Kinderboekentips van BLOS

0+

Op vakantie met de familie Muis – Marianne Dubuc

Hoera, het is vakantie! Postbode Muis maakt een spannende reis, de hele wereld rond. Samen met Mama Muis, Felix, Tommie en Lola gaat hij naar het strand, op safari in de jungle en picknicken in de bergen. Een must have als je met jonge kinderen op vakantie gaat.

Dadoe viert vakantie – Jim Bakkum & Kirsten Michel

Het is zomer! Dadoe en Didi spetteren in het zwembad, picknicken in het park, kijken hun ogen uit in de dierentuin en nog veel meer. Doe mee en maak de puzzels in dit vrolijke puzzel- en verhalenboek vol zomerpret.

4+

Welkom thuis, bever! – Magnus Weightman

Bever gaat op avontuur, maar hij verdwaalt. Akita de Hond, die in zijn luchtballon de wereld rondreist, helpt hem om weer thuis te komen. Maar hoe ziet het huis van Bever er eigenlijk uit? Voor wereldreizigers en dierenvrienden vanaf 4 jaar!

Beer is op Vlinder – Annemarie van Haeringen

Beer is verliefd op Vlinder. Ze is zo mooi als een uitgeknipt stukje hemel. Hij probeert te zeggen hoeveel hij van haar houdt, maar Vlinder verstaat hem niet. Totdat... Een tijdloos verhaal over de liefde.

6+

Een kist vol goud – Jette Schröder

De opa van Mees heeft een kaart gevonden. Het lijkt wel een schatkaart! Mees en zijn vriend Stef mogen mee op jacht naar de schat. Zullen ze hem vinden? En wat zullen ze er dan mee doen? Een leesboek met schatzoek-tips.

Het grote boek van Madelief – Guus Kuijer

In deze bundel zijn de vijf boeken die Guus Kuijer schreef over de stoere, eigenzinnige slimme Madelief gebundeld. De verhalen zijn tijdloos, steengoed, grappig, ontroerend én mooi!

10+

Het geheim van de verborgen camping – Ruben Prins & Mayke Vaneder

Op vakantie met haar ouders ontdekt Fenna een verborgen camping. Als ze ’s nachts merkt dat hun hondje Randy weg is, gaat ze hem met haar tweelingbroer Mart zoeken. Ze komen op een circusterrein met vuurspuwers en acrobaten. Als Fenna bij het boogschieten in één keer in de roos schiet, roept ze vrolijk: ‘Ik ben de beste!’ Onmiddellijk valt het hele terrein stil…

Mevrouw wervelwind – Rindert Kromhout & Jan Jutte

In het kleine dorp gaat alles jaar in jaar uit hetzelfde. Tot er op een dag een vreemde auto het dorp binnenrijdt. Mevrouw Wervelwind stapt uit en zet het dorpsleven op zijn kop! Een frisse wind doet wonderen…

De VakantieBieb

Gratis lezen voor het hele gezin. Met de VakantieBieb neem je de leukste en mooiste e-books overal mee naartoe. Download de app op je mobiel of tablet en lees t/m 31 augustus oneindig veel boeken. Voor jong en oud!