Spelenderwijs leren bij BLOS kinderopvang

Wij geven kinderen de ruimte om helemaal zichzelf te zijn. Stap voor stap ontdek je de wereld om je heen, in je eigen tempo op je eigen manier. Met altijd een pedagogisch medewerker in de buurt. Bij BLOS mag je veel ‘zelluf’ doen en hoeft iets niet meteen te lukken. We stimuleren je om het nog een keertje te proberen en door te zetten. Daar leer je van. En het geeft je zelfvertrouwen! We hebben een heleboel activiteiten die je kind prikkelen en uitdagen. Ga je mee op avontuur?

Kinderen schaken samen en meisje kijkt toe
Kinderen schaken samen en meisje kijkt toe

Uk & Puk voor de allerkleinsten (0-4 jaar)

Oeps, een losse veter. Of hé, een loopneus! De pop Puk maakt elke dag van alles mee wat herkenbaar is voor baby’s, dreumesen en peuters. Dat voelt vertrouwd en maakt nieuwsgierig. Hoe zou ik dit zelf aanpakken? Zo helpt de slimme leermethode van Uk & Puk om kinderen allerlei nieuwe dingen te leren, zoals zelf je naam schrijven, drinken uit een beker of je veter strikken. Samen met Puk duiken we in de belevingswereld van je kind en zetten we stapjes op het gebied van spraak en taal, sociaal-emotionele vaardigheden, motoriek, zintuiglijke vaardigheden en rekenen. 

Onze activiteiten voor kleine avonturiers

DoenKids! & talentontwikkeling op de BSO (5-12 jaar)

Elk avontuur dat je beleeft maakt indruk en blijft je later bij. Je bent vrij om jezelf en de wereld om je heen te ontdekken. We geven ruimte aan eigen initiatief en laten je kind zelf experimenteren. Zo leren kinderen nieuwe vaardigheden en ontdekken ze talenten. We werken bij BLOS met het DoenKids! programma, bomvol uitdagende en originele activiteiten die leuk én leerzaam zijn. Daarnaast hebben we een talentontwikkelingsprogramma waarmee we de creativiteit van kinderen prikkelen. Dit bestaat uit de onderdelen: Zo kunstig!, BLOS Lab, Dit ben ik!, Ja, natuurlijk? en 3,2,1..GO!.

En in de vakantie? Dan gaan we op safari met onze rugzak en verrekijker, hutten bouwen, een eigen theatervoorstelling maken met muziek en dans of ‘Wie is de Mol?’ spelen. Plezier gegarandeerd!

Onze activiteiten op de buitenschoolse opvang

Kind verstopt zich achter natuurlijk materiaal

BLOS Ouderapp 

Volg de avonturen van je kind via de Ouderapp. Zo kun je meegenieten van wat je kind meemaakt.

Kinderraad

Periodiek komen een aantal kinderen van verschillende locaties van de kinderdagopvang van BLOS bij elkaar. Deze kinderraad bundelt wensen en ideeën van de groep en organiseert activiteiten. Vraag ernaar bij de locatiemanager van jouw buitenschoolse opvang.