Jouw kind in de hoofdrol op de BSO van BLOS

Bij BLOS buitenschoolse opvang is elke dag een groot avontuur voor kinderen van 4 tot 13 jaar. In een vertrouwde omgeving krijgt je kind de vrijheid en ruimte om zelf activiteiten te verzinnen en te ervaren. Door hun vrije tijd in te vullen zoals zij dat willen, ontdekken ze wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. We kijken goed naar wat jouw kind nodig heeft en zijn flexibel in ons aanbod. 

Op zoek naar een BSO? Ontdek de BLOS-locaties bij jou in de buurt

Kind duikt koppeltje aan klimrek
Kind duikt koppeltje aan klimrek

Talentontwikkeling met DoenKids!

Op de buitenschoolse opvang ben je niet op school. Leren is hier spelend leren. Bij BLOS werken we met het DoenKids! programma. Bomvol uitdagende en originele activiteiten die leuk én leerzaam zijn. Daarnaast legge we focus op vijf talentontwikkelingen die de creativiteit van kinderen elk op hun eigen manier prikkelen:

1. Zo kunstig!
De BSO wordt omgetoverd tot een bruisend kunstatelier. Door bezig te zijn met kunst, mode, handwerk en vrije expressie prikkelen we de creativiteit van je kind. Niets is te gek en alles is mogelijk.

2. BLOS Lab
Bruisballen maken of vulkaanuitbarstingen nabootsen. In het BLOS Lab mag je kleine wetenschapper zelf ontdekken en ervaren. We voeren veilige, leuke experimenten uit en laten je kind uitdagingen zelf oplossen. Dat geeft een boost aan het zelfvertrouwen van je kind!

3. Dit ben ik!
Wij geven kinderen de ruimte om helemaal zichzelf te zijn. Door ze zoveel mogelijk zelf te laten doen en niet te werken met voorbeelden. Focussen op het proces in plaats van het eindresultaat zien wij als dé sleutel tot het ontplooien van de persoonlijke vaardigheden van je kind.

4. Ja, natuurlijk?
Huppakee, naar buiten! We trekken eropuit en ontdekken de natuur in het park, bij de kinderboerderij of in een andere natuurlijke omgeving. Je kind leert over planten, dieren en hoe we beter voor onze aarde kunnen zorgen.

5. 3, 2, 1, GO…
Honkbal, hordeloop, knikkerbanen bouwen… Bij ons kiest je kind uit verschillende sporten en spellen. Zo leer je alles over samenwerken, teamspirit en ontdek je vanzelf wat je ligt. En wat niet!. 3, 2, 1, GO!

Jongen aan het voetballen

DoenKids!-thema’s van 2024

Spelenderwijs leren met verschillende thema’s die matchen met de belevingswereld van je kind. Ga je
mee op avontuur? Dit zijn de DoenKids! thema's van dit jaar.

 • Expeditie Noordpool (Winter): Experimenteer met ijskoude activiteiten, maak sneeuwpop-smoothies en ontdek de wonderen van de Noordpool.
 • Van mug tot olifant (Dieren en gewichten): Leer meer over het dierenrijk, de eigenschappen van verschillende dieren en welke diersoorten bedreigd zijn.
 • Chemie Genie (Experimenteren): Vulkaanuitbarstingen nabootsen, bruisende ballen maken en andere spannende experimenten uitvoeren.
 • Muziek Komiek (Theater, Dans en Muziek): Je creativiteit wordt gestimuleerd met muziekinstrumenten, hiphop en een toneelstuk dat we zelf schrijven.
 • Ti-Ta-Tijdmachine (Historie en Geschiedenis): Stap in de tijdmachine en ontdek het verleden. Van dino's tot het leven in de Romeinse tijd.
 • Natuuravontuur (Natuur): We trekken erop uit, ontdekken de natuur en leren over planten en dieren. In de kinderboerderij, het park of een andere natuurlijke omgeving.
 • Klaar voor de start…af! (Sport en Spel): Uitdagende spelletjes en spannende sportcompetities. Ben jij klaar voor wat actie?
 • Kunst Splash! (Creatief): Schilderen, kleien, tekenen. We laten de creativiteit stromen in ons eigen kunstatelier.
 • Doe je ding met recycling (Duurzaamheid): Maak iets moois van hergebruikte materialen en draag bij aan een duurzame toekomst.
 • Van hier tot aan de maan en terug (Ruimte en space): Duik in de ruimte en ontdek planeten en raketten. We tellen af naar een kosmisch avontuur!
 • Fantasierijk (Sprookjes): Laat je fantasie de vrije loop in een sprookjeswereld met trollen, draken en magische wezens.
 • BLOS Masterchefs (Culinair): Zelf een eitje bakken? Of een taart maken? Samen met je culinaire vrienden van de BSO maak je de lekkerste gerechten.

Culinaire reis

We trappen op de BSO af met een gezamenlijk eet- en drinkmoment. Zodat je je belevenissen en verhalen van de dag kunt delen. Even op adem komen! Daarna is het tijd voor leuke en leerzame activiteiten. Is je kind een chef-kok in de dop? Op de BSO van BLOS kun je ook de keuken induiken. Je kind werkt hier met onze speciale mysterybox vol ‘geheime ingrediënten’. Wat zou je daarvan kunnen maken? Dat gaan we samen bedenken. 

Lees meer over voeding bij BLOS