Muziekpret op de BSO van BLOS

Tijdens het BSO-thema ‘Muziek komiek’ maakt je kind kennis met verschillende instrumenten, muziekstijlen en dans. Aan de hand van de 5 talentontwikkelingen doen we leuke activiteiten en stimuleren we de ontwikkeling van je kind op een speelse manier. 

Dit ben ik!

Je kind krijgt op de BSO de ruimte om te zijn wie het is. Onze pedagogisch medewerkers begeleiden je kind bij het ontdekken van zijn of haar talenten. Zo spelen we een muziekbingo. In plaats van getallen die voorbijkomen, worden plaatjes gedraaid. De kinderen raden de artiest en titel van het nummer. Ook maken we onze eigen lipdub, doen een hoorspel en zingen op verschillende manieren en in verschillende talen. Tot slot spelen we The Masked Singer na. De kinderen verkleden zichzelf onherkenbaar en geven een optreden.

Zo kunstig!

We prikkelen de creativiteit tijdens knutselactiviteiten. Niets is te gek! Met verf onder de voeten mogen de kinderen kliederen op een groot stuk papier. Verder knutselen we verschillende muziekinstrumenten, zoals een gitaar, didgeridoo en mondharmonica.  

BLOS lab

In het BLOS lab mag je kind zelf ontdekken, ervaren en experimenteren. We maken een minidrumstel van blikken en proberen een ei te laten vallen zonder dat het breekt. Ook gaan we toveren met lijm, zout en water. De kleuren verspreiden en mengen zich door elkaar.   

Ja, natuurlijk?

We maken je kind bekend met de wonderen van de natuur en de duurzaamheid hiervan. Zo maken we muziekinstrumenten van verschillende natuurlijke materialen. Ook maken we een soundscape. Hierbij tekenen we niet wat we zien, maar wat we horen.

3, 2, 1, GO…

De kinderen dansen erop los tijdens dit thema. Van het Zwanenmeer tot de notenjump. Maar ook ZUMBA komt voorbij. Een intensieve dansstijl dat als fitnessprogramma wordt gebruikt. Tijdens de paashazendisco zeten we onze hazenoren op en gaan we lekker swingen. 

Blijf op de hoogte via de ouderapp

Via de BLOS ouderapp houden we je op de hoogte van de avonturen van je kind op de buitenschoolse opvang. Heb je vragen over het thema 'Muziek'? Stel ze dan aan een van onze pedagogisch medewerkers op de BSO.

Lees meer over de invloed van muziek op de ontwikkeling van je kind

Bekijk BSO activiteiten