Pyjama drama

Het thema ‘Pyjama drama’ loopt van 10 januari t/m 28 januari 2022. We doen diverse activiteiten die passen bij de 5 talentontwikkelingen. Van actieve tikspellen tot wetenschappelijke experimenten en van dramaspellen tot knutselen met verschillende materialen.

3, 2, 1 GO…

Tijdens dit thema gaan we zeker niet slapen! Hoewel, tijdens een tikspel doen we alsof we slapen tot de tikker wakker wordt, dan rennen we hard weg. Verder doen we een slaapzakrace en het spannende spel ‘missie space’ vol met planeten, ruimtevaart, aliens, sterren en andere dingen die met de ruimte te maken hebben. Na al die sportieve activiteiten komen we tot rust met een yogasessie. Hierbij leren de kinderen oefeningen die zij thuis kunnen doen als ze niet kunnen slapen. 

Zo, kunstig!

We gaan creatief aan de slag op de buitenschoolse opvang en maken onder andere ufo’s, slaapmaskers, nachtlampjes, dromenvangers, vleermuizen van wc-rolletjes en een moodboard van je droomslaapkamer. Ook gaan we aan de slag met onze sterrenbeelden. Met naald en draad naaien we ze aan elkaar. Verder tekenen we met stoepkrijt verschillende sterrenbeelden, zoals de Grote Beer en Kleine Beer.

BLOS Lab

Op onze BSO’s mag je kind zelf experimenteren en ontdekken. We doen een eenvoudig wetenschappelijk experiment met een wow-effect. We tekenen iets op papier en houden het achter een glas. Vervolgens schenken we water in het glas en ontdekken wat er gebeurt. Verder doen we een schaduwspel met een zelfgemaakte lichtprojector.

Ja, natuurlijk!

Bij de talentontwikkeling ‘Ja, natuurlijk!’ maken we je kind bekend met de wonderen van de natuur. Op de maan liggen maanstenen. Astronauten hebben deze meegenomen naar de aarde. Ook zijn er maanmeteorieten. We ontdekken hoe dit gesteente eruitziet en maken het na met verschillende materialen. Verder maken we een tipitent van takjes en wol, waar de Legopoppetjes in kunnen slapen.

Dit ben ik!

Ieder kind heeft ze: toekomstdromen. Sommige dromen zijn groot, andere klein. Op de BSO-groep bespreken we elkaars dromen en spelen daarna memory. Wie heeft het beste onthouden wie welke dromen heeft? Verder beelden we onze sterrenbeelden uit, spelen het spel ‘bingo logeren’ en doen het dramaspel ‘drama in de ruimte’ waarbij we verschillende situaties uit de ruimte uitbeelden. Ook maken we onze eigen reclamespot voor een pyjama. Is jouw kind een acteur of actrice in de dop?