Vieren van de liefde

Onze visie op gezinnen weerspiegelt zich in onze visie en al onze activiteiten. Wij dragen actief bij aan de ontdekkingstocht van een nieuwe generatie kinderen. We leren kinderen niet alleen iets over zichzelf, maar ook over de omgang met anderen en de wereld om ons heen. Tijdens International Day of the Families staan we stil bij de diversiteit van families en alle soorten en maten families die er zijn. Vaderdag, Moederdag of opa en oma dag, het zijn allemaal specifieke dagen in het jaar. Maar we beseffen ons dat het niet vanzelfsprekend is dat ieder kind deze mensen om zich heen heeft. Vandaar de keuze voor een ‘ik vind je lief’ activiteitenboek. Door een ‘ik vind je lief’ activiteit te doen, zoals het maken van een knutselwerkje of het schrijven van een brief, stellen we de liefste personen in het leven het kind centraal, in elke denkbare vorm. Zo omarmen wij diversiteit en inclusie, en voelt ieder kind zich welkom bij ons.

Kern van het moderne gezin

Bij BLOS geloven we dat liefde en acceptatie de kern vormen van elk gezin. Onze pedagogische visie richt zich op het creëren van een inclusieve omgeving. Waarin alle kinderen mogen zijn wie ze zijn. En zich gehoord, gezien en gewaardeerd voelen. Wij geloven dat een gelijkwaardige start voor elk kind, ongeacht religie, afkomst of gezinssituatie, bijdraagt aan een betere wereld. Samen bouwen we aan de toekomst van morgen.

Liefde kent geen labels

Laten we de diversiteit van gezinnen in het zonnetje zetten, want liefde kent geen labels! Iedereen verdient het om zich thuis te voelen.  

Terug naar het overzicht Lees meer over kinderparticipatie