Nieuws en inspiratie

Een maand vol gezelligheid op de BSO

icoon-kalender-tekengebied-2.png 30 november 2021
icoon-klokje 2 minuten

BSO thema Code gezelligheid

De aankomende weken maken we het op de BSO extra gezellig. We doen leuke en uitdagende activiteiten die te maken hebben met de feestelijke decembermaand en gaan aan de slag met codetaal en cijfercombinaties. Hieronder lees je er meer over. Het belooft weer een gezellige boel te worden tijdens de buitenschoolse opvang!

Code gezelligheid

Het thema ‘Code gezelligheid’ loopt van 22 november tot en met 24 december. Tijdens dit thema op de BSO doen we uiteenlopende activiteiten en stimuleren we de 5 talentontwikkelingen. Van het bouwen van een pepernotenfabriek tot pietengym en van kerstbingo tot jingle bell hike. Hieronder een greep uit het activiteitenaanbod.

3, 2, 1 GO…

Tijdens dit BSO-thema zitten we niet stil. We doen uitdagende tikspellen, zoals ‘de geheime verlospiet’ en ‘pepernoottikkertje’, een pakjesestafette, verschillende spellen met schoenen en we ontdekken hoe het is om Sint en Piet te zijn. We balanceren over de daken, kruipen door de schoorsteen en vullen de schoentjes. Ook doen we een Jingle Bells dans, kerstestafettespel en Christmas shopping challenge waarbij we elkaar uitdagen om zo snel mogelijk kerstinkopen te doen.

Zo, kunstig!

Natuurlijk prikkelen we ook de creativiteit. We knutselen wortels en knusse huisjes, maken de mooiste creaties van lego en duplo, verven met veren, ontwerpen onze eigen kerstkaarten, knutselen een foute kersttrui en krijgen een minicursus kerstfiguren tekenen.

BLOS Lab

Er valt ook weer een hoop te ontdekken en te experimenteren op de BSO. We sparen wc- en keukenrollen en maken daar een toffe pepernotenfabriek van. De hersenen worden gekraakt tijdens een potje Sudoku, we gaan aan de slag met codetaal en cijfercombinaties, raden het geluid en lossen het ‘melkmysterie’ op. Tijdens de activiteit ‘codewiel’ leert je kind hoe je geheimschrift maakt.

Ja, natuurlijk!

We gaan buiten op zoek naar sporen van de Sint en zijn paard Ozosnel tijdens de Sinterklaas zoektocht. En dan zoeken we meteen naar een mooie, lange stok waar we een eigen stokpaard van kunnen maken. Tijdens de QR-code speurtocht gaan de kinderen op zoek naar QR-codes en scannen deze om erachter te komen welke kant ze op moeten. Ook maken we kerstboomhangers van natuurlijke materialen.

Dit ben ik!

Tot slot besteden we aandacht aan de expressieve talenten van je kind. Zo zingen we liedjes en spelen toneel tijdens de ‘Sinterklaas sing along show’. Ook doen we een Sinterklaas toneeldobbelspel. Elk getal staat voor een andere opdracht, zoals galopperen als een paard, dansen als danspiet en zwaaien als de Sint. En we spelen de kersteditie van het spel ‘Wie ben ik?’ waarbij onder andere de herder, Rudolf het rendier en Kevin van Home Alone voorbijkomen.

Kerst op de BSO

Op donderdag 23 en vrijdag 24 december mag je kind zijn of haar kerstoutfit aan. Een foute kersttrui, chique kostuum of mooie jurk. Alles mag!

Volg de avonturen van je kind via de ouderapp

We houden je via de ouderapp natuurlijk op de hoogte van de gezellige activiteiten op de BSO. Heb je vragen of wil je meer weten over het BSO-thema ‘Code gezelligheid’? Stel ze dan gerust aan een van onze pedagogisch medewerkers. Bovengenoemde activiteiten zijn een greep uit het totale activiteitenprogramma. We bieden de activiteiten gedurende het thema verspreid aan over alle dagen. 

Terug naar het overzicht

Je kind aanmelden bij BLOS?

Vul dan het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan bij een BLOS vestiging bij jou in de buurt. Vragen? Wij helpen je graag!

Inschrijven Contact Rondleiding