Schakel tussen de groep en het pedagogisch beleid

Pedagogisch coach in de kinderopvang

Als pedagogisch coach bij BLOS kinderopvang ben je essentieel. Je verbindt ons pedagogisch beleid met de praktijk op onze locaties, zoals kinderdagverblijven, peuteropvang en buitenschoolse opvang. Jaarlijks coach je alle medewerkers om de pedagogische kwaliteit te verhogen volgens wettelijke eisen. Je bent een vast gezicht van een locatie en deelt bevindingen met het team, locatiemanager en regiomanager. Je coacht door vragen te stellen, uitleg te geven en tips te delen. En geef het goede voorbeeld! Aandachtspunten zijn interactievaardigheden, dagelijkse structuur, samenwerken met ouders, gezond leven, veiligheid en ons activiteitenaanbod.

Bekijk onze vacatures pedagogisch coach

foto rolpagina pedagogisch coach
foto rolpagina pedagogisch coach

Wat doet een pedagogisch coach in de kinderopvang? 

Als pedagogisch coach ben jij de spil in een wereld vol ontwikkeling en uitdaging. Het is een belangrijke en veelzijdige rol binnen de kinderopvang. Met jouw inzet en toewijding zorg je voor een rijke leeromgeving waar elk kind én elke collega zich optimaal kan ontwikkelen. De pedagogisch coach zorgt dat iedere pedagogisch medewerker jaarlijks coaching ontvangt conform wettelijke vereisten IKK en VE. Elke pedagogisch coach is gekoppeld aan een vaste locatie zodat de pedagogisch coach samen met de locatiemanager aan de slag kan met het verhogen van de pedagogische kwaliteit.

Samen met het team op locatie wordt een groepsdoel opgesteld waaraan gewerkt gaat worden. Hierbij kan de pedagogisch coach verschillende coaching vaardigheden of -instrumenten inzetten om de medewerkers te stimuleren het groepsdoel te behalen. Hierbij kan je denken aan coaching on the job. Het analyseren van videobeelden. Of het verzorgen van een leerzame workshop of trainingen. Ook intervisies kunnen bijdragen aan dit doel. De evaluatie wordt samen met het team en de pedagogisch coach gedaan.  Samen werken we aan een betere toekomst voor onze kinderen.

Hoe ziet een dag als pedagogisch coach in de kinderopvang eruit?  

kinderen eten brood op kinderdagverblijf BLOS

BLOS als werkgever 

Wil je met ons mee op een ontdekkingsreis? Elke dag brengt een nieuw avontuur! Bij BLOS omarmen we vernieuwing en streven we continu naar verbetering van ons pedagogisch beleid. Dit omvat ook de groei van onze medewerkers, zodat zij optimaal kunnen bijdragen aan het welzijn van kinderen en hun ouders. Sluit je aan bij ons team en solliciteer naar de functie van pedagogisch coach in de kinderopvang. Bij BLOS bieden we volop kansen voor professionele ontwikkeling en de mogelijkheid om mee te bouwen aan een positieve toekomst, zowel voor jezelf als voor de wereld om ons heen. Ben je klaar om als pedagogisch coach aan de slag te gaan bij BLOS? 

Bekijk vacatures pedagogisch coach

Lees meer over BLOS als werkgever

Arbeidsvoorwaarden pedagogisch coach in de kinderopvang  

  • Een beloning die recht doet aan jouw ervaring in de kinderopvang, met inschaling in schaal 9, variërend van € 3.399 tot € 4.635 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
  • Een jaarcontract (met overeenstemmende uren) met de intentie om na een jaar een vast contract aan te bieden bij BLOS Kinderopvang.
  • 12,5% korting en voorrang op kinderopvang voor je eigen kinderen bij BLOS.
  • Werken in een prettige omgeving waar je jouw talenten en energie kunt delen met de kinderen.
  • Een teamgerichte omgeving waar ontwikkeling en uitdaging centraal staan.
  • Mogelijkheden voor voortdurende persoonlijke ontwikkeling binnen BLOS, zoals via ons eigen leerplatform BLOX met trainingen, e-learnings en inspiratie.
  • Volledige reiskostenvergoeding voor openbaar vervoer en een financiële tegemoetkoming van € 0,23 per kilometer voor eigen vervoer.
  • Ruimte voor jou om je talenten te ontplooien. We zijn nieuwsgierig naar wat jij te bieden hebt en denken graag met je mee, ongeacht of je een week, maand of jaar in dienst bent.
  • Een fietsplan waarmee je belastingvoordeel kunt krijgen bij de aanschaf van een fiets.
  • Bijdrage aan jouw pensioen en de mogelijkheid om deel te nemen aan een voordelige collectieve zorgverzekering. 

Veelgestelde vragen

Hoeveel verdien je als pedagogisch coach kinderopvang? 
Een salaris waarbij je wordt gewaardeerd voor jouw ervaring binnen de kinderopvang. Inschaling valt binnen schaal 9: tussen € 3.399 en € 4.635 bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. 

Welk niveau heb je nodig om pedagogisch coach kinderopvang te worden? 
Je hebt voor werk als pedagogisch coach in de kinderopvang een kwalificerend diploma nodig.

Wat zijn de voordelen van werken als pedagogisch coach bij BLOS kinderopvang?
Bij BLOS kinderopvang omarmen we vernieuwing en streven we continu naar verbetering van ons pedagogisch beleid. We bieden volop kansen voor professionele ontwikkeling en de mogelijkheid om mee te bouwen aan een positieve toekomst, zowel voor jezelf als voor de wereld om ons heen.

Hoe kan ik solliciteren voor de functie van pedagogisch coach bij BLOS kinderopvang?
Wil jij direct aan de slag als pedagogisch coach bij BLOS kinderopvang? Bekijk dan onze openstaande vacatures en solliciteer vandaag nog!