Van en naar de buitenschoolse opvang

Van school naar de BSO

BLOS buitenschoolse opvang werkt samen met jou, je kind én de school om een plek te creëren waar elk kind zich thuis voelt. We zorgen voor een zorgeloze reis van school naar de BSO, waardoor je je kind met vertrouwen aan ons kunt overdragen. Met elkaar zorgen we ervoor dat je kind elke keer met plezier naar onze BSO komt en ook weer met een glimlach naar huis gaat.

pedagogisch medewerker komt aanrijden op bso bus
pedagogisch medewerker komt aanrijden op bso bus

Partnerschap met scholen

We hechten veel waarde aan een naadloze aansluiting van de schooldag op de BSO. We zijn erg trots op de samenwerkingen die we hebben opgezet met diverse scholen in de omgeving! Ben je benieuwd of BLOS een samenwerking heeft met de huidige school van je kind of met een school waar je kind binnenkort heen zal gaan? Gebruik onze locatiezoeker en ontdek de buitenschoolse opvang locaties van BLOS bij jou in de buurt. Op onze locatiepagina's staan ook de scholen vermeld waar we mee samenwerken. Natuurlijk kun je ons ook bellen of het navragen bij de school.

Altijd geopend, ook buiten schooltijd

Is de school gesloten vandaag? Voor BLOS is dat geen enkel probleem! We organiseren tijdens schoolvakanties en studiedagen van maandag tot vrijdag een vol programma met allerlei activiteiten voor kinderen van alle leeftijdsgroepen. Ons thematische activiteitenprogramma is ontworpen om de nieuwsgierigheid en creativiteit van je kind te prikkelen. Heeft je kind een leuk idee voor een activiteit? Fantastisch! Wij staan te popelen om er samen met enthousiasme in te duiken.

kind komt aanrennen op de bso met hesje aan

Ophalen na schooltijd

Zodra de school uit is, staan onze pedagogisch medewerkers klaar om je kind veilig op te halen. De jongste kinderen worden direct vanuit hun klaslokaal opgehaald of door hun leerkracht naar onze makkelijk herkenbare verzamelpunten gebracht. Je kunt onze collega's niet missen door de opvallende BLOS-vestjes die zij dragen. En je kind krijgt er ook een! Waar mogelijk komen we te voet of met de fiets. Voor scholen die wat verder liggen, gebruiken we onze BLOS-bus of ander gepast vervoer. Altijd volgens vaste en veilige routes.

Veilig onderweg

Elke stap of rit met de BSO-bus wordt door de pedagogisch medewerkers van BLOS met zorg begeleid. Dankzij duidelijke verzamelpunten, goed zichtbare kleding en veilige routes is je kind onderweg altijd beschermd. De BLOS-bussen zijn uitgerust met de nodige veiligheidsvoorzieningen, inclusief kinderzitjes en gordels. Onze chauffeurs hebben ervaring en zijn speciaal opgeleid voor het vervoeren van kinderen. Elk jaar vernieuwen we de vervoersovereenkomst met jou, zodat je je kind veilig en met een goed gevoel aan ons kunt toevertrouwen.

Zelfstandig naar de BSO

We bieden oudere kinderen de kans om hun zelfstandigheid geleidelijk te ontwikkelen door zelf naar de BSO te komen. Als ouder beslis jij wanneer je kind klaar is voor deze stap. Je geeft ons hiervoor toestemming door middel van een toestemmingsformulier. 

Bij BLOS vinden we goede samenwerking met de school en met jou belangrijk. 

Lees meer over onze samenwerking met jou als ouder