We doen het samen

Kinderopvang betekent samenwerken

Kinderopvang betekent voor ons: samenwerken in de belangrijkste levensfase. Onderdeel zijn van het moderne gezin. Daarom nemen we de tijd voor je kind én voor jou. Niet alleen houden we je op de hoogte, we betrekken je actief en denken met je mee. Dit is hoe we dat aanpakken.

Meisje helpt jongen met balanceren
Meisje helpt jongen met balanceren

Een warm welkom

Voor het eerst naar het kinderdagverblijf, de peuteropvang of de BSO. Dat is een bijzonder moment. En een grote stap voor zowel kinderen als ouders. Wij zijn er om deze stap kleiner te maken. 

  • Intakegesprek: Voorafgaand aan de Grote Dag nodigen we jullie uit voor een kennismaking. Zodat we goed kunnen inspelen op wat je kind nodig heeft. We delen tips en beantwoorden jullie vragen. 
  • Wenmoment(en): Hoe snel voelt je kind zich thuis op de opvang? Dat is voor iedereen anders. We plannen wenmomenten in om je kind geleidelijk vertrouwd te maken met de nieuwe omgeving. Wennen doen we samen, stap voor stap.  

Ontdek hoe jij je kind een fijne start op het kinderdagverblijf of op de peuteropvang geeft

Persoonlijke aandacht

Jij kent je kind het beste, dus een goed contact met onze pedagogisch medewerkers is essentieel. Zij begeleiden de ontwikkeling van je kind en houden je op de hoogte en delen in jouw trots over de stappen die je kind thuis of op school zet.  

Meer over de begeleiding van je kind

Contact met jou

phone_blos

Ouderapp

Met onze BLOS ouderapp ontvang je de leukste foto’s, updates en voor de allerkleinsten informatie over eet- en slaapmomenten. Ook kan je extra dagen aanvragen, facturen inzien en het laatste nieuws van de locatie lezen. 

bicycle

Haal- en brengmoment

Tijdens het halen en brengen nemen we de tijd voor een update en wisselen we bijzonderheden uit. Gedurende de dag ontvang je af en toe leuke foto’s of een verhaaltje via de app.

heart

Mentor voor je kind

Bij BLOS heeft elk kind een eigen mentor. Dit is een pedagogisch medewerker die op de groep werkt en extra aandacht besteedt aan de ontwikkeling en begeleiding van jouw kind.

smiley1

Oudergesprekken

Op gezette tijden nodigen we je uit voor een oudergesprek. We staan stil bij de ontwikkeling van je kind en bepreken bijzonderheden. Tussendoor behoefte aan een extra gesprek? Dat kan altijd.   

Kind staat op blokken op de kinderopvang

Kapper, fotograaf, extra opvang en meer

Je houdt als ouder een heleboel ballen in de lucht. Daarom makken we het je graag net wat makkelijker. 

  • Is je kind toe aan een knipbeurt? Op veel locaties* komt eens in de zes weken een kinderkapper langs. Je kind wordt tegen een aantrekkelijk tarief geknipt tijdens de opvang. Van tevoren krijg je een mail om je aan te melden en je kapselwensen te delen.
  • Op de foto! Elk jaar komt de fotograaf langs op bijna al onze kinderdagverblijven en peuteropvanglocaties*. De leukste foto('s) van jouw kind kun je bijbestellen en/of op een van de andere producten laten drukken. Je kind gaat vrijblijvend op de foto en er is geen aankoopverplichting.
  • Heb je een keer extra opvang nodig? Via de ouderapp vraag je gemakkelijk een extra dag aan. Is er een plekje vrij op de gewenste dag, dan is die voor jouw kind!
  • Ga je op vakantie? Als je je kind bijtijds afwezig meldt, krijg je van ons een tegoed (maximaal 77 uur per kind). Dit tegoed is geldig tot het einde van het jaar. 

* Het aanbod en de mogelijkheden voor de extra services verschillen per kinderopvanglocatie. Check hiervoor de locatiepagina of neem contact op met Customer Care

Oudercommissie: jouw mening telt

Samen houden we de tevredenheid en kwaliteit op onze locaties hoog. Als ouder heb je unieke inzichten en ervaringen die daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Daarom vragen we je om met ons mee te denken, bijvoorbeeld over voeding, pedagogiek en veiligheid. Wil je onderdeel worden van de Oudercommissie? De manager van jouw locatie hoort het graag!