Of je nu pannenkoeken bakt, een quiche maakt of aardappels stampt. Samen koken zorgt ervoor dat je kind van alles leert over bewuste voedingskeuzes. Het is natuurlijk hartstikke handig voor later. De motorische vaardigheden van je kind worden gestimuleerd. En gezonde voeding versterkt het kinderbrein. Bij BLOS besteden we daarom veel aandacht aan kookactiviteiten.

Lees meer over gezond leven & duurzaamheid

Smaakmaker van de maand

Bij BLOS delen we op het kinderdagverblijf elke vier weken de ‘Smaakmaker van de maand’. Samen met de jongste kinderen maken we smakelijke en gezonde gerechten, bijvoorbeeld ei-muisjes of fruitpizza’s. We ontdekken nieuwe voedingsmiddelen met al onze zintuigen: proeven, ruiken, zien, voelen. Zo leren kinderen al op jonge leeftijd hoe lekker en leuk goede voeding kan zijn.

Download onze smaakmaker van april: avocadospread!

Benieuwd naar onze andere activiteiten op het kinderdagverblijf? Bekijk ze hier 

Mysterybox

Op de buitenschoolse opvang is in 2024 de Mysterybox geïntroduceerd. Kinderen ontdekken ‘de geheime ingrediënten’ in de geheime box en maken met elkaar zelfbedachte gerechten. Hier komt een heleboel creativiteit bij kijken! Kinderen leren om samen te werken en zien in het eindresultaat elkaars culturele eetgewoontes terug. Nadat er is gekookt is er natuurlijk tijd om het lekkers samen op te eten. Wat een gezelligheid!

Benieuwd naar onze andere activiteiten op de buitenschoolse opvang? Bekijk ze hier

Kokkerellen maar

Ook thuis is het een goed idee om je kind te betrekken in de keuken. Koken, bakken, snijden, opruimen. Zet jullie koksmuts op en kokkerellen maar. We doen het samen!

Lees meer over huishoudelijke taken waarbij je kind kan helpen

Meer artikelen lezen