Nieuws en inspiratie

Lees je kind voor uit voorleesboekjes over het coronavirus

Voorlezen coronavirus

Niet alleen voor volwassenen is deze periode – die geheel in het teken staat van het coronavirus – een onzekere periode. Ook bij kinderen roept het vragen op. Waarom zit ik zoveel thuis? Wanneer zie ik mijn vriendjes weer? Wat is dat coronavirus waar iedereen het steeds over heeft?

Vind jij het ook zo lastig om je kind uit te leggen wat het coronavirus nou precies is en doet? Lees je kind voor uit eenvoudige boekjes. Zo leert het op een subtiele manier van alles over het virus.

De Corona's op gezinsvakantie

In het boekje ‘De Corona’s op gezinsvakantie’ lees je over de familie Corona die samen op vakantie gaat. Het begint op een dierenmarkt in China waar Corona samen met haar ouders, broertjes en zusjes in de vacht van meneer Vleermuis wonen. Samen gaan ze op vakantie, maar plots raken ze elkaar kwijt. Ze vinden een leuker plekje, op de handen van mensen op de markt. Maar die handen geven weer handen aan andere handen waardoor alle broertjes en zusjes van elkaar gescheiden worden. Om elkaar wee te zien moeten ze afspreken in de zee bij de anemoon van mevrouw Vis, maar daar hebben ze jouw hulp wel bij nodig! Geef geen handjes meer, hoest en nies in een doekje en was je handjes goed.

Nijn en het coronavirus

‘Nijn en het coronavirus’ neemt je mee in de maatregelen die het coronavirus teweeg brengt. Haar vriendjes worden ziek, het wordt stil in het land, de scholen sluiten hun deuren en nu zit Nijntje thuis. Maar gelukkig is het fijn thuis. En met Nina kan ze videobellen zodat ze haar vriendinnetje toch even kan zien. Nog even geduld, dan kan het buitenspelen weer beginnen!

Klik op een van de buttons hieronder en download het gewenste voorleesboek. Veel leesplezier!

De Corona's op gezinsvakantie

Nijn en het coronavirus

Terug naar het overzicht

Je kind aanmelden bij BLOS?

Vul dan het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan bij een BLOS vestiging bij jou in de buurt. Vragen? Wij helpen je graag!

Inschrijven Contact Rondleiding