Het BLOS beleid

Pedagogische uitgangspunten

Bij BLOS kinderopvang staat het welzijn en de ontwikkeling van jouw kind centraal. Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Het is belangrijk dat jouw kind zich veilig voelt op de opvang, bij zowel onze pedagogisch medewerkers als bij de andere kinderen. Wij creëren een omgeving waarin jouw kind zich niet alleen thuis voelt, maar ook gewaardeerd en geaccepteerd. Onze pedagogisch medewerkers zijn experts in het herkennen van de verschillende ontwikkelingsstadia die elk kind doorloopt en weten als geen ander hoe zij de kinderen kunnen stimuleren en helpen het beste uit zichzelf te halen. Wij houden altijd onderstaande vier pedagogische uitgangspunten in gedachten: 

  • Ieder kind is uniek
  • Creëren van een thuisgevoel
  • Respect voor elkaar en oog voor diversiteit
  • Stimuleren en begeleiding door een positieve benadering

Pedagogische doelen

Naast de pedagogische uitgangspunten zijn er in de Wet Kinderopvang vier pedagogische basisdoelen opgenomen, deze staan centraal in ons pedagogisch handelen. 

Sociaal-emotionele veiligheid 

Op onze groepen heerst een fijne en ontspannen sfeer. Onze pedagogisch medewerkers zorgen voor een vertrouwd en veilig gevoel. Bij BLOS kinderopvang voelt het als thuiskomen. Zo kan jouw kind 100% zichzelf zijn.  

Persoonlijke competenties 

Samen met onze pedagogisch medewerkers werkt jouw kind aan het ontwikkelen van zijn persoonlijke competenties, zoals zelfstandigheid, flexibiliteit en creativiteit. Onze pedagogisch medewerkers geven de kinderen het zelfvertrouwen om op ontdekking te gaan. Ze moedigen aan, geven complimenten en stimuleren om het nog eens te proberen wanneer het even niet lukt. Wij leren jouw kind om zelf problemen op te lossen en op te groeien tot de unieke individu die hij wilt zijn. 

Sociale competenties 

Bij BLOS stimuleren we jouw kind om, met hulp van onze pedagogisch medewerkers,  zich te verplaatsen in een ander, anderen te helpen en conflicten te voorkomen en op te lossen. Samen bouwen we aan positieve interacties. In interactie met de omgeving leert jouw kind steeds meer over zichzelf en over anderen. 

Overdracht van normen en waarden

Op onze groepen leren de kinderen spelenderwijs hoe we met elkaar omgaan en hoe we ons gedragen. Een positieve benadering staat bij BLOS centraal. Onze pedagogisch medewerkers leren de kinderen respectvol met elkaar om te gaan en elkaar de ruimte te geven om te zijn wie je bent. Zo wordt jouw kind klaargestoomd voor de grote mensenwereld. 

 

Je kind aanmelden bij BLOS?

Vul dan het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan bij een BLOS vestiging bij jou in de buurt. Vragen? Wij helpen je graag!

Inschrijven Contact Rondleiding