Meld je aan voor de aankomende BBL bedrijfsklas

BBL bedrijfsklas gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Is werken met kinderen echt iets voor jou? Voel je je betrokken bij hun leefwereld en wil je ze helpen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten? Dit is je kans om deel te nemen aan onze bedrijfsklas! Per oktober/november 2023 bieden wij dit omscholingstraject aan in de regio Utrecht en Amsterdam.

Wij bieden jou dé ideale (om)scholing waarin je in 1,5 jaar tijd een studie gespecialiseerd pedagogisch medewerker volgt op mbo-niveau 4. Een mooie combinatie van leren en werken. Je gaat minimaal 3 dagen per week bij ons aan de slag en 1 dag per week, op vrijdag, naar school.

Wanneer je de opleiding volgt ben je net als je vaste collega’s verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen. De lessen volg je bij MBO College Hilversum waar je door vaste docenten wordt begeleid. BLOS betaalt je opleiding en je krijgt een startsalaris van €2.265,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week. Na het succesvol afronden van je studie ontvang je een erkend diploma gespecialiseerd pedagogisch medewerker en kan je lekker bij BLOS aan het werk blijven.

Wat verwachten we van jou?

  • Passie om met kinderen te werken;
  • Een havo-, vwo-, of mbo-diploma (vanaf niveau 3) buiten de kinderopvang;
  • Beschikbaar voor minimaal 12 uur (BSO) en 27 uur (KDV) per week;
  • Dat je 3 à 4 dagen werkzaam bent op locatie en op vrijdag ga je naar school;
  • Enthousiasme en motivatie om in jezelf te investeren.

Ga jij jouw droom achterna? En is dit het moment om de stap te zetten naar een nieuwe carrière in de kinderopvang? We nemen jou graag mee in de avonturen bij BLOS en hopen je te mogen verwelkomen in de klas van oktober/november 2023 in de regio Utrecht en Amsterdam. Heb je nog een vraag of wil je graag meer weten? Mailen of appen mag naar onze collega Celine op [email protected] of via  06 40 08 39 11 

 

Twee kinderen die elkaar knuffelen

Collega's vertellen

Miriam vertelt waarom zij gekozen heeft voor de BBL bedrijfsklas van BLOS. Wat houdt haar bezig? Waarvan krijgt ze energie? En waarom bij BLOS? Lees snel door.

Miriam en BLOS

‘’In maart 2021 startte ik met de BBL-opleiding, gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4, van BLOS en in juni 2022 heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Met de BBL bedrijfsklas bood BLOS mij en vele anderen de mogelijkheid om dit mooie beroep eigen te maken. De visie van BLOS en het huiselijke sprak mij aan. Ik kreeg de mogelijkheid om zowel op het kinderdagverblijf als op de BSO te werken. Zo maakte ik kennis met alle doelgroepen en de vaardigheden die daarbij komen kijken, want elke doelgroep vraagt iets anders van je.

Hiervoor heb ik ruim 25 jaar administratieve en secretariële functies gedaan, maar ik merkte dat ik mijn werk niet meer met zoveel plezier deed. De drive was weg. Daarom ben ik gaan nadenken over welk werk mij wél gelukkig maakt. Het beroep van pedagogisch medewerker paste het meest bij mij. Ik heb affiniteit met kinderen, ben zorgzaam en houd van activiteiten doen met kinderen zoals knutselen. Wanneer ik het met anderen over mijn mogelijke carrièreswitch had, werd ik ontzettend enthousiast. Dat heeft me doen laten inzien dat dit de juiste keuze was. Het feit dat ik me moest laten omscholen hield mij niet tegen om ervoor te gaan.’’

miriam-lourens.jpg

Als zij-instromer werk je tijdens de BBL-periode van 1,5 jaar minimaal 3 dagen en ga je 1 dag per week naar school. Op die dag krijg je vakken als Nederlands, Engels, pedagogiek, ontwikkelingspsychologie, communicatie en methodiek. Leereenheden duren ongeveer 6 weken en in die periode werk je aan een praktijkopdracht. Een voorbeeld van een leereenheid is ‘herkennen en begeleiden van opvallend gedrag’. Daarnaast ben je ook veel bezig met zelfreflectie. Wat doe ik in een specifieke situatie, waarom doe ik dat en hoe zou het ook anders kunnen? Het is heel leerzaam om daar continu over na te denken.

Als je, zoals ik, al een tijd niet meer in de schoolbanken hebt gezeten, dan is het wel weer even wennen. Soms was het pittig, maar ik had het voor geen goud willen missen. Het fijne aan praktijkonderwijs is dat het zo goed aansluit op dat wat je op de werkvloer tegenkomt. Het is praktisch, relatief kort van duur en je kunt opgedane kennis direct in de praktijk toepassen. Daarnaast heb je collega’s die in hetzelfde schuitje zitten. Het was heel waardevol om ervaringen met elkaar te delen. We hebben veel steun aan elkaar gehad.’’

‘’Zowel het BBL-traject als het werk, de kinderen en mijn collega’s zijn zo’n verrijking van mijn leven. Ik zou het iedereen die warmloopt voor dit beroep zeker aanraden!’’