Meld je aan voor de aankomende BBL bedrijfsklas

BBL bedrijfsklas gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Is werken met kinderen echt iets voor jou? Voel je je betrokken bij hun leefwereld? Wil je ze helpen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten? Ga je graag met ze op avontuur? Dit is je kans om deel te nemen aan onze bedrijfsklas! Per september 2022 bieden wij dit omscholingstraject aan in meerdere regio’s.

Wij bieden jou dé ideale (om)scholing waarin je in 1,5 jaar tijd een studie gespecialiseerd pedagogisch medewerker volgt op mbo-niveau 4. Een mooie combinatie van leren en werken. Je gaat minimaal 3 dagen per week bij ons aan de slag en 1 dag per week naar school. Wanneer je de opleiding volgt ben je net als je vaste collega’s verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen. De lessen volg je bij MBO College Hilversum of MBO Rijnland in Leiden waar je door vaste docenten wordt begeleid. BLOS betaalt je opleiding en je krijgt een startsalaris van €2.071,- bruto per maand obv 36 uur per week. Na het succesvol afronden van je studie ontvang je een erkend diploma gespecialiseerd pedagogisch medewerker en kan je lekker bij BLOS aan het werk blijven.

Wat verwachten we van jou?

  • Passie om met kinderen te werken;
  • Een havo-, vwo-, of mbo-diploma (vanaf niveau 3) buiten de kinderopvang;
  • Beschikbaar voor minimaal 12 uur (BSO) en 20 uur (KDV) per week;
  • Dat je 3 à 4 dagen werkzaam bent op locatie en 1 dag per week naar school gaat;
  • Enthousiasme en motivatie om in jezelf te investeren.

Ga jij je droom achterna? We starten in september 2022 met een nieuwe klas. Wees er snel bij, het zijn gewilde plekken! Wil je je aanmelden? Stuur dan jouw cv en motivatie naar sollicitatie@blos.nl of reageer via onze vacatures.

Regio Leiden

Regio Utrecht en Amsterdam

Twee kinderen die elkaar knuffelen

Collega's vertellen

Aletta vertelt waarom zij gekozen heeft voor de BBL bedrijfsklas van BLOS. Wat houdt haar bezig? Waarvan krijgt ze energie? En waarom bij BLOS? Lees snel door.

Aletta en BLOS

“In september 2019 ben ik gestart met de verkorte BBL opleiding, gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4, via de BLOS klas. Hierbij doorloop je de opleiding in ongeveer 18 maanden, waardoor ik in januari 2021 mijn diploma in ontvangst heb mogen nemen.

Ondanks de uiteenlopende leeftijden en achtergronden binnen de klas, was er gelijk een klik met een positieve en gemotiveerde sfeer. Wij volgden de opleiding aan het MBO college Hilversum, waar ze speciaal voor de BLOS klas een betrokken en kundig docententeam hebben samengesteld."

Aletta van Dijk BBL bedrijfsklas

"Mijn stage startte ik op de BSO Groenling in Nieuwegein. Een grote locatie met ongeveer 180 kindplaatsen en ervaren collega’s. Echt een plek waar je veel kunt leren. De eerste maanden werkte ik 50% boventallig. Dat wil zeggen dat je niet meetelt voor de formele bezetting. Je bent als extra persoon aanwezig op de werkvloer, waardoor je mee kunt kijken met collega’s. Daarna werd ik 75% inzetbaar. Een half jaar na de start had ik genoeg basiskennis en -ervaring opgedaan om volledig inzetbaar te zijn onder begeleiding van een gediplomeerde collega. Tijdens de gehele opleiding krijg je een vaste werkbegeleider die je zowel met het dagelijkse werk als met praktijkopdrachten helpt."

De opleiding werkt aan de hand van leereenheden die zich elk kwartaal weer op andere aspecten van het vak concentreren. Denk aan het aanbieden van gespecialiseerde activiteiten, herkennen en begeleiden van opvallend gedrag, het maken van een verbeterplan en ouderbetrokkenheid. Elke leereenheid is opgebouwd rond een grote praktijkopdracht en wordt ondersteund door aansluitende lessen. Hierdoor word je gestimuleerd om met je werk de diepte in te gaan. Ik vind dat een fijne manier om de stof eigen te maken. Een mix van theorie en praktijk.

Aan het einde van de opleiding leg je de proeve van bekwaamheid af, oftewel de praktijkexamens. Een spannende periode! Je wordt aan de hand van zes praktijkopdrachten beoordeeld op je handelen. Tijdens de opleiding heb ik veel zelfvertrouwen gekregen. Ik ben gegroeid in kennis en ervaring en ben me daar bewust van. De combinatie leren-werken is enorm goed bevallen. Het is intensief, dat zeker, maar dat wist ik van tevoren."

“Ik heb (her)ontdekt hoe leuk ik het werken met kinderen in de basisschoolleeftijd vind en zou niet meer anders willen!”