Ons pedagogisch beleid

Jouw wereld, onze zorg

Een goede start voor ieder kind draagt in onze ogen bij aan een betere wereld. Jouw wereld. We draaien als de zon om jouw kind. Met veel passie en kennis over kinderen en hun ontwikkeling. Samen maken we de wereld van je kind steeds iets groter, op een leuke en verantwoorde manier. Wil je weten hoe we dat aanpakken en waarom we dat op deze manier doen? Je leest het in ons pedagogisch beleid.   

BLOS jongen staat met blauwe laarzen in een plas
BLOS jongen staat met blauwe laarzen in een plas

Stevige basis 

Bij BLOS vormt ons team van pedagogisch medewerkers de basis van de kinderopvang. Onze professionals hebben niet alleen de juiste opleiding gevolgd, ze hebben ook passie voor hun vak. Naast ons pedagogisch beleid werken we op elke locatie met een eigen pedagogisch werkplan, helemaal afgestemd op die plek. We baseren onze werkwijze op de laatste wetenschappelijke inzichten, en laten ons niet meeslepen door populaire ideeën. Centraal daarin staat het kind. Jouw kind. Bij BLOS geloven we dat ieder kind vanaf de start een eigen persoonlijkheid heeft met een natuurlijke behoefte om zelf te ontdekken. Deze kindvisie is het vertrekpunt bij alles wat we doen. Met aandacht, zorg en spelenderwijs leren, helpen we kinderen zich te ontplooien en uit te groeien tot volwassen mensen. 

Uitgangspunten  

Vanuit het fundament van onze Kindvisie zijn dit voor ons belangrijke uitgangspunten in ons pedagogisch handelen: 

Aandachtsgebieden

Bij BLOS weten we dat het niet alleen draait om wat we doen, maar ook om hoe we het doen. Hierin zijn een aantal aandachtsgebieden leidend. 

Ontwikkeling en innovatie 

Ons pedagogisch beleid is meer dan een rijtje woorden op papier. Het is de leidraad die ons dagelijks begeleid, inspireert en motiveert. Iedere dag werken we aan verdere innovatie van ons pedagogisch beleid en besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van onze collega’s. Zodat zij voor de kinderen en ouders, collega's én zichzelf op hun best zijn. Samen bouwen we aan een toekomst waarin elk kind het beste uit zichzelf haalt en zich vol vertrouwen ontwikkelt.  

Lees meer over de ontwikkelingsmogelijkheden voor onze collega's

Pedagogisch medewerker en kind zijn aan het kleien