Het BLOS BBL-traject

Werkend leren

Ga jij jouw droom achterna en maak je de overstap naar de kinderopvang? Bij BLOS kinderopvang kan jij ontdekken hoe leuk het is om te werken op het kinderdagverblijf of de BSO. Wil jij deelnemen aan onze BLOS BBL bedrijfsklas? Een avontuurlijk en leerzaam traject waarin je werkt en leert tegelijk wacht op je. 

Als BBL’er in de kinderopvang neem jij de kinderen tijdens werkdagen mee op ontdekkingsreis. En krijg je zelf de ruimte om jouw talent te ontdekken. Op de werkvloer, maar ook wanneer je één dag per week naar school gaat. 

Bij BLOS kinderopvang creëer je als BBL’er een veilige en vertrouwde omgeving voor kinderen van 0 tot 12 jaar. We prikkelen en begeleiden de kinderen op sociaal, emotioneel, cognitief en fysiek gebied. Op het kinderdagverblijf, de peuteropvang en de buitenschoolse opvang.

Ontdek de BBL-vacatures

pedagogisch medewerkers helpen kind
pedagogisch medewerkers helpen kind

Wat doet een BBL’er in de kinderopvang?

Als BBL’er werk je drie of vier dagen per week op een kinderdagverblijf en/of de buitenschoolse opvang. Tijdens het BBL-traject ga je één dag per week naar school. Op die dag krijg je vakken als Nederlands, Engels, pedagogiek, ontwikkelingspsychologie, communicatie en methodiek. Leereenheden duren ongeveer zes weken en in die periode werk je aan een praktijkopdracht. Een voorbeeld van een leereenheid is ‘herkennen en begeleiden van opvallend gedrag’. 

Daarnaast ben je ook veel bezig met zelfreflectie. Wat doe ik in een specifieke situatie, waarom doe ik dat en hoe zou het anders kunnen? We begeleiden jou samen met verschillende scholen. Samenwerken staat tijdens de schooldagen centraal, wat inhoudt dat je veel ervaringen deelt met medestudenten die ook bij BLOS werken. We focussen op jouw persoonlijke en pedagogische groei, met natuurlijk ook aandacht voor theorie en praktijk. 

Ga jij mee op avontuur?

Hoe ziet je dag als BBL’er in de kinderopvang eruit?

Je kunt onze bedrijfsklassen volgen in: 
 

 • Hilversum op het MBO College
 • Hoofddorp op het Nova College 
 • Velp op het Astrum College
 • Leiden op het mboRijnland

Ontdek de vacatures bij jou in de buurt

Arbeidsvoorwaarden BBL bedrijfsklas

BLOS kinderopvang geeft je de kans om je in anderhalf jaar om te scholen tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker op mbo-niveau 4. De opleiding tot pedagogisch medewerker wordt door ons vergoed en je ontvangt salaris voor de dagen die je bij ons werkt. Dit garanderen we jou: 
 

 • Werkdagen: Drie of vier dagen per week werk op een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang bij jou in de buurt.
 • Schooldag: Samen met je medestudenten die ook bij BLOS werken één schooldag per week.
 • Salaris: Een startsalaris van € 2.373 bruto per maand op basis van 36 uur per week.
 • Diploma: Na een succesvolle afronding van het BBL-traject ontvang je een diploma en ben je gespecialiseerd pedagogisch medewerker.
 • Baangarantie: Met je diploma op zak vind je gegarandeerd een passende baan bij BLOS kinderopvang.
 • Kinderopvangkorting: 12,5 procent korting en voorrang op de kinderopvang van je eigen kinderen bij BLOS.
 • Werkomgeving: Werk in een fijne omgeving met de mogelijkheid om jouw talenten en energie te delen met de kinderen.
 • Team: Een team waarin ontwikkeling en uitdaging centraal staan.
 • Ontwikkeling: De mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen binnen BLOS, bijvoorbeeld via ons eigen leerplatform BLOX vol trainingen, e-learnings en inspiratie.
 • Reiskosten: Volledige reiskostenvergoeding wanneer je gebruik maakt van het openbaar vervoer en een financiële tegemoetkoming van € 0,23 cent per kilometer wanneer je met eigen vervoer reist.
 • Vrijheid: Ruimte voor jou om aan de slag te gaan met jouw talent. We zijn benieuwd wat jij meebrengt en denken graag met jou mee! Zo staan we open voor nieuwe ideeën, of je nu een week, een maand of een jaar in dienst bent.
 • Fietsplan: Een fietsplan, zodat je met belastingvoordeel een fiets kunt kopen.
 • Pensioen en zorgverzekering: Een bijdrage aan jouw pensioen en de mogelijkheid om gebruik te maken van een collectieve, voordelige zorgverzekering.

Wat doet een pedagogisch medewerker kinderopvang?

Een pedagogisch medewerker kinderopvang is de spil in de dagelijkse dynamiek van kinderopvang. Op het kinderdagverblijf, de BSO of de peuteropvang. Als de professional die je bent zorg je voor een veilige en vertrouwde sfeer waarin kinderen van allerlei achtergronden zich optimaal kunnen ontwikkelen. Jouw werk draait om het vinden van de juiste mix tussen rust, structuur, uitdaging, activiteiten en (vrij) spel. Je zorgt voor geborgenheid en veiligheid, gaat respectvol met de kinderen om en hebt een open houding. 

Als pedagogisch medewerker kinderopvang zet je taal en allerlei vormen van interactie in om de ontwikkeling van kinderen zo breed mogelijk te stimuleren. Je wilt dat kinderen écht iets leren. Daarbij hou je altijd oog voor de persoonlijke ontwikkelingslijn van ieder kind. Samenwerken met collega’s en communiceren met ouders zijn hierbij essentieel. 

werken als bbl'er bij BLOS

BLOS als werkgever

Ga je met ons mee op ontdekkingsreis? Iedere dag wacht er een nieuw avontuur! Vol uitdaging en ontwikkeling. Bij BLOS staan we open voor vernieuwing en werken we dagelijks aan verdere innovatie van onze pedagogische kwaliteit. Daar hoort ook de ontwikkeling van onze collega’s bij. Zodat jij voor kinderen én hun ouders op je best bent. Kom bij ons team en bouw mee aan een betere toekomst. Voor de kinderen, jezelf en voor de wereld om je heen.

Wil jij jouw droom achterna en je laten omscholen voor de kinderopvang? 

Bekijk onze BBL bedrijfsklas vacatures

Lees meer over BLOS als werkgever

Veelgestelde vragen

Wat verdien je als BBL-student in de kinderopvang bij BLOS?
Je start met een salaris van € 2.373 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, overeenkomstig met de CAO kinderopvang.

Wat houdt de BBL-route in de kinderopvang in?
BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg, een combinatie van werken en leren. Bij BLOS bieden we een specifieke route voor toekomstige pedagogisch medewerkers in de kinderopvang.

Hoe lang duurt de BBL-opleiding bij BLOS?
Ons BBL-traject duurt anderhalf jaar. Je brengt één dag per week op school door en werkt op de andere dagen op ons kinderdagverblijf, peuteropvang of de BSO.

Wat als ik nog geen ervaring heb in de kinderopvang?
Geen probleem. Wij zijn op zoek naar mensen met een hart voor kinderen en enthousiasme voor het vak.
Tijdens je BBL-opleiding leer je alles wat nodig is.

Hoeveel dagen moet ik beschikbaar zijn?
Je werkt drie of vier dagen per week op één van onze locaties en gaat één dag per week naar school.

Kan ik mijn voorkeur voor een locatie aangeven?
Ja, we proberen je te plaatsen op een locatie die voor jou goed bereikbaar is en waar je je thuis voelt.
Laat je voorkeur weten tijdens het sollicitatieproces.

Wat gebeurt er na het afronden van mijn BBL-opleiding?
Na succesvolle afronding van je opleiding ben je gekwalificeerd als gespecialiseerd pedagogisch medewerker en garanderen we je een baan bij BLOS.

Zijn er doorgroeimogelijkheden binnen BLOS?
Zeker, wij stimuleren de persoonlijke en professionele groei van onze medewerkers en bieden diverse doorgroeimogelijkheden.
Lees meer over jouw ontwikkeling bij BLOS

Hoe zit het met vakanties en vrije dagen?
Je hebt recht op vakantiedagen, die we in overleg plannen, met oog op de schoolvakanties en de planning van de kinderopvang.

Krijg ik begeleiding tijdens het BBL-traject?
Absoluut, je ontvangt begeleiding van ervaren professionals op zowel de werkvloer als op school, om je door je leerproces te helpen.

En als ik al een diploma heb in een ander vakgebied?
We waarderen diversiteit in achtergronden. Een diploma in een ander vakgebied is geen belemmering; je motivatie en interesse in het werken met kinderen zijn het belangrijkste.

Is er een leeftijdslimiet voor deelname aan het BBL-traject?
Nee, er is geen leeftijdsgrens. Iedereen die enthousiast is over het vak en het vereiste onderwijsniveau heeft, nodigen we uit om te solliciteren.

Moet ik zelf zorgen voor boeken en andere studiematerialen?
Nee, BLOS verzorgt alle benodigde materialen voor je opleiding. Zo kun je je volledig richten op je studie en werk.