Veelgestelde vragen

Kan ik de locatie eerst een keer bezichtigen?

Uiteraard! Je bent van harte welkom om te komen kijken op de locatie. Klik hier om een rondleiding aan te vragen.

Hoe worden de kinderen van school opgehaald om naar de buitenschoolse opvang te gaan?

Afhankelijk van de ligging van de school worden kinderen lopend, met een bus of fietsend opgehaald. Kinderen worden altijd opgehaald door onze eigen medewerkers.

Op welke dagen zijn de locaties geopend?

Onze locaties zijn het hele jaar geopend, met uitzondering van officiële (feest)dagen: nieuwjaarsdag, Pasen (1e en 2e), Koningsdag, Bevrijdingsdag (eens in de 5 jaar: 2020, 2025 etc.), Hemelvaartsdag, Pinksteren (1e en 2e) en Kerstmis (1e en 2e).

 

Wat zijn de openingstijden van de locaties van BLOS?

De openingstijden van de locaties zijn niet overal gelijk. Per locatie kun je de openingstijden vinden op onze website. Kies hier jouw locatie.

Mijn kind is ziek. Hoe kan ik dit doorgeven?

Je kunt je kind ziekmelden via het ouderportaal of de app. Daarnaast kan de afwezigheid van je kind ook via telefonisch contact worden doorgegeven.

Mijn kind gaat op vakantie. Hoe kan ik dit doorgeven?

Je kunt de vakantie van je kind doorgeven via het ouderportaal of de app. Je hiervoor ook contact opnemen met afdeling Oudersupport.

Hoe werkt het trakteren bij BLOS?

Is jouw kind jarig tijdens een opvangdag op het kinderdagverblijf? Dan mag er natuurlijk getrakteerd worden. Op de buitenschoolse opvang trakteren we niet, want dat doet je kind al op school. We zetten hem of haar natuurlijk wel in het zonnetje tijdens een speciaal moment.

We vragen je altijd rekening te houden met het traktatiebeleid van BLOS. Dat wil zeggen dat we voor iets gezonds gaan. Nog niet helemaal op de hoogte van het gezonde voedingsbeleid van BLOS? Deze vind je in het ouderportaal en de -app (bij het kopje 'voeding' onder 'informatie') of op onze website. Het mag natuurlijk ook een niet-eetbare traktatie zijn, zoals bellenblaas of stoepkrijt.

Stem de traktatie altijd even af met een pedagogisch medewerker. Handig voor de locatie, maar ook voor jou. Zo weet je voor hoeveel kinderen je een traktatie maakt, wat eventuele allergieën zijn en wanneer je gaat trakteren. Daarnaast is afstemming met een pedagogisch medewerker fijn voor jou ter inspiratie op wat er allemaal mogelijk is. De pedagogisch medewerker kijkt graag met je mee. Kijk op deze feestelijke dag ook eens in het ouderportaal of de -app, want daar vind je foto’s van de verjaardag van je kind. Zo ben je er toch een beetje bij.

Je kind aanmelden bij BLOS?

Vul dan het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan bij een BLOS vestiging bij jou in de buurt. Vragen? Wij helpen je graag!

Inschrijven Contact Rondleiding