BLOS buitenschoolse opvang (BSO)

Op avontuur

Kinderen van 4 tot 13 jaar spelen op de buitenschoolse opvang van BLOS in een veilige en vertrouwde omgeving. Na school kan je kind bij ons lekker ontspannen maar vooral veel toffe dingen doen. Want bij BLOS is elke dag een avontuur.

Avonturen zijn belevenissen. Ze maken indruk en blijven je later bij. Jouw zoon of dochter maakt zelf de keuze hoe het zijn vrije tijd bij ons op de BSO invult. We geven de ruimte maar dagen ook uit om op ontdekking te gaan. Te experimenteren, nieuwe vaardigheden op te doen en talenten te ontdekken. Bij de BSO's van BLOS is er altijd wel iets leuks te doen. De middagen vliegen voorbij!

Talenten ontdekken met DoenKids!

Met het toffe activiteitenprogramma van DoenKids! bomvol gave, uitdagende én eigen activiteiten, maken we ons aanbod nog breder, leuker en leerzamer voor je kind. Daarbij vinden we het belangrijk dat je kind zich spelenderwijs ontwikkelt, iedere dag iets nieuws leert en zijn of haar talenten ontdekt. Dit doen we aan de hand van vijf talentontwikkelingen die elke week aan bod komen:

doenkids-website-01.jpg
 • Zo kunstig!
  We stimuleren, helpen en dagen uit om op ontdekking te gaan. Door bijvoorbeeld bezig te zijn met kunst, mode, handwerk en vrije expressie, prikkelen we de creativiteit van je kind waardoor het zijn of haar eigen talenten ontdekt. Niets is te gek en alles is mogelijk!

 • BLOS Lab
  Je kind mag zelf ontdekken, ervaren én experimenteren. Zelfstandigheid is een belangrijke eigenschap die we je kind mee willen geven. Je kind die zijn of haar problemen zelf leert oplossen, maakt de eigen vrijheid zo groot mogelijk. Zo groeit het zelfvertrouwen. Een mooie basis voor de toekomst.

 • Dit ben ik!
  Jouw kind krijgt bij ons de ruimte om te zijn wie het is, want ieder kind is uniek. Het heeft een eigen voorkeuren en wij begeleiden het om creatieve ‘talenten’ te ontdekken, te uiten en verder te ontwikkelen. Het proces vinden wij hierin belangrijker dan het eindresultaat.

 • Ja, natuurlijk?
  We maken je kind bekend met de wonderen van de natuur en de duurzaamheid hiervan. Hierdoor helpen we het bewust met de medemens en de aarde om te gaan. Zo groeit je kind op tot een betrokken en bewust kind dat de wereld ontdekt en geniet van al het moois dat de natuur te bieden heeft.

 • 1, 2, 3, GO…
  Voor de grote en kleine avonturiers is niets zo leuk (en gezond) als lekker actief bezig zijn. Je kind kan zich op verschillende sport- en spelactiviteiten oriënteren en ervaren wat het leuk vindt om te doen. Sportieve, stoere en beweeglijke activiteiten, alles komt voorbij. 3, 2, 1, GO!

doenkids-pilot.jpg

Volg de avonturen van je kind!

Wekelijks brengen wij je op de hoogte van het activiteitenprogramma op de BSO én sturen je leuke foto’s en berichten via het ouderportaal of -app. Heb je het portaal en/of de app nog niet geïnstalleerd? Lees in de instructie ouderportaal en -app hoe je dat doet. 

Samenwerking met scholen

BLOS werkt samen met scholen in de buurt. Wij halen je kind na schooltijd op en brengen het op een veilige manier naar onze buitenschoolse opvang. Onze buitenschoolse opvanglocaties hebben ruime openingstijden en tijdens vakanties kan jouw kind deelnemen aan ons gevarieerd vakantieprogramma.

Even bijkomen van school

Na schooltijd is er altijd eerst tijd voor een eet- en drinkmoment samen. Jouw kind kan even bijkomen van de schooldag en zijn verhaal kwijt. Daarna is het tijd voor actie, samen of alleen. En wanneer je kind liever rustig aan zijn huiswerk wil werken, ook dat kan bij BLOS!

Sport BSO

BLOS kinderopvang heeft op een aantal locaties in Utrecht Sport BSO's. Ideaal voor sportieve, stoere en beweeglijke kinderen die graag in aanraking komen met verschillende soorten sport. En als het daar, per toeval, toch even geen zin in heeft dan zijn er genoeg andere activiteiten te doen. Voor ieder kind wat wils!

Extra services

Het aanbod en de mogelijkheden voor de extra services verschillen per opvanglocatie. Check hiervoor de locatiepagina of neem contact op met onze afdeling Oudersupport via 030 604 75 99 of info@blos.nl.

Kinderkapper
Is het hoog tijd dat je kind naar de kapper gaat? Op een groot aantal van onze buitenschoolse opvanglocaties komt om de zes à zeven weken de kinderkapper langs. Tegen een aantrekkelijk tarief wordt je kind geknipt tijdens de opvang. Ter aankondiging ontvang je hiervoor van ons een mail waarop jij jouw wensen kenbaar kunt maken. 

Extra opvang
Heb je een keer extra opvang nodig? Je kunt bij BLOS kinderopvang losse dagen afnemen. Aanvraag van extra dagen kun je via het Mijn BLOS ouderportaal indienen. Goedkeuring vindt plaats op basis van bezetting. 

Flexibele opvang
BLOS kinderopvang biedt ook flexibele opvang aan. Handig wanneer je onregelmatig werkt. Je kunt per week of per maand opvang aanvragen.

Ruildagen 
Wil je een vaste opvangdag ruilen? BLOS kinderopvang biedt deze service aan zonder extra kosten. Ruilen is alleen mogelijk als de bezetting dit toelaat. Een ruildag kun je eenvoudig aanvragen via het Mijn BLOS ouderportaal.

Je kind aanmelden bij BLOS?

Vul dan het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan bij een BLOS vestiging bij jou in de buurt. Vragen? Wij helpen je graag!

Inschrijven Contact Rondleiding