BLOS buitenschoolse opvang (BSO)

Op avontuur

Kinderen van 4 tot 13 jaar spelen op de buitenschoolse opvang van BLOS in een veilige en vertrouwde omgeving. Na school kan je kind bij ons lekker ontspannen maar vooral veel toffe dingen doen. Want bij BLOS is elke dag een avontuur. 

Avonturen zijn belevenissen. Ze maken indruk en blijven je later bij. Jouw zoon of dochter maakt zelf de keuze hoe het zijn vrije tijd bij ons op de BSO invult. We geven de ruimte maar dagen ook uit om op ontdekking te gaan. Te experimenteren, nieuwe vaardigheden op te doen en talenten te ontdekken. Bij de BSO's van BLOS is er altijd wel iets leuks te doen. De middagen vliegen voorbij!

Wil je meer weten over onze buitenschoolse opvang? Bekijk dan onze folder.

Veilig naar de buitenschoolse opvang

BLOS werkt samen met diverse basisscholen in de omgeving van de BSO. We staan op vaste plekken en tijden klaar om je kind op te vangen van school. De allerjongste kinderen halen we uit de klas of worden door de leerkracht naar de ophaalplek gebracht. Onze pedagogisch medewerkers zijn herkenbaar door het dragen van een BLOS vestje. Afhankelijk van de ligging van de school halen wij je kind lopend, met de fiets of met de BLOSbus op. We hanteren vaste routes, waarbij veiligheid altijd voorop staat! 

Oudere kinderen kunnen hun zelfstandigheid vergroten door zelf naar de BSO te komen. Als ouder bepaal jij zelf of dit gebeurt en op welk moment. Je geeft ons hiervoor toestemming door middel van een toestemmingsformulier.

Even bijkomen van school

Bij aankomst op de buitenschoolse opvang starten we met een gezamenlijk eet- en drinkmoment. Jouw kind kan even bijkomen van de schooldag en zijn of haar verhaal aan ons kwijt. Daarna is het tijd voor actie, samen of alleen. En wanneer je kind liever rustig aan zijn of haar huiswerk wil werken, ook dat kan bij BLOS.

Talenten ontdekken met DoenKids!

Met het toffe activiteitenprogramma van DoenKids! bomvol gave, uitdagende én eigen activiteiten, maken we ons aanbod nog breder, leuker en leerzamer voor je kind. Daarbij vinden we het belangrijk dat je kind zich spelenderwijs ontwikkelt, iedere dag iets nieuws leert en zijn of haar talenten ontdekt. Dit doen we aan de hand van vijf talentontwikkelingen die elke week aan bod komen.

Volg de avonturen van je kind!

Wekelijks brengen wij je op de hoogte van het activiteitenprogramma op de BSO én sturen we je leuke foto’s en berichten via het ouderportaal en de -app. Zo blijf je op de hoogte van de avonturen van je kind!

doenkids-website-01.jpg

Talentontwikkelingen in 't kort

 • Zo kunstig!
  We stimuleren, helpen en dagen uit om op ontdekking te gaan. Door bijvoorbeeld bezig te zijn met kunst, mode, handwerk en vrije expressie, prikkelen we de creativiteit van je kind waardoor het zijn of haar eigen talenten ontdekt. Niets is te gek en alles is mogelijk!

 • BLOS Lab
  Je kind mag zelf ontdekken, ervaren én experimenteren. Zelfstandigheid is een belangrijke eigenschap die we je kind mee willen geven. Je kind die zijn of haar problemen zelf leert oplossen, maakt de eigen vrijheid zo groot mogelijk. Zo groeit het zelfvertrouwen. Een mooie basis voor de toekomst.

 • Dit ben ik!
  Jouw kind krijgt bij ons de ruimte om te zijn wie het is, want ieder kind is uniek. Het heeft eigen voorkeuren en wij begeleiden het om creatieve ‘talenten’ te ontdekken, te uiten en verder te ontwikkelen. Het proces vinden wij hierin belangrijker dan het eindresultaat.

 • Ja, natuurlijk?
  We maken je kind bekend met de wonderen van de natuur en de duurzaamheid hiervan. Hierdoor helpen we het bewust met de medemens en de aarde om te gaan. Zo groeit je kind op tot een betrokken en bewust kind dat de wereld ontdekt en geniet van al het moois dat de natuur te bieden heeft.

 • 3, 2, 1, GO…
  Voor de grote en kleinere avonturiers is niets zo leuk (en gezond) als lekker actief bezig zijn. Je kind kan zich op verschillende sport- en spelactiviteiten oriënteren en ervaren wat het leuk vindt om te doen. 3, 2, 1, GO!

Open tijdens schoolvakanties en studiedagen

Tijdens schoolvakanties zijn wij hele dagen geopend. Jouw kind kan dan lekker deelnemen aan ons gevarieerde vakantieprogramma vol leuke activiteiten voor alle leeftijden. Ook tijdens studiedagen is jouw zoon of dochter 's-ochtends al van harte welkom op de buitenschoolse opvang van BLOS. Kijk voor meer informatie in de tariefkaart op de locatiepagina's van onze BSO's.

Samenwerking met basisscholen in de buurt

Ben je je aan het oriënteren op een basisschool voor je kind of heb je je keuze al gemaakt? BLOS kinderopvang werkt samen met diverse basisscholen in de omgeving van de BSO. Bekijk de tips en mogelijkheden in:

Extra services

Het aanbod en de mogelijkheden voor de extra services verschillen per opvanglocatie. Check hiervoor de locatiepagina of neem contact op met onze afdeling Oudersupport.

Kinderkapper
Is het hoog tijd dat je kind naar de kapper gaat? Op een groot aantal van onze buitenschoolse opvanglocaties komt om de zes à zeven weken de kinderkapper langs. Tegen een aantrekkelijk tarief wordt je kind geknipt tijdens de opvang. Ter aankondiging ontvang je hiervoor van ons een mail waarop jij jouw wensen kenbaar kunt maken. 

Extra opvang
Heb je een keer extra opvang nodig? Je kunt bij BLOS kinderopvang losse dagen afnemen. Aanvraag van extra dagen kun je via het Mijn BLOS ouderportaal indienen. Goedkeuring vindt plaats op basis van bezetting. Vanaf 1 oktober 2021 is het helaas tijdelijk beperkt mogelijk om extra opvangdagen aan te bieden. 

Ruildagen 
Wil je een vaste opvangdag ruilen? BLOS kinderopvang biedt deze service aan zonder extra kosten. Ruilen is alleen mogelijk als de bezetting dit toelaat. Een ruildag kun je eenvoudig aanvragen via het Mijn BLOS ouderportaal. Vanaf 1 oktober 2021 is het helaas tijdelijk beperkt mogelijk om extra opvangdagen aan te bieden. 

Je kind aanmelden bij BLOS?

Vul dan het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan bij een BLOS vestiging bij jou in de buurt. Vragen? Wij helpen je graag!

Inschrijven Contact Rondleiding