Nieuws en inspiratie

bfnl2.jpg

Babilou Family Nederland: de moederorganisatie die ons verbindt

Sinds 2021 is BLOS kinderopvang onderdeel van de Nederlandse tak van het internationale Babilou Family. We stellen je graag voor aan Babilou Family Nederland en nemen je mee in onze gezamenlijke missie. 

Lees verder
mediawijsheid-voor-kinderen-wat-is-wijs.png

Mediawijsheid voor kinderen, wat is wijs?

Media zijn niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Bewust, maar vooral onbewust worden we continu beïnvloed door de media. Om het mediagebruik van je kind leuk en veilig te houden is het belangrijk dat je over de juiste kennis en vaardigheden beschikt. In dit artikel lees je meer over mediawijsheid, het belang ervan en geven we tips per leeftijdscategorie.

Lees verder
uk-en-puk-thema-ik-en-mijn-familie.png

Uk & Puk thema ‘Ik en mijn familie’

Wie is jouw papa en wie is jouw mama? Of heb je twee papa’s of mama’s? En heb je ook een broertje of een zusje? Dat bespreken we tijdens het nieuwe Uk & Puk thema ‘Ik en mijn familie’. De kinderen leren wat een familie is en wie ertoe behoren. Ook huisdieren komen aan bod. Lees in dit artikel hoe we tijdens dit thema de ontwikkeling van je kind stimuleren.  

Lees verder
blos-tesselschadelaan-buitenspeelruimte-met-speelhuisje-en-glijbaan.png

Peuters voorbereiden op de basisschool op kinderdagverblijf Tesselschadelaan

Op kinderdagverblijf Tesselschadelaan in Apeldoorn is elke dag een avontuur. In een huiselijke en persoonlijke sfeer zijn kinderen van 0 tot 4 jaar van harte welkom om spelenderwijs de wereld te ontdekken. Speciaal voor peuters is er dagelijks peuteropvang. Hier bereiden we hen met uitdagende activiteiten voor op de basisschool. Locatiemanager Mandy Oud vertelt je graag meer over dit fijne plek in de wijk Sprengenbos.

Lees verder
blos-kinderopvang-utrecht-locatiemanager-mariska.png

Ik wist al heel jong dat ik met kinderen wilde gaan werken

Wanneer je werkt in de kinderopvang, heb je het mooiste vak ter wereld: bijdragen aan de ontdekkingstocht en ontwikkeling van een nieuwe generatie. Mariska, locatiemanager bij BLOS kinderopvang in Utrecht, vertelt over haar vak én waarom werken bij BLOS kinderopvang zo leuk is.

Lees verder
puk-is-een-kunstenaar.png

Puk is een kunstenaar

Portretten, beelden, kleuren en mozaïek: alles in het Uk & Puk thema ‘Ik ben kunstenaar’ staat in het teken van kunst. Op de kinderdagverblijven van BLOS gaan we kunst en de eigen creativiteit van de kinderen ontdekken. Dat doen we met diverse activiteiten. In dit artikel lees je met welke activiteiten we de zintuiglijke en motorische ontwikkeling van je kind stimuleren.

Lees verder

Je kind aanmelden bij BLOS?

Vul dan het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan bij een BLOS vestiging bij jou in de buurt. Vragen? Wij helpen je graag!

Inschrijven Contact Rondleiding