Nieuws en inspiratie

BLOS pluist het uit: angst bij kinderen

BLOS pluist het uit: angst bij kinderen

Angst hoort bij de ontwikkeling van je kind. Het is dan ook normaal dat je kind soms bang is. Bij elke ontwikkelingsfase horen andere angsten. In deze ‘BLOS pluist het uit’ lees je meer over verschillende soorten angst per ontwikkelingsfase en hoe je je kind daarbij kunt helpen.

Lees verder
Uk & Puk thema 'Wat heb jij aan vandaag'

Wat heb jij aan vandaag, Puk?

Tijdens het nieuwe Uk & Puk thema op onze kinderdagverblijven kijken de kinderen naar hun eigen kleren en spelen ze met verschillende kledingstukken. Samen met Puk gaat je kind weer een hoop nieuwe dingen leren en ontdekken! Lees hieronder hoe we bij BLOS kinderopvang tijdens de dagelijkse routines aandacht schenken aan het thema ‘Wat heb jij aan vandaag?’.

Lees verder
open-einde-speelgoed-750x500-1.jpg

Hoe open einde speelgoed bijdraagt aan de ontwikkeling van je kind

Open einde speelgoed: bij BLOS kinderopvang zijn we er dol op. Open einde speelgoed stimuleert op verschillende manieren de ontwikkeling van je kind, zorgt voor oneindig veel speelplezier en is tijdloos en duurzaam, waardoor je kind er in elke ontwikkelingsfase mee kan spelen. In dit artikel lees je meer over open einde speelgoed en de voordelen ervan. En speciaal voor de ouders van BLOS kinderopvang hebben we een mooie aanbieding.

Lees verder
internationale-popcorndag-download-popcornbakje.jpg

Smullen uit je zelfgemaakte popcornbakje op Internationale Popcorndag

19 januari is het Internationale Popcorndag! De dag waarop we lekker smullen van popcorn. Met dit zelfgemaakte bakje is dat nog veel leuker!

Lees verder
BSO thema Pyjama drama

Pyjama drama op de BSO's van BLOS kinderopvang

Maandag 10 januari zijn we op onze BSO-locaties van BLOS kinderopvang gestart met het nieuwe DoenKids! thema: Pyjama drama. Tijdens dit thema verdiepen de kinderen zich in de nacht, sterren en planeten. Wat gebeurt er als je slaapt? En welke dieren leven er in de nacht? Hieronder een greep uit de activiteiten die we tijdens dit thema gaan doen.  

Lees verder
Spelen met spaghetti

Sportieve en creatieve activiteiten met spaghetti

Spaghetti is niet alleen lekker om op te eten, maar ook leuk om mee te spelen! 4 januari is het Internationale Spaghettidag. Een mooie aanleiding voor ons om leuke activiteiten met spaghetti, en andere pastasoorten, op een rijtje te zetten! Van knutsel- en beweegactiviteiten tot proefjes en experimenten. Lees hieronder meer over leuke activiteiten met pasta.

Lees verder

Je kind aanmelden bij BLOS?

Vul dan het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan bij een BLOS vestiging bij jou in de buurt. Vragen? Wij helpen je graag!

Inschrijven Contact Rondleiding